Παραλληλογράφος feat. Καλειδοσκόπιο

Του Publik15 με άδεια CC 2.0 BY-NC-SA
Γράφουν οι catalternative και koula
Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χρ. Δήμα προέκυψε ότι η κυβέρνηση είναι κοντά στο να επιτρέψει σε ιδιωτική εταιρεία τη συμμετοχή στη φύλαξη του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στην Κόρινθο. Ψάχνοντας λίγο παραπάνω παρατηρήσαμε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια αυξημένη ροή δημοσιευμάτων που ασχολούνται με το θέμα των φυλακών, είτε μιλώντας για αποδράσεις (πχ απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων), είτε μιλώντας για νέα μέτρα “ασφάλειας” (πχ βραχιολάκι γεωεντοπισμού), είτε για τις άσχημες συνθηκες εντός φυλακων και καταγγελίες για ελλείψεις στην σίτιση και στην θέρμανση. Προσθέτοντας σε ολα αυτά ως κερασάκι στην τούρτα τις φήμες για αναζήτηση φυλακής για να στεγαστούν οι κρατούμενοι οφειλέτες του Δημοσίου το σύνολο μυρίζει “ανάπτυξη”. “Ανάπτυξη” που ακούει στο όνομα ιδιωτικές φυλακές.
Και πως βγάζεις κέρδος από μια φυλακή; Την απάντηση μπορούμε να την βρούμε πηγαίνοντας στις μακρινές ΗΠΑ όπου οι ιδιωτικές φυλακές είναι must. Αρχικά η ιδιωτικοποίηση των φυλακών ξεκίνησε αναθέτοντας σε ιδιώτες συγκεκριμένες υπηρεσίες, όπως σίτιση, φύλαξη (καλή ώρα), μεταφορά κρατουμένων, ιατρική κάλυψη, ρουχισμός κτλ, ενώ από το 1984 υπάρχουν φυλακές που όλη η λειτουργία τους βρίσκεται κάτω από ιδιωτικό έλεγχο. Δύο μεγάλες ιδιωτικές κερδοσκοπικές εταιρείες, οι Corrections Corporation of America (CCA) και ο όμιλος GEO, μονοπωλούν σχεδόν την αγορά ιδιωτικών φυλακών με πάνω από 139.000 κρεββάτια και πάνω από 120 κέντρα. Το 2010 οι ίδιες εταιρείες είχαν ετήσια κέρδη σχεδόν 3 δις δολλάρια! Τα κέρδη των εταιρειών αυτών σχετίζονται με την στέγαση των κρατούμενων, και αυξάνονται όσο αυξάνεται ο πληθυσμός των φυλακών. Και υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για να το επιτύχεις αυτό, είτε δίνοντας όλο και μεγαλύτερες ποινές σε όλο και μικρότερα εγκλήματα (βλέπε Three Strikes law – wikipedia – video) , είτε δημιουργώντας νέες κατηγορίες (βλέπε Proposition 8). Η μεγαλύτερη αστυνόμευση, οι σκληρότερες ποινές και η άρνηση για διεκδίκηση αναστολής οδηγούν όλο και μεγαλύτερο πληθυσμό στις φυλακές.
Ακολουθεί βίντεο από την συναυλία του Jello Biafra (πρώην τραγουδιστής/στιχουργός του πανκ συγκροτήματος Dead Kennedys) την οποία είχε δώσει μαζί με τους Guantanamo School of Medicine τον Οκτώβριο του 2012 στην Ελλάδα, όπου μιλάει σχετικά με την τάση που επικρατεί (αναφέρθηκε ειδικά στην Καλιφόρνια και μας προειδοποίησε για την Ελλάδα) για αυστηροποίηση των ποινών και αύξηση του αριθμού των κρατουμένων και συνεπώς των φυλακών.
Υπάρχει μία βιομηχανία που μεγαλώνει στην εποχή της εταιρικής φασιστικής λιτότητας.
