Απεργιακό δελτίο Πέμπτης 14ης Απριλίου

Posted on 14 Απριλίου, 2011 3:57 μμ από

1


της inflammatory

Σε κάλεσμα απεργιακής περιφρούρησης των κεντρικών γραφείων & αποθήκης των βιβλιοπωλείων Παπασωτηρίου στη λεωφόρο Κηφισού, προέβησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της εταιρείας και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου. Το ραντεβού προγραμματίστηκε για τις 8:00 πμ και συγκεντρώθηκαν 40-50 εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι. Την παρουσία της έκανε η εργοδοσία 2 φορές για 30 περίπου λεπτά (η πρώτη με συνοδεία δικηγόρου) όπου δεν τους επετράπη η είσοδος. Μεμονωμένη απεργοσπαστική συμπεριφορά σε ήπιους τόνους εκδηλώθηκε απο εργαζόμενο, ο οποίος οχι μόνο δε δίστασε να πεί σε 3 αλλοεθνείς υπαλλήλους που συμμετείχαν να αποχωρήσουν απο το προαύλιο, αλλά εξέφραζε τις ενστάσεις του για τη συγκέντρωση.

Η σημερινή κινητοποίηση έγινε εξαιτίας της εργοδοτικής απόφασης για μείωση μισθών, μετατροπή των συμβάσεων εργασίας  από πλήρησε μερική απασχόληση, καθώς και η μετατροπή όσων δεν δέχθηκαν αυτό το μέτρο σε εκ περιτροπής εργαζόμενους.

Στάση εργασίας και απεργειακή περιφρούρηση κύρηξε επίσης και η ΣΕΤΤΕΑ (Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής) απο τις 08:00 πμ  εώς τις 12:00 μμ στη Direct Mail στο Μπραχάμι εξαιτίας των απολύσεων, των καθυστερήσεων μισθοδοσίας και της μείωσης μισθών. Το παρόν έδωσαν 25-30 εργαζόμενοι οι οποίοι παρεμπόδισαν συναδέλφους και εργοδοσία να μπούν στο κτίριο με αποτέλεσμα να κληθεί 2 φορές η αστυνομία η οποία αντάλλαξε στοιχεία με τον πρόεδρο του σωματείου.