Υποτιτλισμός

Εδώ θα βρείτε συγκεντρωμένους τους συνδέσμους από τις αναρτήσεις βίντεο στο παρόν μπλογκ, τα οποία έχουν μεταφραστεί και υποτιτλιστεί (ή και μαγνητοσκοπηθεί) από μέλη του Παραλληλογράφου.

Τα νεότερα ποστ θα προστίθενται στην κορυφή της λίστας. 

Αναρτήσεις του έτους 2013

  • Ο Bradley Manning στο δικαστήριο… (video, ηχητικό): http://wp.me/p1pa1c-iAg

    Ο αμερικανός στρατιώτη Manning κρατείται από το 2010 και δικάζεται για ‘συνεργασία με τον εχθρό’, επειδή δημοσιοποίησε (στο Wikileaks) σημαντικά απόρρητα στοιχεία, βίντεο και διπλωματικά τηλεγραφήματα σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και το Γκουαντάναμο κλπ. Για πρώτη φορά ακούγεται ο ίδιος (διέρρευσε κρυφή ηχογράφηση) να δηλώνει στο δικαστήριο τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την κίνηση· να μάθει η αμερικανική κοινή γνώμη το πραγματικό κόστος του πολέμου και ίσως να ξεκινήσει δημόσια συζήτηση, να αναθεωρήσουν σχετικά με την εξωτερική τους πολιτική. Στη δίκη δεν επιτράπηκε η βιντεοσκόπηση, η ηχογράφηση, η διακίνηση αντιγράφων με όσα λέγονται εκεί και η φωτογράφιση του Μάννινγκ ή η συνέντευξη με αυτόν… αλλά διέρρευσε αυτό το ηχητικό.

  • Aaron Swartz (βίντεο DemocracyNow!): http://wp.me/p1pa1c-ikW

    Σχετικά με τη ζωή και τις δράσεις του ακτιβιστή Άαρον Σουόρτζ, που σχετίζονται με το Διαδίκτυο και εν γένει την ελευθερία σύνδεσης σε αυτό και ελευθερία πρόσβασης στην πληροφορία. Ο Άαρον αυτοκτόνησε λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη, όπου θα ήταν κατηγορούμενος για «απάτη και κατάχρηση υπολογιστή» και αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης έως και 35 έτη και πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολλαρίων.

