Εμπαιγμός ή ηλιθιότητα;

Posted on 14 Νοεμβρίου, 2010 9:01 μμ από

7


Το ερώτημα του τίτλου δεν ισχύει,μιας και δεν μπορεί να απαντηθεί γιατί  τίποτα απο τα δύο δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα.Θα μπορούσε όμως να ευσταθεί κάτω απο το ..lοgo μιας καθεστωτικής εφημερίδας.Ευτυχώς οι ΣΧΣ δεν είναι,οπότε θα ταίριαζε καλύτερα ο τίτλος »Ένας ΠΡΟΔΟΤΗΣ και μισός» ή κάτι ανάλογο που να αναδεικνύει,πάντα,την ικανότητα του ΓΑΠ να εξυπηρετεί στο ακέραιο να συμφέροντα των καπιταλιστών,γιατι μήτε ηλίθιος είναι μήτε και μας εμπαίζει..

Διαβάζω στην ηλεκτρονική έκδοση της Ελευθεροτυπίας σήμερα οτι το ΟΠΣ (ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα) του ΙΚΑ που εφαρμόζεται απο το 2002 οπου και τα ένσημα καταχωρούνται ηλεκτρονικά και δεν εκδίδονται με τον παλιό τρόπο, αδυνατεί λέει να ελέγξει αν τα ποσά που καταβάλλουν οι οφειλέτες του είναι τα νόμιμα ή οχι. Δηλαδή, το ΙΚΑ δεν μπορεί να ελέγξει κατα πόσο οι ΑΠΔ (αναλυτική περιοδική δήλωση) που καταθέτουν οι οφειλέτες του συμπίπτουν με τα τελικώς καταβαλλόμενα ποσά και αυτό λόγω της αδυναμίας του συστήματος να »γυρίσει προς τα πίσω», έτσι το ΙΚΑ βασίζεται μόνο στις ΑΠΔ… Αδυναμία που είναι γνωστή αλλά αφού τα δοκίμασαν όλα και δεν βρήκαν λύση τότε αποφάσισε η κυβέρνηση να … νομιμοποιήσει την πράξη των οφειλετών να πληρώνουν όσο γουστάρουν, ήτοι κατα 20 % λιγότερο κάθε μήνα όπως αναφέρει το άρθρο,εδώ. Πάντως για να μην κουράζονται θα μπορούσαν τους τα χαρίσουν, που να μπλέκεις τώρα με την γραφειοκρατία. Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι, είμαι τόσο πτωχός εις το πνεύμα που δεν κατάλαβα οτι η παραπάνω ρύθμιση πρέπει να εμπεριέχεται στον περίφημο νόμο »fast track»  για την.. »ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας», μα βέβαια τώρα εξηγούνται όλα.

Το παραπάνω την στιγμή που από τις 20 του μήνα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εφαρμόσει τις λεγόμενες »επιχειρησιακές συμβάσεις» που θα μπορούν να καταργούν τις κλαδικές ή και την Εθνική Σύμβαση Εργασίας και θα μπορούν να κάνουν »έκπτωση» έως και 5% στους εργαζόμενους σε περίπτωση που μία επιχείρηση βάσει κάποιον προϋποθέσεων κρίνει οτι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, εδώ. Προτείνω μιας και είναι πολύ ευγενικοί και θα μας κάνουν και έκπτωση να τους προσφέρουμε ένα  ευνοϊκό πακέτο  εργασίας, π.χ »στους δύο μήνες εργασίας  ο ένας τσάμπα». Ας ξεπεράσουμε επιτέλους τα συμπλέγματα μας και ας γίνουμε όλοι εθελοντές…

Στην συνέχεια διαβάζω πως σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε 104  εταιρείες με μέσο όρο προσωπικού 250 άτομα και τζίρο 200 εκτ. ευρώ στο διάστημα μεταξύ Ιουνίου-Σεπτεμβρίου 2010, το 22% απο αυτές έχουν ήδη προχωρήσει σε απολύσεις ή πρόκειτα να το κάνουν καθώς και το 39% εξ αυτών έχουν παγώσει ή σκέφτονται να παγώσουν τις προσλήψεις και το 4% μόνο πρόκειται να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις… Αναλυτικότερα εδώ.

Ύστερα από όλα τα παραπάνω να τι δήλωσε ο »εθνοσωτήρας» σε υπουργικό συμβούλιο το Σάββατο: «Απέναντι στην ακατάσχετη κινδυνολογία, εμείς απαντάμε με συνέπεια και συνεχίζουμε με σταθερότητα τον αγώνα, για τη σωτηρία και την ανόρθωση της χώρας με μεγάλες αλλαγές», όπως και οτι: »Στόχος της κυβέρνησης είναι ο περιορισμός της σπατάλης και όχι οι απολύσεις»… Δηλώνω ανίκανος να σχολιάσω…

Υπεύθυνος ανάρτησης ο  αναρχόβλαχος

http://wp.me/pPn6Y-3QG

Ετικέτα: ,