Στην Αμερική, προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση δεν έχει καθόλου χρήματα – και δε θα ενοχλούσαμε τους πλούσιους να πληρώσουν φόρους, αλλά πρέπει εμείς να πληρώσουμε για να είναι εκείνοι πλούσιοι – οπότε αντί γι αυτό, όλες οι υπηρεσίες που η κυβέρνηση τελεί για τους πολίτες, θα πρέπει να χαριστούν σε εταιρείες και να ιδιωτικοποιηθούν.
Η ιδιωτικοποίηση είναι μαλακία. Η ιδιωτικοποίηση είναι μια απάτη. Η ιδιωτικοποίηση είναι ένα σεξουαλικό φετίχ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Λοιπόν, μαντέψτε τι έχουν ιδιωτικοποιήσει στην Αμερική.
Φυλακές!
Φυλακές! Για κέρδος!
Φυλακές;; … Για κέρδος;;
Πώς βγάζεις κέρδος λειτουργώντας μια φυλακή;
Χώνεις όλο και περισσότερο κόσμο μέσα στη φυλακή, για όλο και μεγαλύτερες ποινές, για όλο και μικρότερα αδικήματα.
Για αυτόν τον λόγο έχουμε τον «πόλεμο κατά των ναρκωτικών» (War on Drugs).
Για αυτόν τον λόγο μαζεύουμε μετανάστες.
Και για αυτό αυτές οι εταιρείες φυλακών αγοράζουν τηλεοπτικό χρόνο και πολιτικές καμπάνιες, για να πείσουν τους ψηφοφόρους στην «Χώρα του Πανικού» (Panic Land – μια διανοητική φυλακή του μυαλού, όπου καταλήγουν όσοι υπόκεινται στην πλύση εγκεφάλου από τα μίντια και αποπροσανατολισμένοι μισούν και κατηγορούν τους μη-ένοχους) να ψηφίσουν υπέρ όλο και χειρότερων νόμων.
Έτσι, στην Καλιφόρνια τώρα, υπάρχει ένας νόμος που λέγεται «3 χτυπήματα» (3 Strikes) και σημαίνει το εξής: τρία εγκλήματα, ακόμα και αν το τελευταίο είναι ένα πολύ-πολύ μικρό αδίκημα και πηγαίνεις φυλακή ισόβια!… έτσι ώστε μια εταιρεία-ιδιωτικών φυλακών να μπορέσει να βγάλει λεφτά!
Ό,τι κι αν κάνετε, μην αφήσετε να ιδιωτικοποιηθούν οι φυλακές! Ποτέ να μη συμβεί στην Ελλάδα!
Μην το αφήσετε να συμβεί!
Γιατί από τη στιγμή που ξεκινάει, είναι πολύ δύσκολο να το σταματήσεις.
youtube=https://www.youtube.com/watch?v=5J284HsfZis&feature=player_detailpage#t=4747s
Πηγή : wikipedia
================
UPDATE 17,00′ : ο spiral architect πρότεινε στα σχόλια και τα εξής σχετικά άρθρα:
Φυλακές: χρυσωρυχείο για το κεφάλαιο – Προετοιμασίες για την αντιμετώπιση του «εχθρού λαού» (Ριζοσπάστης)
The Prison Industry in the United States: Big Business or a New Form of Slavery? (Global Research)
UPDATE 28/5: επίσης προτάθηκαν τα εξής στα σχόλια:
- σχετικά με πρόσφατη σύλληψη δικαστή στις ΗΠΑ, ο οποίος έπαιρνε μίζες για να καταδικάζει ανήλικους καηγορούμενους και να τους στέλνει να εκτίσουν την ποινή σε ιδιωτικές φυλακές (μερικοί δεν είχαν καν δικηγόρο στην «δίκη» που κρατούσε λίγα λεπτά)
- σχετικό θέμα από τον Άρη Χατζηστεφάνου
ΗΠΑ: Το κλουβί με τους τρελούς
- αλλά προτάθηκε και η θέαση του επεισοδίου της τηλεοπτικής σειράς «Boston Legal» όπου θίγεται το ζήτημα με τις ιδιωτικές φυλακές — > σεζόν 5 -> επεισόδιο 2 “Guardians and Gatekeepers”.
