A.K.A. : Για τη νέα Ληστεία μέσω της Δ.Ε.Η.

Posted on 10 Οκτωβρίου, 2011 9:50 μμ από

26


Μεταφέρει από το athensindymedia   ,    ο risinggalaxy:
***
                                     Αναρχικοί για την Κοινωνική Απελευθέρωση
                                             Για τη νέα Ληστεία μέσω της Δ.Ε.Η.
Φαίνεται πως μπαίνουμε σε μια φάση απροσχημάτιστης κλιμάκωσης της επίθεσης ντόπιας και διεθνούς εξουσίας, ενάντια στους καταπιεσμένους. Με τα μεσαία και κατώτερα στρώματα της  Ελληνικής κοινωνίας και τους μετανάστες να είναι το ζωντανό, για όλο τον δυτικό κόσμο,  πειραματόζωο αντιμετώπισης των τεράστιων αδιεξόδων του καπιταλισμού, αυτή η μάχη του κοινωνικού πολέμου αποκτά τεράστια  σημασία.
Ανάμεσα σε όλα τα άλλα που γίνονται  τα τελευταία 2 χρόνια η προσπάθεια του κράτους να επανακαθορίσει τους όρους της ταξικής εκμετάλλευσης είναι κεντρικός άξονας. Από τη μία η διάλυση του «κοινωνικού κράτους» και  η επιστροφή των εργατικών δικαιωμάτων στα πλαίσια του 19ου αιώνα, από την άλλη η ένοπλη ληστεία σε όσα ψίχουλα πλούτου είχαν καταλήξει στα χέρια αυτών που παρήγαγαν όλο τον πλούτο, δημιουργούν ένα σκηνικό βαρβαρότητας. Από τα κοψίματα μισθών,  συντάξεων και δώρων περνάμε  στους «φόρους υπέρ ανέργων», τους φόρους στα ακίνητα, την κατάργηση τους αφορολόγητου… Το πιστόλι έχει σηκωθεί από το τραπέζι και σημαδεύει τους εκμεταλλευόμενους: ενοικιαστές, ιδιοκατοικούντες και το κατώτερο στρώμα των μικροιδιοκτητών. Εάν δεν πληρώσεις δεν θα βλέπεις σπίτι σου το βράδυ, δεν θα κάνεις μπάνιο, δεν θα πλύνεις τα ρούχα σου, δεν θα μαγειρέψεις, δεν θα έχεις τρόφιμα ή φάρμακα που θέλουν ψυγείο. Εάν δεν πληρώσεις, θα σου κόψουμε το ρεύμα, αυτό τολμανε και μας απειλούν τα καθάρματα  της εξουσίας.
Η πρόκληση αυτή πρέπει να απαντηθεί, η επίθεση αυτή να φάει τα μούτρα της. Κάτω από αυτό το πρίσμα κάθε έκκληση για ανυπακοή, για άρνηση  πληρωμής είναι στη σωστή κατεύθυνση ανεξάρτητα από τα εκάστοτε κίνητρα του όποιου (προσφάτως και καθεστωτικών) φορέα της . Η αντίσταση όμως και ειδικά η εξατομικευμένη, δεν επαρκεί. Η κοινωνική και ταξική αντεπίθεση που απαιτούν οι καιροί πρέπει εκφραστεί σε αυτό το μέτωπο άμεσα.
Για να πραγματοποιηθεί η κρατική απειλή πρέπει να υπάρχουν (και να δύνανται) μηχανισμοί που θα την υλοποιήσουν. Στο 90% των περιπτώσεων το κόψιμο του ρεύματος το αναλαμβάνουν ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρολόγων που πληρώνονται με το νοικοκυριό που αφήνουν χωρίς ρεύμα. Είτε αυτοί, είτε υπάλληλοι της ΔΕΗ θα πρέπει να έρθουν  σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι και να κάνουν την αποσύνδεση.
Πρέπει να εμποδιστούν.
Από την πιο παθητική επιλογή, αυτή του να μπλοκαριστεί η πρόσβαση στα ρολόγια έως την συλλογική εκδίωξή τους από την πολυκατοικία ή το δρόμο  και την συγκρότηση λαικών περιπολιών στις γειτονιές με συλλογικό τρόπο πρέπει να εμποδίσουμε στην πράξη αυτή την απειλή. Κάθε ένας/μια που αγωνίζεται ενάντια στο σύστημα από απελευθερωτική σκοπιά πρέπει να συνδράμει, κάθε αυτοοργανωμένη κοινωνική δομή αγώνα πρέπει να βγει μπροστά.
Και να πάμε και παρακάτω: όσες κι αν είναι οι αναξιοπρέπειες που πρέπει να κάνει ο καταπιεσμένος στην καθημερινότητά του για να επιβιώσει τίποτα δεν δικαιολογεί το να αφήσει στο έλεος της μοίρας ανθρώπους της τάξης του, τα παιδιά τους, τους γέρους τους, τους αρρώστους, τα Αμεα.
Όχι μόνο οι απρόσωπες  εταιρείες που κόβουν το ρεύμα, αλλά και οι απλοί εργαζόμενοι σε αυτές θα πρέπει να δεχθούν την κοινωνική πίεση ώστε να αρνηθούν να παίξουν αυτό το παιχνίδι. Αλλιώς να γνωρίσουν την άμεση, πρόσωπο με πρόσωπο χλεύη, την απαξίωση και την απομόνωση, τον κοινωνικό στιγματισμό από όλους μας. Κάτι αντίστοιχο θα ισχύσει και τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ. Ήρθε η ώρα να δούμε, αν τα «λιοντάρια»  της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ (που μέχρι χθές βρυχόνταν ότι δεν θα επιτρέψουν να κοπεί παροχή και ξαφνικά βουβάθηκαν) θα σταθούν στο πλευρό της κοινωνίας ή θα παζαρέψουν και πάλι με την εξουσία μήπως και κόβοντας το ρεύμα του κόσμου καθυστερήσουν την πώληση της εταιρείας. Αναμένουμε…
Τέλος, ακόμα και εκεί που θα κοπεί το ρεύμα, είναι το σημείο που οφείλει να δράσει η κοινωνική αλληλεγγύη. Το ρεύμα μπορεί να ξανασυνδεθεί, το ρολόι μπορεί να παρακαμφθεί. Άνθρωποι με ηλεκτρολογικές γνώσεις να σπεύσουν στο πλευρό των διπλανών τους, να συνδεθούν περισσότερα νοικοκυριά σε ένα ενεργό ρολόι ηλεκτροδότησης. Και αυτή η έμπρακτη ανασύσταση κοινωνικού ιστού να γίνει η μαγιά δημιουργίας νέων αυτοοργανωμένων κοινωνικών δομών αγώνα ή ενίσχυσης των υπάρχοντων.
Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε σε αυτή την πρωτοφανή αθλιότητα απλά και μόνο σκεφτόμενοι , σε μια τέτοια περίπτωση,  ποιας έκτασης βαρβαρότητα θα επακολουθήσει…
Να τους σταματήσουμε!

***