Μια μέρα στις αρχές του καλοκαιριού του 2012 ξεκινούσα με την παρέα μου για να πάμε για μπάνιο σ’ένα μέρος που δε βρισκόταν μέσα στη Χαλκιδική, όπως συνηθίζεται μ’εμάς τους Θεσσαλονικείς, αλλά πιο κοντά στην πόλη, σε μία περιοχή γεμάτη κακές παραλίες, με ρηχά και θολά νερά. Γνωρίζαμε όμως από άλλες χρονιές ένα μικρό και αρκετά άγνωστο κομματάκι ακτής, όπου για κάποιον παράξενο λόγο, η παραλία εκεί ήταν μια χαρά και η θάλασσα αρκετά καθαρή.
Εκείνο το καλοκαίρι ανακαλύψαμε ότι η αγαπημένη μας κοντινή παραλία όχι μόνο είχε πάψει να είναι άγνωστη, αλλά είχε πλέον γεμίσει ξαπλώστρες. Κι όταν λέω ότι είχε γεμίσει, εννοώ ότι κάποιος είχε καταλάβει ολόκληρο το κομμάτι για το οποίο μιλούσα, από τη μία άκρη μέχρι την άλλη, εκτός από μία λωρίδα μπροστά στη θάλασσα, τριών-τεσσάρων μέτρων το πολύ. Βλέποντας αυτό το θέαμα, η γενική αντίδραση αρκετών στην παρέα ήταν περίπου: Ώστε έτσι ξηγιέται ο μαλάκας; ωραία, θα πάμε να βάλουμε την ομπρέλα ακριβώς μπροστά στις ξαπλώστρες του, λοιπόν. Στο κάτω κάτω δε μας έχει αφήσει άλλη επιλογή. Μέσα σε δύο λεπτά, ο προαναφερθείς μαλάκας βρέθηκε πάνω απ’τα κεφάλια μας, ζητώντας να μάθει γιατί δεν πηγαίναμε λίγο πιο πέρα (λίγες εκατοντάδες μέτρα μόνο, εκεί που δεν κολυμπά κανείς γιατί η θάλασσα είναι χάλια) να βάλουμε την ομπρέλα μας εκεί. Μετά τις προφανείς απαντήσεις και ενώ ο τύπος είχε ήδη καταφύγει στο πρώτο πράγμα που ήξερε, δηλαδή στον κλασσικό ελληναράδικο τσαμπουκά εναντίον μου (ήμουν ο άντρας της παρέας, βλέπετε), όσοι είχαμε συμμετέχει σ’αυτή την ανούσια κουβέντα με κάποιον που θεωρούσε ότι επειδή έδωσε μερικά λεφτά στο δήμο, είχε αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης στη μόνη καλή παραλία σε ακτίνα δεκάδων χιλιομέτρων, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και τη συγκατάβαση της υπόλοιπης παρέας που έλεγε πλέον: Χέστο μωρέ, πάμε στις ξαπλώστρες. Κερνάω εγώ, αν δε θες να πληρώσεις. Γινόμαστε θέαμα και άλλα παρόμοια, που προσωπικά με εκνεύρισαν ακόμα περισσότερο, ειδικά αφού ο τύπος επιστράτευε πλέον τα υψηλά επιχειρήματα του μνημονιακού αφεντικού περί των αιτιών της κρίσης, δηλαδή: Γι’αυτό δεν πάει μπροστά αυτή η χώρα κλπ.
Εμ, γι’αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, στο μνημόνιο, επειδή κάποιοι σε αυτή τη χώρα σαμποτάρουν συνεχώς κάθε επένδυση, κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία, αρνούμενοι να κάνουν πλούσιο κάποιον που απλά τσεπώνει μια επιδότηση και σκάει μύτη στην παραλία για να σου πουλήσει αέρα κοπανιστό, σα να είναι ιδιοκτησία του ένα δημόσιο αγαθό. Τέτοιοι άνθρωποι θα φέρουν την ανάπτυξη, εισπράττοντας ένα δεκάευρο ανά κεφάλι λουόμενου και πληρώνοντας κανα τριακοσάρι ευρώ σε δύο παιδιά, στην πραγματικότητα χωρίς να προσφέρουν στην παραγωγική διαδικασία κάτι περισσότερο από ένα φραπόγαλο, καταλήξαμε να λέμε, αναμασώντας ειρωνικά όλους τους σχετικούς Μανδραβελισμούς, με αποτέλεσμα να λήξει επιτέλους η συζήτηση. Λίγα λεπτά αργότερα, βρέθηκαν κι άλλοι άνθρωποι που αποφάσισαν να κάνουν το ίδιο, στήνοντας τις ομπρέλες τους μπροστά στις ξαπλώστρες. Την επόμενη φορά που πήγαμε στη συγκεκριμένη παραλία, ο καινοτόμος επιχειρηματίας που τον καταπιέζουν οι μίζεροι με τις Ι.Χ. ομπρέλες τους είχε πλέον βρει λύση σε όλα τα προβλήματά του: οι ξαπλώστρες του έγλειφαν το κύμα, αλλά αυτό ασφαλώς δεν του αφαιρούσε το θράσος να απειλεί όποιον διαμαρτυρόταν ότι θα φέρει τη δημοτική αστυνομία να τον κανονίσει.