- Υπάρχουν και κάποιοι στις ΗΠΑ που αντιτίθενται στην τάση για περισσότερη καταστολή/αστυνόμευση/αυστηροποίηση νομοθεσίας και στις ιδιωτικές φυλακές που συγκεντρώνουν «δούλους»… αλλά επειδή αυτό ίσως τους «κοστίσει» το θεμελιώδες τους… δικαίωμα για οπλοκατοχή/οπλοχρησία…
Ευχαριστούμε όλους για τις προσθήκες/προτάσεις!
3Strikes-Link: http://wp.me/p1pa1c-iQD
ΥΓ Ευχαριστούμε για την βοήθεια, Zaphod! 🙂
ΥΓ2 Για όσους δεν κατέχουν την αγγλικήν… μια μίνι περίληψη σχετικά με τον νόμο «3-Strikes».
Αυτός ο νόμος-κανονισμός (τον οποίο υπερψήφισαν και πολλοί πολίτες, καθώς εκεί έχουν δημοψηφίσματα συνέχεια για διάφορα θέματα – άρα τα ΜΜΕ παίζουν ακόμα πιο σημαντικό ρόλο), είχε ψηφιστεί σε διάφορες Πολιτείες αλλά η τακτική που εφαρμοζόταν διέφερε σε κάθε μια από αυτές. Βάσει αυτού του νόμου, ουσιαστικά προστίθεται σημαντικός χρόνος στις ποινές φυλάκισης όσων έχουν ήδη καταδικαστεί δύο φορές στο παρελθόν, ειδικά αν επρόκειτο για εγκλήματα «σοβαρά ή βίαια».
Σε άλλες Πολιτείες έδιναν βάση στο κατά πόσον αυτά τα εγκλήματα αντιστοιχούσαν σε αυτές τις κατηγορίες (σοβαρών/βίαιων) και άρα να εφαρμοστεί αυτή η αύξηση ποινής, ενώ σε άλλες (πχ Καλιφόρνια) έδιναν τα 25έτη-ισόβια ακόμα και για αδικήματα που δεν ήταν βίαιες ενέργειες! Και έτσι κατέληγαν με ποινές 25ετούς ή ισόβιας κάθειρξης (και χωρίς δικαίωμα αίτησης για αναστολή για 25 χρόνια!) ακόμα και κάποιοι που τους έπιαναν για μικροκλοπή…
Αν και αυτή η ρύθμιση είχε προταθεί με το επιχείρημα ότι πλέον θα φοβούνται να εγκληματίσουν, τα ποσοστά εγκληματικότητας δε φάνηκε να μειώνονται ιδιαίτερα, δεν φάνηκε να προκύπτει αλλαγή λόγω αυτής της εφαρμοστέας ρύθμισης. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, όπως κάποιων που έκλεβαν μικροπράγματα για να πληρώσουν πχ για την δόση τους, φοβούμενοι ότι θα τους πιάσουν (πχ αν πλησίαζαν αστυνομικοί για να τους συλλάβουν) έφταναν στο σημείο να κάνουν ‘τα πάντα’ για να ξεφύγουν, καθώς ήξεραν ότι με μια ακόμα σύλληψη θα μπουν για όλη τους τη ζωή στην φυλακή. Και άρα προκαλούνταν εγκλήματα που αν δεν υπήρχε αυτή η ρύθμιση, δε θα γινόντουσαν…
Γενικά, από όταν εφαρμόστηκε η ρύθμιση, υπήρχαν αντιδράσεις από πρωτοβουλίες πολιτών ή νομικών και τελικά τον Νοέμβριο του 2012 έγινε μια σημαντική τροποποίηση στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τη νέα τροποποίηση, για να ισχύσει το «3-strikes» και να αυξηθεί πολύ η ποινή, έως και ισόβια, θα έπρεπε να είναι και τα 3 αδικήματα του κατηγορούμενου, εγκλήματα «σοβαρά ή βίαια».
