Ένας άνθρωπος με Ηθικές Αξίες

Posted on 7 Ιουνίου, 2013 7:44 μμ από

18


Του Back Door Man

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί εδώ και 1 1/2 χρόνο στις εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού προσφέροντας δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες  σε άνεργους, ανασφάλιστους και άπορους  ασχέτως εθνικότητας, βασιζόμενο σε ένα ευρύ δίκτυο εθελοντών ενώ παράλληλα, υποστηρίζει πάνω από 100 οικογένειες με μωρά στις οποίες παράσχει βρεφικό γάλα και πάνες. Ταυτόχρονα, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, ασκεί πιέσεις και παρεμβάσεις κοινωνικού χαρακτήρα σε κρατικές υπηρεσίες προκειμένου να λυθούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν ασθενείς του εξ’ αιτίας της οικονομικής τους κατάστασης.

Μια τέτοια παρέμβαση ήταν η ανακοίνωση-καταγγελία εναντίον της ΔΕΗ για την διακοπή ρεύματος στο σπίτι ασθενούς του Ιατρείου μακροχρόνια άνεργου, για 5 συνεχή χρόνια, προτρέποντας παράλληλα τον κόσμο να πιέσει την ΔΕΗ μέσω τηλεφωνημάτων και e-mail να επανασυνδέσει το ρεύμα, το οποίο κόπηκε με την παρουσία και την απειλή 4 αστυνομικών.

Το αποτέλεσμα της πίεσης αυτής ήταν ναι μεν (τουλάχιστον σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ΔΕΗ) να επανασυνδεθεί το ρεύμα αλλά και ο Διευθυντής Τύπου & ΜΜΕ της ΔΕΗ Κίμων Στεριώτης, να στείλει ένα απειλητικό e-mail στο Ιατρείο το οποίο αναφέρει και τα εξής:

«Είμαι υποχρεωμένος να σας προειδοποιήσω ότι, εφόσον συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα social media για να «επιβάλετε» αιτήματα που είναι πέρα από τους Νόμους και τις Ηθικές Αξίες, να ζητήσω από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν τις δραστηριότητες του φορέα που εκπροσωπείτε και να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την προστασία του επαγγελματικού ήθους χιλιάδων εργαζομένων της ΔΕΗ και του κύρους της Επιχείρησης.»

Ομολογώ ότι μου είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσω τις Ηθικές Αξίες του κυρίου Διευθυντή πάνω στις οποίες στηρίζει τη διακοπή ρεύματος σε έναν άπορο και άρρωστο συνάνθρωπο του. Η βάση της ηθικής μας σύμφωνα με τον Σοπενχάουερ διαμορφώνεται από τρία διαφορετικά ηθικά ελατήρια: Τη συμπόνια, τη μοχθηρία και τον εγωισμό. Επειδή δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Κύριος Διευθυντής διακατέχεται από μοχθηρία ή εγωισμό, πιστεύω ότι η πράξη του ήταν πράγματι μια πράξη συμπόνιας. Συμπόνια για τα διαφυγόντα κέρδη της Επιχείρησης την οποία εκπροσωπεί βγαίνοντας συχνά-πυκνά στα κανάλια προσπαθώντας να δικαιολογήσει μια τις αυξήσεις στο ρεύμα, μια τις διακοπές ηλεκτροδότησης, μια τα μπόνους των Γενικών Διευθυντών της Επιχείρησης επειδή «έπιασαν στόχους». Στην Ηθική του Κέρδους που ασπάζεται ο Κύριος Διευθυντής «στόχοι» είμαστε όλοι εμείς και τα θύματα ήδη μετριούνται σε χιλιάδες. Το βιβλίο των Ηθικών τους Αξιών γράφεται με αίμα και αν δεν τους σταματήσουμε, οι σελίδες του θα πυκνώνουν μέρα με τη μέρα…

http://wp.me/p1pa1c-iWd