Κάθομαι και τα θυμάμαι όλα αυτά, γιατί αυτό που με πείραξε πολύ περισσότερο από το θράσος του καντινιέρη entepreneur ήταν ο αθεράπευτος μικροαστισμός μερίδας της παρέας που φοβόταν ότι όταν διεκδικείς το δικαίωμά σου σε ένα τετραγωνικό άμμου, ξεφτιλίζεσαι απέναντι στον κόσμο που θα σε θεωρήσει τζαμπατζή. Πολύ καιρό πριν αποφασίσει η αγαπημένη μας κυβέρνηση – ακομπλεξάριστη πλέον για τον απολυταρχικό νεοφιλελευθερισμό της – να νομοθετήσει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα να πάψουν και οι παραλίες να αποτελούν δημόσιο αγαθό και να γίνουν ιδιωτικές επιχειρήσεις στις οποίες δε θα έχει καμία θέση όποιος δεν είναι πρόθυμος να πληρώσει, ήταν έκδηλα τα σχετικά κόμπλεξ πολλών συμπολιτών μας: όντας μισθωτοί που τους άρεσε στον ελεύθερό τους χρόνο να παίζουν τους αστούς, ένιωθαν υποχρεωμένοι να κάτσουν σε ξαπλώστρα, όχι μόνο βλέποντας το να τους εκμεταλλεύονται οικονομικά σα δείγμα κοινωνικού στάτους, αλλά και βρίσκοντας μίζερο όποιον δεν είχε όρεξη να τους μιμηθεί. Η πλειοψηφεία των Ελλήνων έμαθε από καιρό να ανέχεται κάθε είδους αεριτζήδες. Γιατί όχι λοιπόν και αυτούς της ξαπλώστρας, κι ας καταπατούσαν τους ήδη απαράδεκτους κανονισμούς, καταλαμβάνοντας μεγαλύτερες εκτάσεις από το επιτρεπόμενο και μη αφήνοντας έστω ένα κενό λίγων μέτρων από τη θάλασσα. Ο πολίτης που ψαρώνει όταν του λένε ότι η ομπρέλα κι η ψάθα στο πάτωμα τον κάνουν να δείχνει σα γύφτος, ενώ αντίθετα, έχει πειστεί ότι η selfie που θα τραβήξει στην ξαπλώστρα δείχνει, όχι ότι τον πιάνουν μαλάκα, αλλά ότι κάνει καλή ζωή και θα έπρεπε να ζηλέψουμε, είναι ένας πολίτης που δεν έμαθε ποτέ να διεκδικεί ούτε τα στοιχειώδη: από την πρόσβαση στην παραλία μέχρι το ίδιο το νερό που πίνει. Του λείπει – κι αυτό είναι το πραγματικά αστείο – ακριβώς αυτό που οι φιλελεύθεροι, όταν τους συμφέρει, συνηθίζουν να αποκαλούν ευρωπαϊκή κουλτούρα, γιατί οι κάτοικοι των ευρωπαϊκών μητροπόλεων σπάνια υποφέρουν από το νεοελληνικό μικροαστισμό που θεωρεί υποχρεωτικό να κάτσεις σε μαγαζί, αντί να χαρείς το δημόσιο χώρο, αράζοντας στα γρασίδια κάποιου πάρκου. Είναι ένας πολίτης που ύστερα από 5 λεπτά τηλεόρασης, θα πειστεί ότι πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες υγείας, η παιδεία και τα παιδιά του μαζί, αρκεί να του πεις ότι όλα αυτά τα περί δημόσιων αγαθών είναι χρεωκοπημένες σοβιετικές αντιλήψεις, όπου το «σοβιετικές» αποτελεί ένα ομιχλώδες συνώνυμο του ντεμοντέ, σαν το καπέλο που φορούσε στα τελευταία του ο Καζαντζίδης. Είναι αυτός που ακούει στα σοβαρά τα επιχειρήματα των μιντιακών υπαλλήλων του εθνικού εργολάβου, που τίποτα δε θα τον αποτρέψει από το να πνίξει σε τοξικές ουσίες χιλιάδες κατοίκους και να καταστρέψει μια ολόκληρη περιοχή της Χαλκιδικής (δημιουργώντας όμως εκατοντάδες θέσεις εργασίας!), αφού η κυβέρνηση του έκανε δώρο μεταλλευτικό πλούτο δισεκατομμυρίων και τι αντίλογος να υπάρξει σε μια τέτοια μεγάλη επένδυση, εφόσον το να ζει ένας κεφαλαιοκράτης με δημόσιο χρήμα δεν αποκαλείται σοβιετική αντίληψη από κανέναν Μανδραβέλη.
Είναι λοιπόν εύκολο να λέμε το προφανές, ότι αυτή η κυβέρνηση δε θα σταματήσει πουθενά, μέχρι να γίνουμε ένα best-of κάθε νεοφιλελεύθερης μπανανίας αυτού του κόσμου, αλλά μία πικρή αλήθεια είναι ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση αποφάσισε να μας δώσει τις παραλίες που η πλειοψηφεία των πολιτών απέδειξε ότι της αξίζουν.
CrippleHorse
shortlink: http://wp.me/p1pa1c-jAY
giorgalis
7 Μαΐου, 2014 9:38 μμ
Προφανώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έχουμε «φιλελευθερισμό» και στις παραλίες.
Η εκμετάλλευση και καταστροφή χλωρίδας, πανίδας, φυσικού περιβάλλοντος γίνεται άμεσα και έμμεσα από πλούσιους, φτωχούς, μορφωμένους και αμόρφωτους (ο καθένας ότι μπορεί κάνει..) μέσα από ένα σύστημα εκπληκτικά σύνθετο που μπορεί ακόμα και να μην έχει ενόχους ενώ σίγουρα έχει έγκλημα. Είναι ίδιας «ποιότητας» καταστροφή που κάνει το σύστημα και στους ανθρώπους.
Το θέμα είναι πως αντιμετωπίζεται όλο αυτό. Για μένα το πρώτο βήμα είναι να κατανοήσει ο κόσμος ότι δεν μπορεί να βάλει αντιπροσώπους να το κάνουν και πως οι συστημικές πολιτικές δυνάμεις αποτελούν ενιαίο μέτωπο εναντίων της πολυπληθέστερης τάξης της κοινωνίας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τις διακηρύξεις (ή και προθέσεις) κάποιων κομμάτων ή βουλευτών, αφού το σύστημα «βαράει το ντέφι».
http://www.koutipandoras.gr/article/113055/oneidos-toy-nomoshedioy-peri-aigialoy
demonio
7 Μαΐου, 2014 11:35 μμ
Θιγεις ενα προβλημα που πολυ με καιει και προσωπικα, καθως σιχαινομαι τις ξαπλωστρες, τις ομπρελλες, τις μουσικες, τα αντιηλιακα στις παραλιες, σε αντιθεση με ολους τους φιλους μου, ενω θα ηθελα να περναω οσο το δυνατον περισσοτερο χρονο εκει διπλα στην θαλασσα. Ολο αυτο το μελλον που εχει γινει παρον ειναι κολαση. Ο κοσμος δεν αντιδρα, δεν συμμετεχει στις δρασεις για ελευθερες παραλιες. Η λυση του προβληματος δεν ειναι προφανης, καθως εχει κυριαρχησει παντου και για ολα η λογικη της αναθεσης και του λαιφ σταιλ. Αλλο τροπο ομως απο το να συνεχισουμε να το παλευουμε δεν βλεπω κιολας. Εγω λεω στον εαυτο μου, πως το σημαντικο ειναι να μην μπω στην λογικη της ηττοπαθειας, οτι και να σκεφτονται οι αλλοι για μενα…
Geortypanos
10 Μαΐου, 2014 10:50 μμ
«καθως σιχαινομαι τις ξαπλωστρες, τις ομπρελλες, τις μουσικες, τα αντιηλιακα στις παραλιες, σε αντιθεση με ολους τους φιλους μου»
σεβαστότατη η άποψη σου, αλλά το ίδιο σεβαστή και η επιθυμία των φίλων σου. υποψιάζομαι ότι η λύση είναι κάπου στην μέση. ούτε μπορείς και πρέπει να απαγορεύσεις τις ξαπλώστρες και τα beach bar, ούτε μπορεί να είναι όλες οι παραλίες έτσι.
giorgalis
10 Μαΐου, 2014 11:35 μμ
Αυτό που λες είναι σωστό και προφανές. Ειλικρινά όμως δεν καταλαβαίνω γιατί το λες.
