Έκτακτο: ΜΑΤ περιμετρικά της Νομικής

Posted on 27 Ιανουαρίου, 2011 5:39 μμ από

177


Μεταφέρει ο Risinggalaxy

φωτογραφία του Σπύρου Τσακίρη

Aπο τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με μέλος των ΣΧΣ , αυτή τη στιγμή έχουν κάνει την εμφάνηση τους ΜΑΤ και έχει κλείσει η Σόλωνος. Αδιευκρίνιστος αριθμός διμοιριών περιμετρικά της περιοχής.

Οι ρουφιάνοι από τα χουντο-κάναλα από κοντά ..

Αλληλεγγύη ρε κουφάλες.

Ακροδεξιά ζόμπι και καθωσπρέπει διαπλεκόμενοι φτού σας  ρε ! «Χριστιανοί» και καλά το παραμύθι..

http://wp.me/pPn6Y-5HR

update 17:55

ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγω για παραίτηση του Πρύτανη και εντολή αντί-εισαγγελέα να επέμβουν τα ΜΑΤ

update 18:03

Το άσυλο έχει αρθεί. Απόφαση εισαγγελέα για έμβαση των ΜΑΤ επιβεβαιωμένη.

Πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας περιμετρικά της Νομικής, ούτε πεζοί δεν περνάνε.

update 18:14

Συνέντευξη τύπου αυτή την ώρα από τους απεργούς πείνας

update 18:26

Μέσω τηλ. : Συγκινητικές στιγμές με τους απεργούς να έχουν κατέβει όλοι στην είσοδο φωνάζοντας τα συνθήματα τους τα οποία ακούγονται σε όλη τη περιοχή.

H Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας καλεί στις 19:00 συνέλευση στην πλατεία Εξαρχείων και πορεία προς το κτήριο της Νομικής

update 18:40

Aπο το τηλ. : Οι απεργοί φαίνεται να δηλώνου ότι αν γίνει επέμβαση θα προχωρήσουν σε απεργία δίψας.

Πριν από λίγο έφτασε στο χώρο ο Αλέκος Αλαβάνος και μιλάει με δημοσιογράφους

update 18:54

Επιβεβαιώνεται ότι αυτός που ζήτησε την άρση του ασύλου ήταν ο Πρύτανης Πελεγρίνης .

Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια από μερίδα διαδηλωτών να περάσουν το κλοίο των ΜΑΤ.

Στο σημείο υπάρχουν οι βουλευτές του ΣΥΝ και ο γραμματέας και δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν και αυτοί πρόβλημα να περάσουν τον κλοιό.

update : 19:12

Aπό τηλεφωνική επικοινωνία μαθαίνουμε ότι αυτή τη στιγμή έχει πάει ο εισαγγελέας και μιλάει με εκπροσώπους των απεργών και εκπροσώπους των οργανώσεων αλληλεγγύης.

Πληροφορίες μιλάνε επιχείρηση που θα γίνει από τα ΕΚΑΜ (η πληροφορία μεταδόθηκε από 105.5 Στο Κόκκινο)

update 20:25

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους μετανάστες και τους αλληλέγγυους στη Νομική. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης στο κτήριο του οποίου θα γινόταν η μεταστέγαση τώρα την αρνείται χωρίς την αστυνομία να τους επιτηρεί και δεν τους δέχεται για πάνω απο τρείς μέρες. Πληροφορίες λένε ότι απαίτησε και άυξηση του μισθώματος που έγινε δεκτή από την πολιτική ηγεσία (επικοινώνησαν μαζί του 3 υπουργοί).

Συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι Ακαδημίας και Ιπποκράτους όπως και Σόλωνς και Ιπποκράτους. Οι αλληλέγγυοι περικυκλώνουν την αστυνομία που περικύκλωσε τη Νομική…


VIDEO

http://www.justin.tv/widgets/live_embed_player.swfWatch live video from Μενάκιος Πολί on Justin.tv

update 23:50

Φαίνεται ότι έχει επιτευχθεί λύση και οι μετανάστες θα βγουν απο τη Νομική.

Οι μετανάστες θα μεταβούν με πορεία στο νέο κατάλυμμα. Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η πορεία είναι Σίνα-Ακαδημίας-Πατησίων-Ηπείρου με διακριτική συνοδεία της αστυνομία (λένε οι πληροφορίες… αστείο η διακριτική συνοδεία μετά την αστυνομοκρατία όλου του κέντρου της Αθήνας για όλο το απόγευμα)

update 1.50

Από δήλωση εξοργισμένου Γιαννόπουλου πριν από λίγο… Οι μετανάστες δεν έχουν ξεκινήσει και φαίνεται ότι δε θα φύγουν από τη Νομική απόψε. Η ομάδα Δέλτα παραμένει απ’ έξω. Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου όπου θα μετέβαιναν υπαναχώρησε και δε δέχεται τους μετανάστες τώρα. Οι μετανάστες δεν πρόκειται να βγουν αν δε δοθεί λύση, καθώς δεν υπάρχει κτίριο υποδοχής αυτή τη στιγμή.  Περιμετρικά  παραμένουν ισχυρές δυνάμεις.

Νωρίτερα, ο Παπουτσής είχε στείλει πούλμαν για τη μεταφορά των μεταναστών στο νέο κτίριο, προκειμένου να αποφευχθεί η πορεία (φυσικά οι μετανάστες και οι αλληλέγγυοι δεν το δέχτηκαν).  Παρόλα αυτά, λύση για κτίριο δεν είχαν βρει!!!  Αρκετοί αλληλέγγυοι παραμένουν εκεί…

update 2.45

Ο Ρουτζούνης – ιδιοκτήτης του κτιρίου -στο οποίο θα μετακινούνταν οι μετανάστες, φαίνεται ότι πλέον αρνείται εντελώς να τους παραχωρήσει το κτίριο. Οι αστυνομικές δυνάμεις έξω από τη Νομική αυξάνονται… Δεν υπάρχει καμία ευθύνη των μεταναστών για τη μη μετακίνησή τους καθώς οι ίδιοι είχαν δεχτεί τη μετακίνηση στο κτίριο, αλλά τους τα «γύρισαν».

update 3.25

Οι μετανάστες βγήκαν τελικά από τη Νομική. Έπειτα από διαρκή παιχνίδια όλη νύχτα, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου συμφώνησε να παραχωρήσει το κτίριο. Αυτή τη στιγμή η πορεία κατεβαίνει τη Σόλωνος, μετανάστες και αλληλέγγυοι μαζί. Η παρουσία της αστυνομίας δεν είναι διακριτική…

update 4.27

Επιτέλους, οι μετανάστες έφτασαν στο κτίριο, υπάρχουν ακόμα αλληλέγγυοι συγκεντρωμένοι απ’ έξω. Η αστυνομική παρουσία πολύ ισχυρή.

 

 

Ετικέτα: , ,