Το «Πατριωτικό Καθήκον»

Posted on 16 Οκτωβρίου, 2011 12:00 μμ από

7


του Ιουλιανού

Η πραγματικότητα που διαμορφώνουν τα ΜΜΕ, είναι εύπλαστη σαν πλαστελίνη. Και έτσι οι «ειδικοί» σεναριογράφοι των δελτίων και των εφημερίδων, πολύ εύκολα και με τους κατάλληλους μηχανισμούς προπαγάνδας. Με εκβιασμούς, κινδυνολογία, καταστροφολογία και μεγάλες δόσεις επικοινωνιακών τρικ, μπορούν να χειραγωγούν την σκέψη και τα συναισθήματα μερίδας  πολιτών, ενεργοποιώντας τα πάντα συντηρητικά αντανακλαστικά τους.

Από την άλλη η κοινοβουλευτική χούντα του ΠΑΣΟΚ μετατρέπεται ραγδαία σε κανονική χούντα, και ας μην χρησιμοποιεί προς το παρόν στρατιωτική επιβολή. Ακόμα δεν την χρειάζεται μια και ουσιαστικά και  νομότυπα  απαγορεύει κάθε ενοχλητική απεργία, πραγματική διαμαρτυρία ή ουσιαστική κινηματική στρατηγική. Ως και νόμο του 1940 ξέθαψε για να καταστείλει την απεργία των ανθρώπων του μεροκάματου στα σκουπίδια.

Χώρια που δημιουργεί εδώ και δυο χρόνια  έναν τεράστιο και πολύπλοκο μηχανισμό φόβου: « Τιτανικός, βουλιάζουμε, εξάρτηση, κηδεμονία, επιτήρησή, δεν θα έχουμε να πληρώσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους, δεν θα έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις, δεν υπάρχει σάλιο ,θα υπάρξει ανεργία» «Το πιστόλι στο τραπέζι». Μα κυρίως «δεν έχουμε εναλλακτική λύση» «η χώρα πηγαίνει σε χρεοκοπία» (σσ  με αυτόματο πιλότο;) «Πατριωτισμός, για να σωθεί η Ελλάδα»

Συνδικαλιστική δράση, απεργίες, συλλαλητήρια, αμφισβήτηση του συστήματος και γενικά κάθε πολιτική πράξη αντίστασης, το δικαίωμα του λαού να αντιπαλεύει την άδικη αντιλαϊκή πολιτική, εξωραΐζεται και ενοχοποιείται από πρόθυμους… Στο όνομα της «ανάγκης» και της «ομοψυχίας», διότι πρέπει να κάνουμε «θυσίες που απαιτεί η σωτηρία» σε αγαστή «συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

Δε λέω, τρομακτικό το καθήκον του Παπατζή ο οποίος επωμίστηκε το «καθήκον» να ενεργοποιεί κάθε φορά εκ νέου τις δυνατότητες της αστικής εξουσίας του με σκοπό να δημιουργήσει απελπισμένουs. Έρμαια ανθρωπάκια που θα κρέμονται από τα χείλι του και θα περιμένουν τις αποφάσεις του.

Ο Φόβος είναι ένας μηχανισμός που έχει την δύναμη να μεταδίδει το μήνυμα ελέγχοντας την «κοινή γνώμη» αφ ενός μέσα από την «γνώση» που προσφέρουν οι πρόθυμοι δημοσιογράφοι, και αφετέρου, παρακολουθεί και κοσκινίζει ακόμα και τις ψυχές μας.
Ακόμα χειρότερα αν καταφέρεις να υπερβείς τον φόβο η κάθε σου κίνηση θα περνά από την ιερή εξέταση τους και την νουθεσία τους. Χώρια την κυβερνητική καταστολή.

Ίσως μερικοί από αυτούς τους δημοσιογράφους θεωρούν ότι την ανθρώπινη τύχη μπορούν να την δημιουργήσουν και να την κατευθύνουν με την υπογραφή τους.

 Το κλίμα όμως έχει αναστραφεί

Το ξέρουν, και δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις του ρήτορα του τίποτα και αχυράνθρωπου Βενιζέλου: «Κάθε απειλή για κατάληψη, για ανομία, για μη εφαρμογή, τελικά μετρά στους καταλόγους των συνομιλητών μας και μας οδηγεί στο να λάβουμε κι άλλα μέτρα για να καλύψουμε το κενό».

Ταυτόχρονα γράφει  το ΒΗΜΑ:

«Φάκελος με σφαίρες και απειλητικό μήνυμα κατά στελεχών του ΠαΣοΚ στάλθηκε προ τριών ημερών στα γραφεία του κινήματος στην οδό Ιπποκράτους! Η αποστολή του φακέλου προκάλεσε αναστάτωση στην ΕΛΑΣ και κυρίως στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αλλά και στην Κρατική Ασφάλεια που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης. Ήδη έχουν ζητηθεί να υπάρξουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας…»

Από κοντά και η Καθημερινή:

«Η κατρακύλα στην αχαλίνωτη βία, τις καταλήψεις, το χάος πρέπει να σταματήσει πριν να είναι αργά»

Λίγες μέρες πριν την 48ωρη απεργία!

Γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι που αρνούνται με προθυμία να αποδεχτούν την κρατική «νομιμότητα» έχουν τόσο αυξηθεί που τους καθιστά ανίκανους να διοικήσουν ή να ασκήσουν πρακτικό έλεγχο του πληθυσμού ή ακόμα και σε αυτούς τους ίδιους τους θεσμούς που επέβαλαν με συνεχή κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα. Η πολιτική του φόβου έχει διαρραγεί. Η εθελοντική υπακοή των υπηκόων σε κάθε μορφή εγκατεστημένης αστικής εξουσίας, διαβρώθηκε.

Έτσι αναζητούν, οι λαδέμποροι του αστικού κράτους, προοπτική  στην κινδυνολογία της τρομολαγνείας και της αποστροφής της βίας ,αντίδοτο στις ουσιαστικές πλέων κινητοποιήσεις μεγάλου μέρους του εργαζομένου λαού.

Και ας μην παραξενευτούμε αν  στα δελτία ειδήσεων των επόμενων  ημερών  γεμίσουν από φακέλους, πυροτεχνουργούς, μασκοφόρους, συλλήψεις, ελεγχόμενες εκρήξεις και μια απίστευτη τρομοκρατολογία. Είναι σίγουρο ότι οι φυλλάδες και τα κανάλια των εφοπλιστών, βιομηχάνων ιδιοκτητών εταιριών τζόγου, ενέργειας και χωματερών, θα  προσπαθήσουν να δημιουργήσουν αποστροφή και φόβο στον λαό έτσι που να μην του περάσει από το μυαλό η ανατροπή, ή έστω η αμφισβήτηση του μνημονίου και της τρόικας (σ.σ. χρησιμοποιώ αυτές τις λέξεις μια και είναι μόδα)

Αλίμονο μας όμως εάν αφήσουμε τις κατευθυνόμενες πένες να γράψουν την Ιστορία μας.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΚΟΗ

Μα ας μάθουν πως στον κόσμο που πάνε να φτιάξουν και όπου η μιζέρια δεν θα έχει καμία διαφορά από την κρεμάλα η αποτίναξη του και μόνον θα είναι  το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ μας και απόφαση ζωής.

Μαζικά στην 48ωρη απεργία και με μόνο ένα δίλημμα:

Ή αυτοί ή εμείς!

Ζαphod, για την τεχνική βοήθεια και τις επισημάνσεις

http://wp.me/p1pa1c-dq9