Και η ανάρτηση και όλα τα σχόλια κινούνται σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο το οποίο τυγχάνει να είναι η πραγματικότητα και η πραγματικότητα είναι πως η «φιλελεύθερη» (υπό)κουλτούρα σαρώνει τα πάντα στην πορεία της, ανθρώπους, χλωρίδα, πανίδα, τοπίο.
Η πραγματικότητα είναι πως κανένας είτε ως άτομο είτε ως συλλογικότητα δεν ζητά να απαγορευτούν η κακογουστιά και η μιζέρια με τις στοιχισμένες ομπρέλες, τις δίποδες σαρδέλες της ξηράς και την ηχορύπανση. Ακριβώς το αντίθετο γίνεται, η απειλή είναι από την πλευρά της «ανάπτυξης».
«Εκεί που μας χρωστάγανε, μας παίρνουν και το βόδι…»
giorgalis
10 Μαΐου, 2014 11:51 μμ
«φιλελευθερισμός»:
http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%83-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CF%8C-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%C2%AB%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CE%B1%C2%BB
Geortypanos
11 Μαΐου, 2014 12:13 πμ
τίποτα δεν σαρώνει.
όσο υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να στηρίξουν οικονομικά τις ξαπλώστρες, τότε οι ξαπλώστρες θα αυξάνονται. αν δεν θέλει ο κόσμος ξαπλώστρες, τότε αυτές θα μειωθούν γιατί κανείς δεν το κάνει από το κέφι του, δουλειά είναι.
η ισορροπία θα βρεθεί κάπου στην μέση από μόνη της. δόξα τω θεώ, από παραλίες έχουμε πολλές για όλους.
μανικακος
11 Μαΐου, 2014 12:51 πμ
Εδω ένα πρόσφατο παραδειγμα ισορροπίας. Η καπιταλιστική «ανάπτυξη» για λίγους και τα απομεινάρια της στο πιό ομορφο και καθαρο-ήταν- μέρος ολοκληρης της χωρας.
http://wp.me/p1pa1c-hzz
giorgalis
11 Μαΐου, 2014 12:56 πμ
Φαντάζομαι πως τα πάντα που πωλούνται είναι εμπόρευμα και πωλούνται, άσε που πωλούνται στις τιμές που πωλούνται επειδή υπάρχουν άνθρωποι να τα στηρίζουν.
Από «ισορροπία» άλλο τίποτα, τα πάντα ισορροπούν κι αυτορρυθμίζονται.
Ας είναι καλά οι αριστερούτσικοι υποψήφιοι διαχειριστές του «φιλελευθερισμού» με το «άλλο μείγμα πολιτικής» κι εδώ και παντού, που φροντίζουν για τις «ισορροπίες», για πόσο όμως; 😉
Geortypanos
11 Μαΐου, 2014 9:10 πμ
τα πάντα έχουν ένα κόστος. τίποτε δεν είναι δωρεάν. το θέμα είναι ποιος το επωμίζεται αυτό το κόστος. γενικά ο κόσμος, ειδικά ο χρήστης ή κάπου ενδιάμεσα; αυτό το ερώτημα στην ουσία απαντάνε οι διάφορες οικονομικές θεωρίες.
στο παράδειγμά μας, προτιμάς μια καθαρή παραλία που πληρώνεις ή μια βρώμικη ελεύθερη; γιατί αν μιλάμε για πολύ κόσμο, η ελεύθερη παραλία θα γίνει κώλος. και για να την κρατήσεις καθαρή, κάποιος θα πληρώσει (ο δήμος) με λεφτά που πάλι από σένα θα πάρει με φόρους ή δημοτικά τέλη.
ο φιλελευθερισμός λοιπόν, αυτό λέει: μείωσε το φόρους και ξόδεψε εσύ όπου θες. αλλά το κόστος υπάρχει και θα υπάρχει.
😀
spiral architect
11 Μαΐου, 2014 10:50 πμ
Όχι φίλε μου. «Τα πάντα έχουν κόστος» μόνο για τα διεστραμμένα καπιταλιστικά μυαλά, που παντού βλέπουν κέρδη, μπόνους και μερίσματα.
Πάμε να δούμε κάτι σχετικό. Πόσο κοστίζει το νερό; Απάντηση: Εξαρτάται που το ζητάς! Π.χ.:
– 20 λεπτά το μπουκάλι των 500ml στο σουπερμάρκετ.
– 2 ευρώ το μπουκάλι των 200ml σε πτήση της Ιζιτζέτ.
– Ενα ποτήρι απ’ τη βρύση στο σπίτι σου αξίζει όσο κάτι υποδιαιρέσεις του λεπτού.
– Στις όχθες του Νείλου είναι εντελώς δωρεάν, αρκεί να προσέχεις τους κροκόδειλους.
– Και στη Σαχάρα ένα ποτήρι νερού μπορεί να σου στοιχίσει το σπίτι σου, ή την παρθενιά σου.
(από πίσω) 😉
Geortypanos
11 Μαΐου, 2014 12:04 μμ
τα πάντα έχουν κόστος spiral. εσύ νομίζεις ότι κόστος είναι το κέρδος. όχι.
κόστος είναι ο χρόνος που θα δώσεις στον καθαρισμό αντί τα ξύνεις τα @@ σου, κόστος είναι οι σωλήνες της αποχέτευσης. κόστος είναι το ηλεκτρικό που πρέπει να ξοδέψεις για να δουλεύουν οι τουρμπίνες για να έχει πίεση το νερό.
τα πάντα έχουν κόστος…
αυτά που ανέφερες ως κόστος είναι η αξία πώλησης. που περιλαμβάνει κέρδος ανάλογα με τις συνθήκες.