Οι στίχοι του τραγουδιού «3Strikes» , μεταφράζονται – κάπως ελεύθερα – ως εξής:
When they came for the Jews // Όταν ήρθαν για τους Εβραίους
I didn’t protest, I wasn’t a Jew // Δεν διαμαρτυρήθηκα, δεν ήμουν Εβραίος
When they came for the crack dealers //Όταν ήρθαν για τους κρακ-ντίλερς
I applauded that too // Χειροκρότησα και αυτό
Tired of tripping over homeless beggars // Κουρασμένος με το να σκοντάφτω σε άστεγους ζητιάνους
At the latte stand // Στο πόστο για τον «λάτε» (καφές)
Drug war sweeps // Ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών σαρώνει
Made the neighbourhood feel clean // Έκανε την γειτονιά να νιώθει καθαρή
Then they found some pot seeds // Έπειτα βρήκαν μερικούς σπόρους κάναβης
In my rented car // Στο νοικιασμένο μου αμάξι
Seized everything I owned // Κατέσχεσαν όλα όσα μου ανήκαν
Without trial // Χωρίς δίκη
In the hot hot Sun // Στον καυτό, καυτό Ήλιο
Of an abandoned Army base // Μιας εγκαταλελειμμένης στρατιωτικής βάσης
Rot the throngs of excess humans // Σαπίζουν τα πλήθη των ανθρώπων που περισσεύουν
Uncle Sam’s “Detained” // Οι κρατούμενοι του «Θείου Σαμ»
Immigrants and patriotically incorrect // Οι μετανάστες και οι πατριωτικά «λάθος»
Or buying a ticket at the airport in cash // Ή αυτοί που αγόραζαν εισητήριο στο αεροδρόμιο με μετρητά
While black // Ενώ ήταν μαύροι
This is ethnic cleansing // Αυτό είναι εθνοκάθαρση
American style // Με τον αμερικανικό τρόπο
More people in jail // Περισσότεροι άνθρωποι στην φυλακή
Than any country’s ever tried // Από όσους οποιαδήποτε χώρα δίκασε ποτέ
Welcome to the gulag // Καλωσήρθατε στο γκουλάγκ
Of the Red, White, and Blue // Του Κόκκινου, Λευκού και Μπλε
Gotta keep up with the Chinese slaves // Πρέπει να συμβαδίζουμε με τους Κινέζους σκλάβους
So hard labour for you // Οπότε, καταναγκαστικά έργα για εσάς
Pushups on command // Πουσ-απ κατ’εντολή
Long marches, shaved heads // Μεγάλες πορείες, ξυρισμένα κεφάλια
Guards cost money // Οι φύλακες κοστίζουν χρήματα
So we use an electric fence // Οπότε χρησιμοποιούμε έναν ηλεκτρικό φράχτη
When it’s 100 outside // Όταν έχει 100 βαθμούς έξω
Chain gangs mow the lawn // Ομάδες αλυσοδεμένων κουρεύουν το γκαζόν
Freeze your ass off and shovel snow // Ξεπαγιάζει ο κώλος σου και φτυαρίζεις χιόνι
When it’s 15 below // Όταν είναι 15 υπό το μηδέν
Three Strikes – You’re out // 3 Χτυπήματα – Και βγαίνεις εκτός παιχνιδιού!
Life in prison for stealing a can of beer // Ισόβια κάθειρξη που έκλεψες ένα κουτί μπύρα
Or sitting in a stolen truck // Ή που καθόσουν σε ένα κλεμμένο φορτηγό
Or swipe your cousin’s TV // Ή που σούφρωσες την τηλεόραση του ξαδέρφου σου
Life for shoplifting one jar of vitamins // Ισόβια για μικροκλοπή από κατάστημα, ενός βάζου βιταμίνες
Supreme Court said that ain’t // Το Ανώτατο Δικαστήριο είπε ότι δεν είναι
Cruel and unusual punishment // Σκληρή και ασυνήθιστη τιμωρία
The more our prisons // Όσο περισσότερο οι φυλακές μας
Are privately owned // Ανήκουν σε ιδιώτες
Prison-industrial complex grows // Τόσο μεγαλώνει το σύμπλεγμα φυλακών-βιομηχανιών
They need more bodies // Χρειάζονται περισσότερα κορμιά
To cram in more cells // Να τα χώσουν σε περισσότερα κελιά
So they finance campaigns // Έτσι χρηματοδοτούν καμπάνιες
For more 3 strike laws // Για περισσότερους νόμους «3 Χτυπημάτων»
Three Strikes – You’re out // 3 Χτυπήματα – Και βγαίνεις εκτός παιχνιδιού!
