Μηχανοκίνητη πορεία απο τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ

Posted on 14 Φεβρουαρίου, 2011 2:23 μμ από

2


ενημέρωση/ανaδημοσίευση απο τα «Νέα των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ» & newsit.gr

inflammatory

Πορεία διαμαρτυρίας με δίκυκλα πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί εργαζόμενοι στα ΜΜΜ με προορισμό το υπουργείο Μεταφορών ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου αύριο Τρίτη, ενώ σήμερα Δευτέρα εισέρχεται στην ολομέλεια της Βουλής. Η πορεία ξεκίνησε απο την πλατεία Κοτζιά και διασχίζοντας την οδό Σταδίου σταμάτησε έξω απο τη Βουλή όπου εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ και ΟΑΣΑ, κατέβηκαν απο τις μηχανές φωνάζοντας συνθήματα κατά του Χ. Ρέππα. Η πορεία συνέχισε στη Βασ. Σοφίας την οποία και ακολουθούσαν 2 κλούβες των ΜΑΤ.

 

 

 

Στο ύψος της Μεσογείων οι κλούβες έκλεισαν το δρόμο και απο τα 2 ρεύματα προκειμένου να παρεμποδιστούν οι εργαζόμενοι να φτάσουν στον προορισμό τους. Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση οι δυνάμεις των ΜΑΤ κατόπιν διαπραγματεύσεων, έλυσαν το μπλόκο και άφησαν τους εργαζόμενους να μπούν στο χώρο του υπουργείου όπου πέταξαν αβγά και παρέμειναν ενωμένοι με οδηγούς φορτηγών που βρίσκονταν εκεί.

Ο Ν.Σιαπάτης, πρόεδρος των εργαζομένω​ν του ΗΣΑΠ, λίγο πριν ξεκινήσει η μηχανοκίνη​τη πορεία δήλωσε : «Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο σχέδιο νομου που καταστρέφει την κοινωνία, διαλύει τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις, καρατομεί θέσεις εργασίας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εμάς από το δρόμο του αγώνα».