DrAluca
11 Μαΐου, 2014 12:34 μμ
Απο αυριο βαζε 10 ευρο στο paypal του παραλληλογραφου για καθε σχολιο, και 5 στο δικο μου για καθε ουγκια αερα που αναπνεεις…
Χαμογελατε…
spiral architect
11 Μαΐου, 2014 12:30 μμ
Ολα έχουν κόστος και τα υπερκέρδη πάνε στις γνωστές τσέπες:
«Και μια τελευταία κουβέντα για το κέρδος, αυτό το καρότο που πάντα λιμπίζονται οι εθισμένοι στα μαστίγια. Οι αφελείς εκείνοι που ορέγονται θέσεις εργασίας και επιχειρηματικές ευκαιρίες ας αρχίζουν από τώρα να ξεσκονίζουν τα βιογραφικά τους, μιας και είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε καθαρίστριες και γκαρσόνια με βασικό μισθό, μαύρα εννοείται, ενώ οι πτυχιούχοι μπορούν να ελπίζουν σε μια θέση ρεσεψιονίστ-μικρομεσαίου μάνατζερ στην καλύτερη των περιπτώσεων. Όποιος νομίζει ότι οι πολυεθνικές και οι επενδυτές που θα έρθουν να στήσουν στις Ελληνικές παραλίες τις βιομηχανίες μαζικής διασκέδασης ενδιαφέρονται για οτιδήποτε άλλο εκτός από πρόθυμο και φτηνό εργατικό δυναμικό πλανάται πλάνη οικτρά. Ας επισκεφτεί κανείς μια χώρα σαν την Ταϊλάνδη ή την Κόστα Ρίκα και ας δει εκεί τους ντόπιους τι όμορφα και πειθήνια εκπορνεύονται από τα 12 για τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους τουρίστες. Τα κέρδη από τα θέρετρα φυσικά πηγαίνουν στους μετόχους των πολυεθνικών στις οποίες ανήκουν, τι φαντάζεστε, ότι επιστρέφουν στους ντόπιους;»
Ας κλείσουν λοιπόν τις παραλίες (μιας και το καλοκαιρινό μπάνιο μας έχει κι αυτό «κόστος») και ας τις δουλέψουν μόνοι τους οι entrepreneurs, (wow!) για να βγάλουν κέρδη.
Τι λες; 😉
Geortypanos
11 Μαΐου, 2014 12:51 μμ
λέω spiral ότι δεν το έχεις 🙂 έχεις μπερδέψει την βούρτσα 😛
το μπάνιο δεν έχει κόστος. ο καθαρισμός της παραλίας έχει. γιατί τις παραλίες πρέπει να τις φροντίζουμε, σωστά? αυτό το κόστος θα πληρωθεί από δημοτικά τέλη αν το κάνει ο δήμος, ή με το εισιτήριο αν το κάνει ο ιδιώτης. επιλέγεις.
αυτό δεν έχει να κάνει με κανένα ‘υπερκέρδος’.
για τα 5 ευρώ του άλλου που θέλει για κάθε post, αυτό είναι το κέρδος του και φυσικά θα πάρει τα @@ μου γιατί υπάρχουν άπειρα άλλα blogs με καλύτερες τιμές 😉
DrAluca
11 Μαΐου, 2014 1:00 μμ
«ο καθαρισμός της παραλίας έχει. γιατί τις παραλίες πρέπει να τις φροντίζουμε, σωστά?»
χαχαχαχα
Ναι ρε… γι αυτο ολες οι παραλιες με ξαπλωστρες ειναι πεντακαθαρες και οι αλλες σκατοβρωμικες. Η μηπως τελικα αυτο που ζητατε ειναι εναν κηδεμονα συνεχως πανω απο το κεφαλι του κοσμου?
Επισης ο «αλλος» σου ζητησε ΔΕΚΑ για το σχολιο, και ΠΕΝΤΕ για τον αερα που αναπνεεις…(μη μας πουν και τσιπηδες)
Αλλα αμα τα δωνεις σε αλλον (με καλυτερες τιμες φυσικα), δεν θα σε πειραζε να προσκομισεις και το αναλογο αποδυκετικο, ετσι?Αλλιως να συνεχισω να εχω απαιτηση να μου πληρωνεις τον αερα…
Χαμογελατε…
giorgalis
11 Μαΐου, 2014 1:01 μμ
Εγώ επιλέγω να μαζεύει τα σκουπίδια ο δήμος και δημοτικά τέλη να πληρώνουν οι πλούσιοι ιδιώτες και επιχειρηματίες του δήμου. Έτσι λέω να πηγαίνουν όλοι σε καθαρές παραλίες με ελεύθερη πρόσβαση χωρίς επιβάρυνση στα δημοτικά τέλη για την μεγάλη μάζα. Έχω τέτοια επιλογή ή είναι «ουτοπική» και εκτός γραμμής ΕΕ;
spiral architect
11 Μαΐου, 2014 1:08 μμ
Εσύ ακόμα να πας στη Βόρεια Κορέα; 🙄
Geortypanos
11 Μαΐου, 2014 1:08 μμ
καθόλου giorgali. αν ο δήμος σου μπορεί να το κάνει και οι δημότες θέλουν να γίνει τότε ας κάνει. αυτή είναι η έννοια της επιλογής στην κάλπη.
απλά κάθε επιλογή έχει το κόστος της. μικρό ή μεγάλο. τελικά τα πάντα μετρώνται από το αποτέλεσμα.
DrAluca
11 Μαΐου, 2014 1:11 μμ
Μαλλον δεν αναφερεσαι στην Αργεντινη ε?
Χαμογελατε…
giorgalis
11 Μαΐου, 2014 1:17 μμ
Τώρα που είπες spiral για την (λατρεμένη μας) Βόρεια Κορέα, θυμήθηκα πως για τις ιδανικές συνθήκες που δημιουργήθηκαν από το σύστημα για να πνιγούν εκατοντάδες παιδιά από την Νότια Κορέα, κανένας αριστερούτσικος δεν αντέδρασε με ουρλιαχτά και μαλλιοτραβήγματα εναντίον κανενός καθεστώτος…
http://www.902.gr/eidisi/diethni/43007/notia-korea-kynigi-toy-kerdoys-piso-apo-polynekro-nayagio
spiral architect
8 Μαΐου, 2014 7:43 πμ
Από τον βυθό άκουσα τις εξωλέμβιες της Frontex να περιφέρονται έξω από τις σημαδούρες, φτιάχνοντας περίμετρο ασφαλείας. Χτύπησα με την καινούρια ουρά την επιφάνεια στέλνοντας κύματα κάτω από τα κρυστάλλινα ποτήρια και τα single malt ουίσκι και την drum machine. Έκανα ένα σάλτο στον αέρα και βυθίστηκα ξανά. Η κυβέρνηση συζητούσε σήμερα τις νέες τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του βυθού. Το opengov.gr είχε πάρει από χθες φωτιά. Προλαβαίνω να φτάσω στον ωκεανό.
simon1roi
8 Μαΐου, 2014 8:39 πμ
Ακόμη και με τους όρους του δικού τους συντάγματος οι συγκεκριμένες «ρυθμίσεις» είναι άκρως αντισυνταγματικές (άρθρο 24).