Let me out! // Αφήστε με ελεύθερο!
ΥΓ3 Σχετικά με τον «Πόλεμο κατά των Ναρκωτικών» (War On Drugs) επιφυλάσσεται η trell team... 🙂
3Strikes-Link: http://wp.me/p1pa1c-iQD
spiral architect
27 Μαΐου, 2013 1:13 μμ
E, αφού το κάνουν στην Αμερική, για καλό θα είναι! 🙄
(έγραψαν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι σχολιογράφοι του //γράφου)
koula
27 Μαΐου, 2013 1:18 μμ
😆
oxtapus
27 Μαΐου, 2013 1:20 μμ
Reblogged this on Oxtapus *beta.
simon
27 Μαΐου, 2013 1:40 μμ
koula
27 Μαΐου, 2013 1:52 μμ
νταξ… τρικυμία?… από τη μια βλέπει ότι ειναι αδικο κι απ’την αλλη, εχει σοκαριστει που μπορει να του παρουν τα όπλα…
koula
27 Μαΐου, 2013 1:57 μμ
όσο το βλέπω… τόσο παθαινω…
δε μας λυπασαι ρε Simon… 😛
koula
27 Μαΐου, 2013 2:09 μμ
re sy… ti skatopsyxakias misogynis einai aytos sto video? …
simon
27 Μαΐου, 2013 6:43 μμ
Είδα μόνο τον τίτλο και άκουσα λίγο στην αρχή και το ποστάρισα. Δεν άκουσα τι λέει παρακάτω. Πάντως, έστω κι έτσι, είναι ενδεικτικό του πως αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα οι Αμερικάνοι.
katy
27 Μαΐου, 2013 6:54 μμ
Eγώ δεν άντεξα παραπάνω από 30 δεύτερα τη φωνή του! Συρτή και γλοιώδης!
koula
28 Μαΐου, 2013 12:50 μμ
ναι… εχμ… πιο κάτω το γυριζει το θεμα…
βασικά λέει το εξης:
οτι φτιαχνουν ιδιωτικες φυλακές οπου οι συνθηκες ειναι πρακτικα «δουλεία» (επιμενει και το τονιζει) και οτι αν και αυτος πχ δεν καπνιζει μαριχουανα, εστω και το απλο θεμα της κατοχης θα σημαινε φυλακιση –> δουλος για πάντα για να πλουτισουν αλλοι… και αυτο δεν ειναι ελευθερη αμερικη…
αλλά μετά του γυριζει το ματι, γιατι λέει, η αυστηροτερη αστυνομευση και νομοθετηση θα μπορουσε πχ να παει προς «ελεγχο οπλων»… και εκει ειναι που τα παιρνει κρανιω ο τυπος! ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ!! αυτο ειναι ελευθερια …
να μπορεις να εχεις όπλα…
και μετα αναφερεται σε μια γυναικα *δε θυμαμαι το όνομά της κ ιδιότητα* που εχει σχεση οπως ελεγε με καποια πρωτοβουλια για τροποποιηση των κανονισμων περι οπλοχρησιας-κατοχης… (μεχρι και για μια σφαγη ελεγε ο τυπος, οτι ηταν στημενη… «αποδεδειγμενα» δεν σκοτωθηκαν δηλ οι ανθρωποι και ήταν θέατρο ;/)
και βγαζει πολλή χολή! σεξιστικά και μισάνθρωπα σχόλια, μισογύνης μέχρι το κόκκαλο! φτανει στο σημειο να λεει οτι επειδη αυτη δε γουσταρει οπλα, αν καποιος παει να της κανει κακο, πχ αν καποιος την βιασει, εκεινος δε θα τη βοηθησει, δε θα ασχοληθει, να παθει ο,τι να’ναι και τετοια…
και γενικως, το πρόβλημά του, καταλήγει ότι ειναι αυτη (η συγκεκριμενη και ολες οι γυναικες…) που θελει να μην τον αφηνει (αυτον και ολων των «ανδρων», γιατι απευθυνεται στους αντρες, που αυτοι και μονον αυτοι εχουν δικαιωμα λογου) να εχει τα όπλα του…
γιατί όταν θα ερθουν οι αλλοι να τον συλλαβουν για «κάτι» και να τον βαλουν φυλακή-σαν δούλο… το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αντεπιτεθεί, εφ’όσον θα εχει όπλα…
αν δεν έχει όπλα, λέει, δεν έχει άλλο τρόπο να το αντιμετωπίσει… άρα?? άρα φταίνε αυτες οι γκομενες και οι ορμονες τους …
:S
ΥΓ νομιζα οτι δε σχολίασες… γιατι δεν ηξερες τι να πεις 🙂
spiral architect
27 Μαΐου, 2013 1:46 μμ
Για ψάξτε και συμπληρώστε το άρθρο με τα externalities των ιδιωτικών φυλακών που πάνε στις τσέπες των εταιρειών.
