Δελτίο Τύπου Μάριου Ζ. 16.03.10

Posted on 17 Μαρτίου, 2010 11:27 πμ από

9


Στη φυλακή  αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας ότι πρέπει να οδηγηθεί ο Μάριος .Ζ.  , γιατί τόλμησε να συμμετέχει στην μεγάλη πορεία της Πέμπτης (11-03-2010) ,  και είχε την ατυχία να βρεθεί στο πεδίο δράσης ενός  ασύδοτου πωρωμένου  και ψεύτη αστυνομικού.

Ο Μάριος συνελήφθη   στην οδό Πανεπιστήμιου,  μπροστά στην Αγροτική Τράπεζα,  και κοντά  στα πάνω του  ΕΕΚ και των σωματείων  που ακολουθούσαν, από πάνοπλο άνδρα των ΜΑΤ  ο οποίος του επιτέθηκε ξαφνικά από πίσω, ερεθισμένος όπως φαίνεται από τα φουντωτά ράστα μαλλιά του και την ανέμελη εμφάνιση του, μπροστά σε δεκάδες άλλους  πολίτες που συμμετείχαν στην πορεία  και που διαμαρτύρονταν γι αυτό.

Με  την συνηθισμένη επαγγελματική πώρωση ο   αστυνομικός που τον συνέλαβε  αφού τον οδήγησε στην ΓΑΔΑ  κατέθεσε σε βάρος του ότι είχε κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του , ότι του είχε εκσφενδονίσει μολοτωφ  και   ότι κινδύνεψε από φωτιά .

Ο Μάριος είχε την τύχη να  καταγράφει η σκηνή της συλλήψεις του από πολλές φωτογραφικές μηχανές και  σε video,  και προσκομίστηκαν και στην ανάκριση οι φωτογραφίες  που αποδεικνύουν  αδιάψευστα ότι   το πρόσωπο του ήταν  εντελώς γυμνό, ότι  καμία μολοτωφ και καμία φωτιά δεν υπήρχε στο σημείο  που πιάστηκε και   στον γύρω χώρο , ότι στο σημείο εκείνο  δεν υπήρχε καμία ένταση, που να μπορεί να ταιριάξει με την  κατάθεση του αστυνομικού.

Εξάλλου,   επικαλέσθηκε κατά την ανάκριση δεκάδες μάρτυρες πολίτες, που βρισκόντουσαν παρόντες στο γεγονός και που προσφέρθηκαν  αυθόρμητα να καταθέσουν  την αλήθεια.

Όμως, ανακριτής και εισαγγελέας, αφού  άκουσαν  εκτός διαδικασίας τους μάρτυρες αστυνομικούς και  από την άλλη  αγνόησαν τους  δεκάδες μάρτυρες υπεράσπισης  και τις φωτογραφίες ,  προχώρησαν  στην πρωτοφανή απόφαση για προφυλάκιση .

Προφυλάκιση που γίνεται

–         με τις διατάξεις ενός νόμου , απονομιμοποιημενου ήδη στη συνείδηση της κοινωνίας,    αφού η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει εδώ και έξι μήνες την κατάργηση του,

–         κατά παράβαση των διατάξεων περί προφυλάκισης , και μάλιστα

περιφρονώντας, αγνοώντας και παραβιάζοντας  επιδεικτικά τις αλλαγές  που πρόσφατα  έγιναν στο σχετικό άρθρο του νόμου,  σύμφωνα με τις οποίες για να επιβληθεί προφυλάκιση  απαιτείται να είναι κάποιος ύποπτος φυγής  είτε να έχει  αμετάκλητες καταδίκες  στο ιστορικό του,

προϋποθέσεις που καμιά δεν ισχύει για τον Μάριο.

Ο Μάριος , που διδάσκει  κολύμβηση σε νήπια  στον ΟΑΚΑ, δουλεύοντας 7 μέρες την εβδομάδα , οδηγείται στις φύλακες  και τα παιδιά  του, που στα χέρια του μαθαίνουν να  αγαπάνε το νερό , θα χάσουν το δάσκαλο τους.

Κι εμείς θα χάσουμε την πίστη μας στο προφανές και στο αυτονόητο

Δεν θα χάσουμε όμως την πίστη μας στο Μάριο και θα παλέψουμε για την απόδειξη της αλήθειας , την  αποφυλάκιση και την απαλλαγή του.

www.facebook.com/photo_search.php?oid=364371928670&id=169592…

 

Δείτε επίσης : http://freemariosz.wordpress.com/

 

Για τη μεταφορά : Jaquou Utopie