Αλλά ο «σοφός πρωθυπουργός» το πρόβλεψε κι αυτό. Μέσα στις «προτάσεις» του για αναθεώρηση του συντάγματος είναι και το άρθρο 24.
Παίζει να ‘ναι και το φρικτότερο από τα εξαμβλώματα που προτίθενται να ψηφίσουν.
giorgalis
8 Μαΐου, 2014 6:51 μμ
Φυσικά το τυράκι της «ανάπτυξης» της «βαριάς βιομηχανίας της χώρας», του τουρισμού, είναι αυτό που θα πρέπει να τσιμπήσει ο λαός για να πει κι «ευχαριστώ» αποπάνω στις πολυεθνικές και τα ντόπια λαμόγια που θα επεκτείνουν τα υπάρχοντα η θα χτίσουν νέα ξενοδοχεία πάνω στις παραλίες.
Μόλις τώρα άκουσα τον υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου με την «Λαϊκή συσπείρωση» να λέει πως οι καμαριέρες πληρώνονται με ένα ευρώ (!) το δωμάτιο για 25 δωμάτια την μέρα!
Πραγματική σκλαβιά. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει έστω κι ένας ξενοδοχοϋπάλληλος με «άικιου» υψηλότερο του ραδικιού, που να πιστεύει πως δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα ξενοδοχείο χωρίς ιδιοκτήτη…
demonio
8 Μαΐου, 2014 10:18 μμ
Μου εστειλαν ενα μηνυμα απο την WWF που καλει τον κοσμο να παρει μερος στην δημοσια διαβουλευση του νομοσχεδιου στο opengov.gr ως τις 13 Μαΐου και
«Επίσης, έχουν ήδη στηθεί δυο δημόσιες πλατφόρμες για συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας. Η πρώτη λειτουργεί εδώ και μέρες από πρωτοβουλία πολιτών στο change.org, ενώ η δεύτερη από τη διεθνή οργάνωση «AVAAZ.ORG – Ο κόσμος εν δράσει» μόλις ξεκίνησε εδώ και ελπίζουμε ότι θα προσελκύσει και διεθνές ενδιαφέρον.»
zxc
8 Μαΐου, 2014 10:51 μμ
Το έφερε η κουβέντα, και δυο εργάτες αλβανοί μας λένε ότι ο Χότζα τους είχε απαγορεύσει να έχουν κήπους, κοτέτσια και ζώα οι χωρικοί. Η εξήγηση τους ήταν πασιφανές. Αν είχες κήπο με λαχανικά, έκλεβες το νερό από το κράτος να τα ποτίζεις. Αν είχες κοτέτσι, οι κότες βοσκούσαν ελεύθερα και έκλεβαν τους σπόρους από τα λιβάδια του κράτους. Αν είχε γουρούνι, ο χωρικός προτιμούσε να το ταΐζει και να μένει νηστικός, με αποτέλεσμα να μη έχει δυνάμεις για την κανονική εργασία του στο κράτος. Αυτό βέβαια είναι κομμουνισμός. Εγώ πάντως δεν το ήξερα και έπεσα από τα σύννεφα και δεν βλέπω την διαφορά από τον φιλελευθερισμό. Ετσι και εδώ, οι παραλίες ανήκουν στο δήμο και τα κάνει ότι θέλει, λόγος δεν σας πέφτει.
spiral architect
8 Μαΐου, 2014 11:21 μμ
Και μένα μου’ λεγε η Αλβανή παραδουλεύτρα μου, ότι όταν ήταν μικρή πέρασε 10 χρόνια στην υπόγα του σπιτιού της, γιατί ο Χότζα έπινε φρέσκο αίμα από νεαρά κορίτσια 5-15 χρονών, για να διατηρείται ακμαίος και γαμίκος. Αυτό βέβαια ήταν κομμουνισμός. Εγώ πάντως δεν το ήξερα και έπεσα από τα σύννεφα και δεν βλέπω την διαφορά από τον φιλελευθερισμό.
giorgalis
9 Μαΐου, 2014 12:22 πμ
Εγώ έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα πως ο Λένιν είχε δύο εικονίσματα στην κρεβατοκάμαρα πάνω από το προσκέφαλο του, τον Πολ Ποτ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν, από εκείνη τη στιγμή δεν βλέπω την διαφορά από τον φιλελευθερισμό.
DrAluca
9 Μαΐου, 2014 12:06 μμ
Σε μια παραλια «οχι και τοσο μακρυα απο εδω»…
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σάμος, 7/Ο5/2014
Τα ξημερώματα της Δευτέρας 5 Μαϊου 2014 και ώρα περίπου 4:30 το λιμενικό σώμα Σάμου ειδοποιήθηκε από περιπολία της FRONTEX για ναυάγιο που έγινε ανοιχτά του Αγίου Κωσταντίνου.Επροκειτο για σκάφος 12 μέτρα , σε καλή κατάσταση , στο οποίο επέβαιναν 60 προσφυγες από Συρία ,Σομαλία, Ερυθραία , Αφγανιστάν…. Ο αριθμός των επιζόντων είναι 36 και ο αριθμός των θυμάτων (κατά κυριο λόγο γυναίκες και παιδια) είναι 22 .Ενα μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.Οι επιζόντες κρατούνταν μέχρι χθες σε χώρο του Λιμενικού στο Βαθύ,με σκοπό να μεταφερθούν στο κεντρο κράτησης Σάμου. 4 άτομα νοσηλεύονται στον νοσοκομείο Βαθέως.
Η παραπάνω παράγραφος αποτελεί μία στεγνή ενημέρωση για ένα γεγονός . Η Κίνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα –αλληλεγγύη στους πρόσφυγες ,και άλλες συλλογικότητες ζήτησαν να τους επιτραπει η είσοδος στο χώρο που κρατούνταν οι επιζόντες προκειμένου να ενημερωθουν για τις ανάγκες και την κατάσταση τους και να βοηθήσουν όσο αυτό είναι δυνατό . Η είσοδος δεν επιτράπηκε σε καμία συλλογικότητα από το λιμενικό μεχρι σήμερα.
ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ ….
ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΒΙΩΝΕΤΑΙ ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ , ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ…
……Καλή προεκλογική περίοδο……
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ –ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Χαμογελατε…
simon1roi
9 Μαΐου, 2014 12:31 μμ
«Η Κίνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα –αλληλεγγύη στους πρόσφυγες ,και άλλες συλλογικότητες ζήτησαν να τους επιτραπει η είσοδος στο χώρο που κρατούνταν οι επιζόντες προκειμένου να ενημερωθουν για τις ανάγκες και την κατάσταση τους και να βοηθήσουν όσο αυτό είναι δυνατό . Η είσοδος δ ε ν ε π ι τ ρ ά π η κ ε σε καμία συλλογικότητα από το λιμενικό μεχρι σήμερα».
Aλήθεια;;; !!! Εκπλήσσομαι!!! Απ’ το Λιμενικό, που, κατά τον Στ. θεοδωροποταμάκη, «βοηθά, συμπονάει, διασώζει»;;;;
Είκοσι δύο (22) γυναίκες και παιδιά ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ!!! Και οι περισσότεροι διαβάζουν την «είδηση» και πάνε στην επόμενη… Πώς γίναμε (ευτυχώς, όχι όλοι…) έτσι; 😦
DrAluca
9 Μαΐου, 2014 12:55 μμ
Μια φορα το κανανε το λαθος προσφατα (βλ. Φαραμκονησι) και δεν νομιζω να ειναι διατεθειμμενοι να το επαναλαβουν…
Δεν ειναι μερες τωρα να δωθουν τυχων ευθυνες σε Λιμενικο και ΦΡΟΝΤΕΞ…
Χαμογελατε…
lascapigliata
9 Μαΐου, 2014 1:44 μμ
Η σταδιακή ιδιωτικοποίηση της παραλίας
mitera
9 Μαΐου, 2014 2:51 μμ
Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατηγορούνται ότι ως δημοτική αρχή του Δήμου Ραχών δεν εφάρμοσαν κυβερνητική απόφαση, δεν εκμίσθωσαν σε επιχειρηματίες τις παραλίες της περιοχής, τις άφησαν ελεύθερες και δωρεάν για το λαό, εμπόδισαν τη …δραστηριότητα σε ιδιώτη, αποστέρησαν έσοδα από το Δημόσιο! http://www.ikariamag.gr/katigoroymena-gia-2i-fora-stelehi-tis-laikis-syspeirosis-ikarias-gia-mi-misthosi-paralion
Κάποιοι Γαλάτες,κάπου κάποτε……
BandieraRossa
9 Μαΐου, 2014 3:48 μμ
Άσε αυτά τα άσχετα. Δε μας ενδιαφέρουν τι κάνουν τα πιόνια της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ, που ως γνωστόν είναι και αβανταδόροι της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά.
Πες όλη την αλήθεια για τον Στάλιν, και τους Μαΐλογόντικες!
simon
9 Μαΐου, 2014 7:16 μμ
Βλέπω βρήκες την ανάσα σου, «βοηθητικέ», αλλά μιλάς, χωρίς να καταλαβαίνεις ότι αυτό που συνέβη στην Ικαρία δικαιώνει τη θέση μου, πως υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των απλών μελών του ΚΚΕ, που υπερασπίζονται τα δημόσια αγαθά και της «ηγεσίας» τους που τα ξεπουλάει (και όσων την υπερασπίζονται, ανεξάρτητα από ποιά είναι).
Θες βοήθεια για να θυμηθείς;
Ή μήπως βλέπεις κάποια διαφορά μεταξύ της δημόσιας παραλίας και μιας δημόσιας συχνότητας, που δεν βλέπω εγώ;
giorgalis
9 Μαΐου, 2014 7:44 μμ
mitera
9 Μαΐου, 2014 8:30 μμ
🙂
mitera
9 Μαΐου, 2014 8:36 μμ
Προβοκάτσια! 😛
Δεν ξέρω γιατί βγήκε εδώ κάτω.
Η αφιέρωση πάντως πάει στον αγαπητό BandieraRossa. 🙂
giorgalis
9 Μαΐου, 2014 8:48 μμ
Κι εγώ έριξα πολύ γέλιο με την παρέμβαση του Bandiera, φαντάζομαι τον simon να αναρωτιέται «πότε έκανα αυτό το εξαιρετικό σχόλιο;» 😀
mitera
9 Μαΐου, 2014 9:04 μμ
Πάρε και σύ μια αφιέρωση. 🙂
Είπα να βάλω το «άστο να πάει» αλλά οι υπεραστικοί είναι σκάλες ανώτεροι. 🙂
BandieraRossa
9 Μαΐου, 2014 9:21 μμ
Μεγάλε κοροϊδευόμαστε; Θες να μας τρελάνεις; Πόσο τρολ μπορεί να είσαι δηλαδή;
Ποια θέση σου δικαιώνει; Θες τη φυσική μας εξόντωση με το να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο από αυτά που διαβάζουμε από εσένα; Ή θες να πάθουμε κάνα εγκεφαλικό επειδή κάθε φορά μας ανεβάζεις το αίμα στο κεφάλι;
Οι απανταχού ΚΚΕέδες ακολουθούν τη γραμμή του κόμματος, οπότε προφανώς η πολιτική της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι πολιτική του ΚΚΕ. Ναι, της ηγεσίας του ΚΚΕ.
Και την επόμενη φορά βάλε κάνα εκατομμύριο εισαγωγικά στο Κ, όταν ξαναγράψεις ΚΚΕ. Τα δύο που βάζεις δεν αρκούν.
Bobfisher
9 Μαΐου, 2014 9:31 μμ
Ε αφού το ΚΚΕ είναι πρωτοπόρο του κινήματος για ελεύθερες παραλίες… ζήτω ο Στάλιν και οι Μαϊλογόντικες
simon
9 Μαΐου, 2014 9:10 μμ
Ο καραγκιόζης γκαβομουγγοθόδωρος! Καλώς τον με το παρεάκι του!
Ώστε όταν η ακροδεξιά πουλάει τα δημόσια αγαθά είναι νεοφιλελευθερισμός, όταν τα πουλάει ο Μαϊλης κι η συμμορία του είναι … Τετάρτη απόγευμα! 😀 😀
Αφιερωμένο στο παρεάκι! 🙂
mitera
9 Μαΐου, 2014 9:16 μμ
κΙ αυτό για σένα simon.:)
Bobfisher
9 Μαΐου, 2014 9:23 μμ
simon
9 Μαΐου, 2014 9:27 μμ
Ευχαριστώ, αλλά εγώ πάλι είμαι του παραδοσιακού! Δικό σου! 🙂
Bobfisher
9 Μαΐου, 2014 9:38 μμ
Ρε συ SImon, βγάλε σε παρακαλώ το προηγούμενο ποστ μου, γιατί χώθηκε μέσα ολόκληρη playlist αντι για ένα τραγούδι…
Mitera για πάρτη σου ήταν αυτό
simon
9 Μαΐου, 2014 9:39 μμ
Δεν μπορώ Μπομπ. Δεν είμαι, πώς το λένε, author; 🙂
Bobfisher
9 Μαΐου, 2014 9:43 μμ
Moderator? Lizard King? Michael Jordan? :)))))))
DrAluca
9 Μαΐου, 2014 11:34 μμ
Ναι καλα….ολο ετσι λες… 😛
Χαμογελατε…
mitera
9 Μαΐου, 2014 9:40 μμ
Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορείς να είσαι και του ποιοτικού.