Μιλώ για τις υπεργολαβίες συναρμολόγησης διαφόρων προϊόντων, από την ραφή στολών ή ρούχων ως την συναρμολόγηση συσκευών.
Επίσης η παραχώρηση – υπενοικίαση φυλακισμένων στις ΗΠΑ για εργασία σε ιδιωτικές εταιρείες αποτελεί κίνητρο για φυλάκιση ακόμη περισσότερων ανθρώπων. Οι φυλακές (κρατικές και ιδιωτικές) σαν καπιταλιστικές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ εξαρτώνται από αυτό το εισόδημα. Έτσι οι μέτοχοι των εταιρειών που βγάζουν χρήματα από την εργασία των φυλακισμένων πιέζουν για μεγαλύτερες ποινές, έτσι ώστε να επεκτείνουν την εκμετάλλευση.
Το σύστημα ανατροφοδοτεί τον εαυτό του.
Το όλο σκηνικό μοιάζει με μια απομίμηση της ναζιστικής Γερμανίας σε ό,τι αφορά την καταναγκαστική εργασία και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ούτε συνδικαλισμός, ούτε εργατικά δικαιώματα και το καλύτερο … μισθός μηδέν!
Για ψάξτε, για ψάξτε … 😉
koula
27 Μαΐου, 2013 1:51 μμ
για δώσε, για δώσε… 🙂
όλο εμεις θα ψαχνουμε? 😛
(μερσί!)
spiral architect
27 Μαΐου, 2013 2:17 μμ
Λίγο μεγάλο άρθρο αλλά αξιόπιστο: ☭
Ο πληθυσμός των εγκλείστων, εκ των οποίων μόλις ένα στους δέκα κρατείται για βίαια εγκλήματα, αποτελεί το πλέον προσοδοφόρο εργατικό δυναμικό για τη βιομηχανία των φυλακών, που προσφέρει στις πολυεθνικές επιχειρήσεις τεράστια κέρδη αφού δουλεύει για διάφορες βιομηχανίες για ψίχουλα και χωρίς κανένα φυσικά δικαίωμα όπως το δικαίωμα της απεργίας, δίχως καμία εργασιακή ασφάλεια και φυσικά δίχως επιδόματα και υπερωρίες, διακοπές ή αργίες, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή συνταξιοδοτικά προγράμματα, τη στιγμή που όλοι οι εργαζόμενοί τους είναι πλήρους απασχόλησης, ενώ αν δεν τους αρέσει το ωρομίσθιο των 17 σεντς, 24 σεντς μέχρι 1,2 δολάρια το μέγιστο την ώρα και αρνούνται να εργαστούν, απλώς κλειδώνονται στα κελιά απομόνωσης ή ξυλοκοπούνται ή χάνουν προνόμια όπως επισκεπτήρια κλπ. Οι κρατούμενοι σε διάφορες φυλακές, είτε «δημόσιες» είτε «ιδιωτικές» κατασκευάζουν σχεδόν τα πάντα. Από πυραύλους μέχρι έπιπλα γραφείου. …. Έτσι εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στο Μεξικό, στη συναρμολόγηση (μακιλαδόρας), μετακόμισαν στις φυλακές Σαν Κουέντιν της Καλιφόρνια. Στο Τέξας εταιρεία απέλυσε και τους 150 εργαζόμενους που απασχολούσε και ανέθεσε το έργο στην ιδιωτική φυλακή Λόκχαρντ του Τέξας που πριν οι κρατούμενοι κατασκεύαζαν πλακέτες κυκλωμάτων για την ΙΒΜ και την Compaq. Οι κρατούμενοι στο Τενεσί ράβουν τζιν και ρούχα για τις αλυσίδες λιανικής Kmart και JC Penney…
Ανάπτυξη ρε δούλοι!
