ΣΚΑΙ εξημέρωση …

Posted on 30 Σεπτεμβρίου, 2013 11:08 πμ από

313


ΣΚΑΙ εξημέρωση

ΣΚΑΙ «Εξημέρωση»
Ένα ακόμη παράδειγμα για το ύφος και την αξιοπιστία του οχετού επεξεργασμένων λυμάτων πληροφορίας που ακούει στο όνομα ΣΚΑΙ.
Οι «έγκριτοι», λοιπόν, «Δημοσιογράφοι» του ΣΚΑΙ, από την πρώτη ημέρα των «διαρροών», του πορίσματος του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη για τη δομή και λειτουργία της Χρυσής Αυγής , πήραν σχοινί κορδόνι την τεράστια παπαριά της εντελώς άσχετης μετάφρασης, από τα γερμανικά στα ελληνικά της λέξης «Führerprinzip», (που αποτελείτε από τα συνθετικά Führer δηλαδή ηγέτης και prinzip δηλαδή αρχή – δόγμα και σημαίνει «αρχή – δόγμα του ηγέτη», δηλαδή μια από τις θεμελιώδης αρχές του ναζισμού, βάση της οποίας η βούληση του ηγέτη είναι υπεράνω όλων των νόμων και οι διαταγές του είναι εκτελεστέες χωρίς αντίρρηση ή αμφισβήτηση) σε «πρίγκιπας φύρερ» και την αναπαράγουν συνεχώς.

Ναι όπως το ακούτε η αναπαραγωγή της «πατάτας»είναι συνεχής, δεν βρέθηκε κανείς όλες αυτές τις μέρες να το διορθώσει, γιατί άλλωστε αφού ακούγεται ωραία, έχει κάτι «αρχοντικό».
«Πρίγκιπας φύρερ», όπως λέμε «ο ξυπόλυτος πρίνγκιψ»,όπως λέμε «πριγκίπισσα Σίσυ», όπως λέμε «Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ», όπως λέμε «ο μικρός πρίγκιπας» στην «έγκριτη» δημοσιογραφία !
Βλέπετε το «πρίγκιπας φύρερ» ακούγεται πολύ εντυπωσιακό και δραματικό και δίνει στον Μιχαλολιάκο μια πιο ρομαντική εικόνα. Είναι πολύ πιο εύηχο και φυσικά βοηθά τον απλό πολίτη στην «αντικειμενική» … εξημέρωση.
Κανείς «κορυφαίος» και «σπουδαγμένος» «δημοσιογράφος δεν έχει διαβάσει ιστορία και δεν γνωρίζει τις θεμελιώδεις αρχές του ναζισμού, περι του οποίου γίνεται το θέμα ; Κανείς «ρεπόρτερ» δε έκανε τον κόπο να ρίξει μια ματιά έστω γκουγκλάροντας, στα θεμελιώδη της θεωρίας του ναζισμού, έστω για να έχει μια ιδέα περί τίνος πρόκειται και από πού πηγάζουν οι ρίζες της χρυσής αυγής ;
Κανείς «πολιτικός αναλυτής» δε έχει διαβάσει πολιτική θεωρία και δε έχει διαβάσει ιστορία ;
Κανείς δε «έγκριτος» και «σοβαρότερος» δεν αναρωτήθηκε πως δε βγάζει κανένα απολύτως νόημα η φράση πως : «σύμφωνα με το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη για τη δομή και λειτουργία της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε την απόλυτη εξουσία και ήταν ο πρίγκιπας φύρερ …»
Προφανώς όλοι οι περισπούδαστοι «δημοσιογράφοι», μεταφράζουν το prinzip (προφέρεται «πριντσίπ») σε πρίγκιπας (ε αφού ακούγεται το ίδιο αυτό θα είναι και το σωστό … όπως Katze αφού ακούγεται «κάτσε» θα σημαίνει … κάτσε σκέφτηκαν οι «γάτες της έγκυρης δημοσιογραφίας) και αφού κάνει και μελόδραμα το τονίζουν σε κάθε ευκαιρία και δεν μεταφράζουν το Führer που ως πρώτο συνθετικό το θεωρούν δεδομένο πως σημαίνει … «φύρερ» !
Προφανώς οι «αντικειμενικοί» και «ανεξάρτητοι», «ερευνητές» αναπαράγουν χωρίς καμία προσωπική κρίση ότι μαλακία τους δίνουν να παπαγαλίσουν, γιατί τη φράση αυτή την παπαγάλισαν και την παπαγαλίζουν ακόμη σχεδόν όλοι σε σχεδόν κάθε δελτίο «ειδήσεων».
Προφανώς η «ΣΚΑΙ ενημέρωση» είναι Scheiße στα μούτρα σας, σοβαρότατοι ρουφιάνοι, «πρίγκιπες δημοσιογράφοι», μην ψάχνετε για μετάφραση του Scheiße σημαίνει : «ρηχά είναι ρε μπήτε στο βόθρο !»

Το παρακάτω λίνκ είναι απλά ενδεικτικό, στην ουσία σε όλες σχεδόν τις αναφορές που κάνει το «ΣΚΑΙ εξημέρωση» στο πόρισμα αναφέρει και τον «πρίγκιπα» …

http://www.skai.gr/news/greece/article/242901/porisma-gia-ha-apoluti-i-exousia-kai-ieri-i-prostagi-tou-arhigou/

Mind the Gap

ΣΚΑΙ εξημέρωση …