.Οταν βγεί η απόφαση να μου την στείλε τε με τον δικαστικό κλητήρα.
καληνύχτα σας
simon
9 Μαΐου, 2014 9:54 μμ
Με απογοητεύεις. Δηλαδή το παραδοσιακό δεν είναι ποιοτικό;
Η απόφαση κατά τις 25 τρέχοντος, μάλλον.
Καληνύχτα.
mitera
9 Μαΐου, 2014 10:12 μμ
Είπα εγώ τέτοιο πράγμα;Είπα; Οχι δεν είπα.
Η αφιέρωση σου
1) δεν γίνεται κατανοητή
2) είναι κακογραμμένη
3) σταματάει το τραγούδι στη μέση,
και τώρα φεύγω για τα καλά
simon
10 Μαΐου, 2014 8:45 πμ
1) «Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορείς να είσαι ΚΑΙ του ποιοτικού». Η δική σου αντιδιαστολή δημιουργεί προβλήματα διαφοροποίησης του παραδοσιακού από το ποιοτικό.
2) Η αφιέρωση είναι συμβολική. Ο συμβολισμός μπορεί ν’ ανιχνευτεί στους πρώτους δυο στίχους του τραγουδιού. 😀
3) Είναι κακογραμμένη; Πολύ πιθανό! Δεν είμαι κι ο Ράμφος για να εκφράζομαι με σαφήνεια.
4) Λυπάμαι. Αλλά δεν βρήκα πιο παραδοσιακή εκτέλεση ολοκληρωμένη. Αν τη βρεις βάλ’ την γιατί είναι ένα πολύ ωραίο μπεράτι.
5) Εξαιρετικός ο Ψαρονίκος στον «Αμάραντο»! Αλλά (έκαστος εφ’ ω ετάχθη) το προτιμώ (και στο αφιερώνω -σόρι Κρίπλ Χορς, τελευταία αφιέρωση-) με μια, κατά τη γνώμη μου, απ’ τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες της Ανατολής, τη Βιτάλη.
katy
9 Μαΐου, 2014 9:41 μμ
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά! 🙂
Βραδυά αφιερώσεων απόψε βλέπω…
Bobfisher
9 Μαΐου, 2014 9:45 μμ
Κα Πυργοδέσποινα μήπως είστε εσείς Queen Moderator?
katy
9 Μαΐου, 2014 9:49 μμ
Mπα, καλέ μου Bob…μια απλή Princess είμαι…. 🙂
Bobfisher
9 Μαΐου, 2014 9:56 μμ
Έπρεπε να το έχω καταλάβει. Βλέπεις…
CrippleHorse
9 Μαΐου, 2014 10:57 μμ
Παιδιά, δε θέλω να γίνω σπασαρχίδης αλλά αν γίνεται να μη το γεμίσει η σελίδα με καμιά πενηνταριά βίντεο, γιατί έχει ήδη αρχίσει να κολλάει και υποτίθεται ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα άνοιγαν να διαβάσουν το άρθρο, θα το εκτιμούσα.
giorgalis
9 Μαΐου, 2014 9:46 μμ
Δεν ξέρω αν υπάρχουν άνθρωποι στην χώρα που μετά από αυτά που έχουν γίνει τα 5 τελευταία χρόνια ελπίζουν πως το όραμα των κυβερνήσεων για την «ανάπτυξη» με τις παραλίες μπορεί με κάποιο μαγικό τρόπο να μην πραγματοποιηθεί.
Αν τυχόν υπάρχουν, να τους πω πως η υπηρεσία street view του google earth μπορεί να τους δώσει μία απόλυτη γεύση από τις ισπανικές μεσογειακές ακτές, από ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ακτογραμμή δλδ. Στην Ισπανία δεν υπάρχει καμία φωνή που να αμφισβητεί την καπιταλιστική ανάπτυξη (εκτός από κάτι κομμουνιστικά κομματίδια και πιθανότατα κάποιες αναρχικές ομάδες) όπως και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Η περίφημη «Ευρωπαϊκή αριστερά» είναι ένα κανονικό εξαπτέρυγο των αφεντικών (που έχει όμως τις καλύτερες ..προθέσεις) με στόχο να βελτιώσει την ΕΕ. Τα κόμματα της «Ευρωπαϊκής αριστεράς» «βελτιώνουν» τις ίδιες τους τις χώρες συμμετέχοντας σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις και όπως γνωρίζουμε «βελτιώνουν» και την «δημοκρατία» σε χώρες εκτός ΕΕ.
Σύντομα θα δούμε και την «βελτίωση» της δικής μας ζωής η οποία θα επιτευχθεί με την βελτίωση της καπιταλιστικής ανάπτυξης αφού κανείς δεν οραματίζεται να γίνει «Βόρεια Κορέα» την στιγμή που sky is the limit*…
*Στην εκπομπή του Χ»νικολάου ο εκπρόσωπος του ποταμιού αφού έκανε την εντυπωσιακή δήλωση πως έχει διαβάσει την βίβλο και το κεφάλαιο του Μαρξ και λαμβάνοντας υπόψη πως παγκοσμίως υπάρχει κρίση, είπε, πως η χώρα μας θα λύσει το πρόβλημα με το να βρούμε να παράγουμε στα εργοστάσια μας κάτι που δεν παράγεται πουθενά αλλού, το ταβάνι δεν έπεσε.
Bobfisher
9 Μαΐου, 2014 9:53 μμ
Αν μόνο η καπιταλιστική «ανάπτυξη» καταστρέφει το περιβάλλον, τότε τι συνέβει στην Αράλη;
giorgalis
9 Μαΐου, 2014 9:55 μμ
Πήγε για ψάρεμα ο Στάλιν.
Το θέμα είναι αν εντός καπιταλισμού μπορεί να μην καταστραφεί το περιβάλλον, αν δεν κατάλαβες.