spiral architect
27 Μαΐου, 2013 2:34 μμ
…και ένα παρόμοιο άρθρο από Καναδά:
Η βιομηχανία φυλακών στις Ηνωμένες Πολιτείες: Big Business ή μια νέα μορφή δουλείας;
koula
27 Μαΐου, 2013 5:08 μμ
άντε, κονσίντερ ίτ ντάν… επειδή είσαι συ δηλαδής… 🙂
spiral architect
27 Μαΐου, 2013 7:00 μμ
Αν ψάξεις εκτενέστερα στο νετ, θα βρεις πάμπολλα άρθρα γι’ αυτή τη μπίζνα.
Απ’ την εποχή των «καταναγκαστικών έργων» που περιγράφουν στην ταινία τους οι αδελφοί Κοέν, το Ω Αδελφέ, Πού Είσαι; (και όχι μόνο σ’ αυτή) έχει περάσει πολύς καιρός 😦
koula
28 Μαΐου, 2013 1:01 μμ
🙂
)
το ξέρω ότι θα βρω πολλά… (ποιος καθεται να ψαχνει ομως? ειναι πολυ κουραστικο και ψυχοφθορο οπως πολλά άλλα θεματα…
και ξεκινας με ενα πραγματακι, αλλά καταληγεις συντομα να εχεις 10 συναφή… και δεν ξέρεις τι να πρωτογραψεις, τι να πρωτομεταφρασεις, πώς ειναι καλυτερα να συνδεθουν κλπ και καταληγει να ειναι πολυ μεγαλο και να το σνομπαρουν πολλοι ή να μην προλαβαινουν να το δουν…
οποτε, προσπαθω να επιλεγω «μικρά κι ευέλικτα» 😛
άλλωστε, ακομα και αν καταφερεις για ενα θεμα και γραψεις πραγματικα τα πάντα! (εστω σε 1000 σελιδες) τι κερδιζεις? μονο για ερευνητικη δουλεια θα χρησιμευεσει (σε αλλους) κάποτε, και άν…
ενω αν το σπασεις σε μικρα κομματια, που θα τα χρησιμοποιεις οταν ταιριαζουν στην επικαιροτητα, ειναι πιο ευκολο και να ενημερωθουν περισσοτεροι (οχι μονο οσοι ηταν ονλάιν εκεινη τη μερα πχ) και να το συζητησουν και από αυτη την αλληλεπίδραση να προκυψουν κι άλλα που ισως δεν πετυχες (εξοικονοημηση χρονου ολων αλλά και «εκ των υστερων» συνεργασια 🙂 )
ένα άλλο που είχε πει ο Biafra εκεινη τη μερα ειναι περιπου οτι //επειδη τα ΜΜΕ ειναι ελεγχομενα και δε λένε την αληθεια, πολλοι συμπολίτες μας δεν εχουν καταλαβει τι γινεται και καταληγουν να κατηγορουν λάθος ατομα και να επιτιθενται στις πιο αδυναμες ομαδες κλπ
και οτι αυτο που πρεπει να κανουμε ειναι να γινουμε εμεις το «μέσον» (αντι των ΜΜΕ) να πουμε εμεις την ιστορια στον διπλανό, να εξηγησουμε, να βοηθησουμε να σκεφτει…και να αλλάξει γνώμη//
αλλά εγώ νομίζω ότι μας βολεύει να τεμπελιάσουμε… και να πούμε μονο ποσο μαλάκες είναι οι άλλοι (που καποιοι ειναι) και να μεινουμε «στα ίδια».
catalternative
27 Μαΐου, 2013 3:01 μμ
Και στην Γαλλία πάντως οι φυλακισμένοι δουλεύουν για εταιρίες … Δεν είναι φαινόμενο μόνο της μακρινής φιλελεύθερης Αμερικής, άλλα και της σοσιαλιστικής Γαλλίας
skorosk
27 Μαΐου, 2013 4:29 μμ
Όταν το κράτος ασφαλειας υπoσχεται εκτός από καταστολή , τοπική αναπτυξη και ιδιωτικά κέρδη. «Με ένα σμπάρο τρία τρυγόνια».
