Διώξεις εναντίον διαδηλωτών κατά του ΤΑΙΠΕΔ στο Ναύπλιο

Posted on 30 Οκτωβρίου, 2014 10:28 πμ από

6


nafplio_taiped-855x488

Τους τελευταίους μήνες στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου μερίδα της τοπικής κοινωνίας που συμμετέχει στην «Ανοιχτή Συνέλευση Συλλογικοτήτων, Φορέων και Πολιτών Αργολίδας» αντιδρά στα σχέδια της κυβέρνησης να ξεπουλήσει σημαντικές εκτάσεις της περιοχής σε ιδιώτες. Στις εκτάσεις αυτες συμπεριλαμβάνονται περιοχές φιλέτα όπως η παραλία στο Κονδύλι και η Καραθώνα αλλα και περιοχές που προστατεύονται απο το καθεστώς Natura ή είναι χαρακτηρισμένοι αρχαιολογικοί χώροι με ιδιαίτερη αξία, όπως η περιοχή της Ακροναυπλίας. Η Ανοιχτή Συνέλευση κατάφερε στους πρώτους μήνες δράσης της να συσπειρώσει κόσμο απο όλους τους πολιτικούς χώρους και με μαζική παρουσία και πίεση κατάφερε να περάσει τις προτάσεις της ως ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων. Με ενημερωτικές καμπάνιες, συγκεντρωσεις και πορείες, ακτιβιστικές δράσεις και συλλογή υπογραφών τα μέλη της Συνέλευσης προσπαθούν εδω και μήνες να οργανώσουν αντιστάσεις στα κυβερνητικά σχέδια και να μπλοκάρουν τις ιδιωτικοποιήσεις. Στις 25 Ιουλίου, υλοποιώντας την απόφαση της Ανοιχτής Συνέλευσης αλλα και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην παλιά πόλη, μπροστά σε ενα απο τα υπο εκποίηση κτίρια. 3 μηνες μετά η αστυνομία καλεί 6 μέλη της συνέλευσης να δώσουν εξηγήσεις για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη κινητοποίηση. Ήδη πολλά μέλη σωματείων αλλα και όλες οι πολιτικές συλλογικότητες της περιοχής έχουν καταδικάσει αυτη την αυταρχική προσπάθεια της αστυνομίας να στοχοποιήσει αγωνιστές και να ποινικοποιήσει τις αντιδράσεις των κατοίκων του Ναυπλίου ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευσης:

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η αστυνομία καλεί μέλη της “Ανοιχτής Συνέλευσης Συλλογικοτήτων, Φορέων και Πολιτών Αργολίδας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ακινήτων του δημοσίου”, που στα πλαίσια υλοποίησης των αποφάσεων της αλλά και της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για απένταξη όλων των ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ, συμμετείχαν σε κινητοποίηση στο Μεγάλο Δρόμο μπροστά στο υπό εκποίηση κτήριο ΠΛΙ, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις. Πρόκειται για μια συνειδητή και ολοένα αυξανόμενη προσπάθεια ενοχοποίησης, ποινικοποίησης και τελικά απαγόρευσης κάθε είδους κοινωνικών αγώνων, κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων.

Εδώ και αρκετούς μήνες η κοινωνία της ευρύτερης περιοχής του Ναυπλίου κινητοποιείται ενάντια στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας που επιχειρείται στην χώρα από την Κυβέρνηση και την Τρόικα μέσω του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. Φορείς, συλλογικότητες και πολίτες της Αργολίδας με μια σειρά λαϊκών συνελεύσεων, ψηφισμάτων, κινητοποιήσεων και δράσεων το διάστημα αυτό κατέστησαν σαφή την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και δήλωσαν την αγωνιστική τους διάθεση να υπερασπιστούν τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού που καθημερινά συρρικνώνονται αυθαίρετα από την Κυβέρνηση και την Τρόικα στο όνομα της οικονομικής κρίσης που πατάει στην εξαθλίωση των πολλών για να διασφαλίσει τα κέρδη μιας χούφτας ανθρώπων.