Bobfisher
9 Μαΐου, 2014 10:02 μμ
Βασικά, στ @@ μου που πήγε για ψάρεμα ο Στάλιν. Το θέμα είναι ότι στα πλαίσια της σοσιαλιστικής ανάτπυξης και προκειμένου να αρδευτεί η έρημος, η λίμνη εξατμίστηκε… Έχει κάτι πολύ ωραία μεταβιομηχανικά πλάνα με καράβια στη μέση της ερήμου ξέρεις.
Λοιπόν, κάτι λέγαμε για ανάπτυξη κι επειδή για πρώτη φορά μιλάς σοβαρά, σκέψου μήπως τυχόν φταίει εκείνη η πίστη στην «απεριόριστη αύξηση των παραγωγικών μέσων».
giorgalis
9 Μαΐου, 2014 10:07 μμ
Άκου, αν θέλεις διαδικασίες φιλολογικής λέσχης «Παρνασσός» για να καταλήξεις εκεί που ξέρουμε πως θα καταλήξεις, βαριέμαι και ΑΔΙΑΦΟΡΩ.
Bobfisher
9 Μαΐου, 2014 10:13 μμ
ΧΑ ΧΑ ΧΑ Χ ΑΧΑ Χ ΑΑΧ Α ΧΑ ΧΑ Χ ΑΧΑΧ ΑΧ Α ΧΑ. Είσαι κορυφαίος :))))))
Simon, Katy – άπαντες – καληνύχτες. Πάω Παρναασό ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ Χ Χ Χ Α ΧΑ Χ ΑΧΧΑΧΑ
simon
9 Μαΐου, 2014 10:02 μμ
Μη βάζεις δύσκολα στον γκαβομουγκοθόδωρο! Το θέμα είναι αν εντός καπιταλισμού μπορεί να μην καταστραφεί το περιβάλλον, όχι αν μπορεί να καταστραφεί και στον υπαρκτό. 😀 😀
giorgalis
9 Μαΐου, 2014 10:10 μμ
simon, σταμάτα ρε φίλε, μ’ έχεις κάνει κουραστικό 😉
sisyphoss
9 Μαΐου, 2014 10:56 μμ
Reblogged this on Society VS distortion.
Μινώταυρος
10 Μαΐου, 2014 3:30 πμ
Reblogged this on Μινώταυρος.
spiral architect
11 Μαΐου, 2014 1:32 μμ
Επειδή λοιπόν (ξανα)γιναν τα σχόλια μαντάρα (γουατέβα!) το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό (μη χέσω!) μάλλον δεν περνάει (τουλάχιστον αυτούσιο) και μακάρι να βγω αληθινός, γιατί αλλιώς θα πέσουν τα μαλλιά της Πιπίλως και θα’ χουμε σοβαρό αισθητικό ζήτημα. 😛
Οσο για την ουσία του νομοσχεδίου, πρόκειται για το μέγιστο ξεπουληματικό νομοσχέδιο, στη βάση της παραχώρησης εκτάσεων όπου το κράτος (ο και συντάσσων το ν/σ) παραχωρεί κάτι που ούτε έννομο συμφέρον έχει, ούτε καν την ιδιοκτησία. Είναι σαν να έρχεται κάποιος στο τσαρδί μου (που δεν μου το’ χουν πάρει ακόμα οι γκουμουνιστές) να το παραχωρεί σε κάποιον τρίτο και ο τρίτος να μου ζητά δικαιώματα, aka χρήμα, διέλευσης για να βάλω το κλειδί στην κλειδαριά μου!
Ρε δεν γαμιέστε, να μας φέρετε την είσπραξη, που θέλετε και ελεύθερη αγορά, βλαχοκάγκουρες! 👿
giorgalis
11 Μαΐου, 2014 1:48 μμ
Κατά τη γνώμη μου το νομοσχέδιο θα περάσει ακριβώς όπως το θέλουν αυτοί που θα κερδίσουν από αυτό.
Τώρα το αν πρόκειται για τα γνωστά τρικ τύπου ιστορίας του χότζα «βγάλε την αγελάδα από το υπνοδωμάτιο να απολαύσεις άνεση» δεν έχω ασχοληθεί, αλλά άτομα σαν την πιπιλή είναι εντελώς ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ (η ίδια έκανε «επιθέσεις» για την αναθεώρηση του αρθρου 24 του συντάγματος και μετά ψήφιζε ΝΑΙ με τα τσαρούχια), είναι περισσότερο αξιόπιστος ο Γιάννης Μανώλης..
Μετά θα εμφανιστούν και οι ναιναίκοι θεσμολάγνοι της «δημοκρατίας μας» με τα δικαστήρια (Ελληνικά και Ευρωπαϊκά…) και τα «συμβούλια της επικρατείας» για να κοροϊδέψουν κατάμουτρα τον κόσμο. Η ιστορία με τον κάβο Σίδερο είναι χαρακτηριστική (και θα ολοκληρωθεί με τα χρυσά κουτάλια που οραματίζονται οι βλάχοι της Σητείας…).
babis
28 Μαΐου, 2014 3:30 μμ
Με εκφραζει απολυτα το αρθρο οσον αφορα την νεοπλουτιστικη αντιληψη πολλων συμπολιτων μας κ αυτο αποτελει καταντια διοτι στην ουσια γινεται κ γινοταν και με …δανεικα.Απο την αλλη πιστευω στην ιδιωτικη πρωτοβουλια υπο σωστους αρχιτεκτονικους κ περιβαλλοντικους ορους κ με αξιοκρατικο ελεγχο κ οχι διαπλεκομενα.Π.χ το να βαλεις στην παραλια αυτη 10 ομπρελες σε ενα μικρο χωρο με ενα αναψυκτηριο που να εχει ελληνικα προιοντα κ να το νοικιαζει ο δημος σε εναν ιδιωτη με φανερο διαγωνσμο αυτο κ μονο προσδιδει ενα εσοδο στον ιδιωτη,στον δημο κ καθιστα αξιοποιησιμο το μερος χωρις να το αλλοιωνει αλλα κ το προστατευει απο καποιους νεοπλουτους που θα αφησουν κ μια σακουλα με σκουπιδια κ καποιους μη νεοπλουτους που θα θα βριζουν τον δημο που δεν καθαριζει την παραλια διοτι απλα ο δημος δεν εχει εσοδα..
Click That Link
24 Νοεμβρίου, 2015 12:20 πμ
Internet users all over the world can easily distinguish between an article written for humans and write-ups that are produced for the benefit of search engines. Let’s take a look at some important points that will help you distinguish amateur from experts. Even so, I believe Kris Roadruck made a lot of good sense in his comment when he explained that, «Doing [the redirect] can certainly help would-be linkers know which is the appropriate address to make use of when linking.