Οι καλοί χριστιανοί παρακαλώ να περάσουν έξω.

Posted on 7 Δεκεμβρίου, 2014 2:30 μμ από

10


Γράφει ο  Σωτήρης Θεοχάρης.

12-12-08

Όχι ο Νίκος Ρωμανός δεν είναι χριστιανός.

Πολύ περισσότερο δεν είναι ο Χριστός σου, δεν ανεβαίνει γολγοθάδες για σένα και πολύ περισσότερο δε, δεν σταυρώνεται για τις δικές σου αμαρτίες.

Ο Νίκος Ρωμανός παλεύει για την ζωή του, την ελευθερία του, την αξιοπρέπεια του και τις ιδέες του.

Αν θες να ζήσει, αν σε εμπνέει ο αγώνας του, αν σε οργίζει η κατάφωρη εκδικητική στάση του καθεστώτος απέναντι σε κάθε άνθρωπο που δε σκύβει και δε γονατίζει μπροστά στην μικροψυχία και την απανθρωπιά της εξουσίας, αν νιώθεις πως έχει αξία να υπερασπιστείς την ζωή, αν θέλεις να επιβάλεις το δίκιο έναντι του άδικου, βγες τώρα στο δρόμο και σώσε τον.

Αν περιμένεις σιωπηλά μια «εξέγερση» με αφορμή τον θάνατό του, ή αν ακόμη χειρότερα εύχεσαι να γίνει ένας σύγχρονος μάρτυρας της δικής σου δειλίας, αν θέλεις να υποκαταστήσεις την προσωπική σου αγελαία ανάγκη του «ανήκειν» με την ασφάλεια ενός «θρησκευτικού» όχλου, πέρνα έξω σε παρακαλώ.

Πέρνα έξω απ τη ζωή του.

Πέρνα έξω από τις ζωές μας και τράβα να γίνεις ένας καλός χριστιανός, ένας υποκριτής και όταν μεγαλώσεις να γίνεις και ένας έξοχος φαρισαίος.

Λερώνεις οτιδήποτε για το οποίο μάχεται ο Νίκος Ρωμανός και τον σκοτώνεις για να αποκτήσεις ένα σύμβολο που εσύ έχεις ανάγκη, προσωπικά εσύ.

Τον σκοτώνεις για να αποκτήσεις ένα είδος μεταφυσικού αρχηγού που θα καλύψει την προσωπική αδυναμία σου να ξεπεράσεις το υπερεγώ της ταπεινότητας σου.

Δεν ξεπέρασες ποτέ την βαθειά ιδιοτέλεια με την οποία σε έχει ποτίσει η ορθόδοξη θεοκρατική ελληνική κοινωνία, χρειάζεσαι ένα μεταφυσικό ποιμένα ως παρδαλό φοβισμένο πρόβατο που είσαι. Σε βολεύει να προσεύχεσαι και να εύχεσαι από μακρυά αντί να δράσεις και ρισκάρεις. Να εύχεσαι να γίνει κάτι για σένα, χωρίς να κάνεις εσύ τίποτα, χωρίς να μπεις εσύ στη φωτιά.

Τον σκοτώνεις με την μικρότητα της θέλησής σου.

Ο Νίκος Ρωμανός δεν θυσιάζεται για σένα, παρ το χαμπάρι, ο Νίκος Ρωμανός δεν είναι χριστιανός.

Εσύ τον θυσιάζεις για σένα, όσο υποκριτικά σκέφτεσαι από τον καναπέ σου, πως αν χαθεί θα γίνει η πολυπόθητη «εξέγερση» που θα σε ελευθερώσει, χωρίς κόπο και αγώνα.

Αν περιμένεις το πλήθος για να κρυφτείς πίσω από το θάρρος των άλλων, φύγε από τη ζωή του Νίκου Ρωμανού και από τις ζωές μας.

Οι καλοί χριστιανοί παρακαλώ να περάσουν έξω και να μην αναφέρουν το όνομα του επί ματαίω.

Shortlink: http://wp.me/p1pa1c-jL1