Ως “Ανοιχτή Συνέλευση” δηλώνουμε ότι στο πρόσωπο των μελών μας που κλήθηκαν για εξηγήσεις, διώκεται ολόκληρη η τοπική κοινωνία που αντιδρά. Καλούμε όλους τους δημοκρατικά σκεπτόμενους πολίτες, να πάρουν θέση απέναντι σε αυτές τις αυταρχικές μεθοδεύσεις που επιχειρούν σήμερα να κάμψουν τις τοπικές αντιστάσεις και να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη εφαρμογή των ιδιωτικοποιήσεων. Είναι ξεκάθαρο στη συνείδηση όλων μας ότι θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα τον αγώνα να μην πουληθεί ούτε σπιθαμή δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ομάδα Τύπου

 

================================================================

 

Update: Τις απαράδεκτες διώξεις καταδίκασαν το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων , ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και η ΕΛΜΕ Αργολίδας:

Θέμα: Παύση διώξεων των 6 διαδηλωτών ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ

Η ΕΛΜΕ Αργολίδας διαμαρτύρεται έντονα για την απόφαση της Αστυνομίας Ναυπλίου να καλέσει για να «δώσουν εξηγήσεις» μέλη της «“Ανοιχτής Συνέλευσης Συλλογικοτήτων, Φορέων και Πολιτών Αργολίδας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ακινήτων του δημοσίου” θεωρώντας ότι αυτό ανοίγει τον δρόμο για την καταστολή των κοινωνικών αγώνων και ιδιαίτερα αυτών για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας από την απληστία των δανειστών της χώρας. Ως εκ τούτου ζητά να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια στοχοποιεί αγωνιστές και λειτουργεί εκφοβιστικά για κάθε πολίτη που αντιστέκεται.

Tο ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας.

 

—————————————-

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας διαμαρτύρεται έντονα για την απόφαση της Αστυνομίας Ναυπλίου να καλέσει για να «δώσουν εξηγήσεις» μέλη της «“Ανοιχτής Συνέλευσης Συλλογικοτήτων, Φορέων και Πολιτών Αργολίδας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ακινήτων του δημοσίου” θεωρώντας ότι αυτό ανοίγει τον δρόμο για την καταστολή των κοινωνικών αγώνων και ιδιαίτερα αυτών για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας από την απληστία των δανειστών της χώρας.

Κατά συνέπεια ζητά να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια στοχοποιεί αγωνιστές και λειτουργεί εκφοβιστικά για κάθε πολίτη που αντιστέκεται.

————————————–

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

H συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, επιχειρεί το τελευταίο διάστημα να επιβάλλει παντού, κλίμα τρομοκρατίας, προκειμένου να προωθήσει τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της. Γι αυτό διώκει αγωνιστές και στέλνει παντού τα ΜΑΤ, κηρύττει τις απεργίες παράνομες και προβαίνει σε επιστρατεύσεις απεργών, χρησιμοποιεί τις πιο αυταρχικές μεθοδεύσεις και την τρομολαγνεία.

Η βιομηχανία διώξεων και τρομοκράτησης πήρε πάλι μπρος, αυτή τη φορά σε βάρος των αγωνιζόμενων κατοίκων, μελών της «Ανοιχτής Συνέλευσης Συλλογικοτήτων, Φορέων και Πολιτών Αργολίδας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ακινήτων του δημοσίου». Έτσι η αστυνομία καλεί έξι μέλη της συνέλευσης, που στο πλαίσιο υλοποίησης των αποφάσεων της, συμμετείχαν σε κινητοποίηση στο Μεγάλο Δρόμο μπροστά στο υπό εκποίηση κτήριο ΠΛΙ, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις. Πρόκειται για μια συνειδητή και ολοένα αυξανόμενη προσπάθεια τρομοκράτησης, ποινικοποίησης και τελικά απαγόρευσης κάθε είδους κοινωνικών αγώνων, κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων.

Η κίνηση αυτή μόνο τυχαία δε μπορεί να θεωρηθεί, αφού συμβαίνει μια περίοδο που στήνεται στην πλάτη της τοπικής κοινωνίας, ένα παζάρι διαπραγματεύσεων, ώστε να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιστών και η επιχειρούμενη ποινικοποίηση της αντίστασης στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα θα πέσει στο κενό.

  • Απαιτούμε να πάψει άμεσα κάθε δίωξη σε βάρος των αγωνιστών.
  • Όχι στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
  • Να καταργηθεί άμεσα το ΤΑΙΠΕΔ.

Με μαζικούς δυναμικούς αγώνες να βάλουμε τέλος στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης/ΕΕ/ΔΝΤ/κεφαλαίου.

 

 

Για την ανάρτηση -xtremyst-
Shortlink: http://wp.me/p1pa1c-jJq