Αναρτήσεις του έτους 2012

  • Σχόλιο για τη Γάζα στο BBC (video): http://wp.me/p1pa1c-i6p Υποτιτλισμένο απόσπασμα μιας εκπομπής που προβλήθηκε στο BBC One στις 22/11/2012 και στην οποία ο αρθρογράφος Owen Jones σχολιάζει-απαντά σχετικά με το τι συμβαίνει στη Γάζα «τώρα» αλλά και τις τελευταίες δεκαετίες, καταλήγοντας στο τι θα έπρεπε να γίνει για να επιτευχθεί ουσιαστική ειρήνη, με διάρκεια και σεβασμό στα δικαιώματα των ανθρώπων της περιοχής αυτής.
  • Στη Γάζα «Χωρίς Καταφύγιο»: http://wp.me/p1pa1c-i5d Υποτιτλισμένο ντοκυμαντέρ του DemocracyNow!, για τους βομβαρδισμούς των Παλαιστινίων από τις ισραηλινές δυνάμεις και την ανθρωπιστική κρίση που εκτυλίσσεται στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας, με τα νοσοκομεία να δέχονται όλο και περισσότερα θύματα (κυρίως άμαχος πληθυσμός και μικρά παιδιά) και τα ιατρικά τους αποθέματα σε φάρμακα, αναλώσιμα κλπ να έχουν εξανεμιστεί.
  • Ντοκυμαντέρ «Η παγίδα του Δουβλίνου»:  http://wp.me/p1pa1c-i2j Υποτιτλισμένο ντοκυμαντέρ του Bryan Carter, για τη μετανάστευση, στο οποίο αναφέρεται και η περίπτωση ενός Αφγανού πρόσφυγα «χωρίς χαρτιά», του οποίου τα θεμελιώδη δικαιώματα έκρινε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι καταπατήθηκαν – και από πλευράς Ελλάδας αλλά και από πλευράς Βελγίου (το οποίο έστειλε τον άνθρωπο «πίσω στην Ελλάδα» ενώ είναι γνωστή η τραγική κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα χορήγησης ασύλου και οι απάνθρωπες συνθήκες κράτησης/»φιλοξενίας». Δικαιώση του πρόσφυγα, με ταυτόχρονη επισήμανση των υποχρεώσεων που έχουν οι χώρες-μέλη της ΕΕ, οι οποίες έχουν υπογράψει τις σχετικές συνθήκες/συμφωνίες για το πώς πρέπει να διαχειρίζονται τα θέματα της μετανάστευσης, αλλά και «αναγνώριση» ότι η Ελλάδα δεν τηρεί αυτές τις συνθήκες/συμφωνίες, οπότε οι άλλες χώρες-μέλη είναι συνυπεύθυνες για όσους στέλνουν και πάλι εδώ.
  • Ντοκυμαντέρ: Πόσο Μακριά Ακόμα; (How Much Further?): Υποτιτλισμένο ντοκυμαντέρ στο οποίο μιλούν οι πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην Ελλάδα, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και με το γιατί δε μπορούν – αν και θέλουν – να φύγουν… http://wp.me/p1pa1c-hQP
  • Αφιέρωση – The Towel-way… : http://wp.me/p1pa1c-hCY (video animation, σχετικά με την ιστορία του «βιβλίου», με αφηγητή τον Douglas Adams)
  • Strange Fruit (με video): http://wp.me/p1pa1c-hyX  (σχετικά με το ομώνυμο τραγούδι υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων και κατά των ρατσιστικών διακρίσεων)
  • Νομοσχέδιο ACTA (για το διαδίκτυο και το copyright/έλεγχος δραστηριοτήτων χρηστών): http://wp.me/p1pa1c-fDS
  • SOPA can ban ya  (με βίντεο): http://wp.me/p1pa1c-fek (νομοσχέδιο σχετικά με τον έλεγχο της «πειρατείας» στο διαδίκτυο)

—– 

Αναρτήσεις του έτους 2011


                       

==== από εδώ και κάτω δεν είναι σε χρονολογική σειρά ====

  • Διάλεξη του καθηγ. Rick Wolff στην ΑΣΟΕΕ (27/05/2010), με αντικείμενο την αναβίωση του Κεϋνσιανισμού: http://wp.me/p1pa1c-alm
  • «αξιοπρέπεια και αλητεία«: http://youtu.be/CfSB_XchpPk Με την πολύτιμη βοήθεια των ChristosK, denyal και Anakata-dyomenh η συνέντευξη του Jody McIntyre στο BBC υποτιτλίστηκε στα Ελληνικά.
  • σχετικά με την πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία (Φουκουσίμα, 11 Μαρτίου 2011) και συναφή με την πυρηνική ενέργεια θέματα (στοίχιση: χαμηλά είναι τα παλιότερα ποστ)

«Χιροσίμα – Ναγκασάκι (βίντεο DemocracyNow!):

 http://wp.me/p1pa1c-bWK

«ΗΠΑ – πυρηνικά εργοστάσια (βίντεο DemocracyNow!)

http://wp.me/p1pa1c-bBM

«Ιαπωνία – Fuckushima… (βίντεο)» — πρώτο μέρος :

http://wp.me/p1pa1c-aDa 

«Fuckushima – η συνέχεια… (βίντεο)»  — δεύτερο μέρος :

 http://wp.me/p1pa1c-aOA 

«Φουκουσίμα: τέλη του ’11 “υπό έλεγχο”; (βίντεο):

http://wp.me/p1pa1c-9Gm

=====================

  • σχετικά με μουσική, ταινίες, κινούμενα σχέδια κλπ

          “Ξανοίξου μακριά…” http://wp.me/p1pa1c-9Qp 


=====================
  • σχετικά με ….
Be the first to start a conversation

Σχολιάστε