LAGARTSAS-A
27 Μαΐου, 2013 5:34 μμ
Διυλιζετε τον κωνωπα και καταπινεται τη γκαμηλο.
Να σας πω με δυο λογακια. 😉
Ε! ποσο απεχουμε (αν απεχουμε και δεν ειμαστε μεχρι τα μπούνια μεσα, όχι μονο εμεις, αν καλοκοιταξουμε το γκοσμο) από το μια χωρα μια ιδιωτικη φυλακη;! Με τους σκλαβους να δουλευουν για ένα κομματι ψωμι στους ιδιοκτητες καπιταλες και από πανω ναχουν τη ψευδαισθηση ότι ζουν ελευθερα και εχουν τη δυνατοτητα της επιλογης για καλυτερη ζωη(την εχουν βεβαια με άλλη θεωρηση και δραση στα πραγματα και όχι αυτή της βουλησης των αφεντικων παντος χρωματος, που τους κατευθυνει να πραττουν ως μαργιονετες), που τους σερβιρουν.
Τουτη η φυλακη είναι τρισχειροτερη από την άλλη, αν το καλοσκεφτεις.
Είναι η ταξη μεγεθους του χωρου που στρεβλωνει τη μπραγματικοτητα.
koula
27 Μαΐου, 2013 5:41 μμ
δε διϋλίζουμε τον κώνωπα… απλά καναμε νύξη για «ένα» πράγμα… δε γίνεται σε κάθε ποστ να μπαίνουν ταπάνταόλα…
εκτός αν μπορείς να το κάνεις εσύ, χωρίς να βγει 20 σελίδες… οπότε… φίλ φρί 😉
DrAluca
27 Μαΐου, 2013 6:18 μμ
Πλουτοκρατια, πλουτοκρατια, πλουτοκρατια.
Παντως μην αφησεις κουπονια…εχουμε….
Χαμογελατε…
DrAluca
27 Μαΐου, 2013 6:20 μμ
Και αλλωστε τι ειναι η φυλακη μιας χωρας μπροστα στην φυλακη του μυαλου μας?
«Είναι η ταξη μεγεθους του χωρου που στρεβλωνει τη μπραγματικοτητα.»
Η μηπως, τι ειναι η φυλακη των συναισθηματων μας μπροστα στην φυλακη του μυαλου μας?
«Είναι η ταξη μεγεθους του χωρου που στρεβλωνει τη μπραγματικοτητα.»
Κοινως, να χαμε να λεγαμε για δροσερα νερακια σε ξηρασιες και παραλιες με γλυκαναλατες θυμοσοφιες…
Χαμογελατε…
simon
27 Μαΐου, 2013 6:47 μμ
«Και αλλωστε τι ειναι η φυλακη μιας χωρας μπροστα στην φυλακη του μυαλου μας»?
Πες τα δόκτορά μου! Απ’ αυτή τη φυλακή πρέπει να βγούμε πρώτα, μπας και δεν μπούμε στις άλλες…
DrAluca
28 Μαΐου, 2013 3:22 πμ
Εχω και καλυτεροτερα…. αλλα δεν με επαιρνε η ωρα γαμωτο 😛 😛
Χαμογελατε…
LAGARTSAS-A
27 Μαΐου, 2013 10:12 μμ
παντως λαθεψες στη γκατευθυνση. ασφαλως υπαρχει η φυλακη του κρανιου. αυτο ομως ειναι χαρισμα των στρουγκατων που το απολαμβανουν. κατι αντιστοιχο με το συνδρομο στοκχολμης. ασφαλως και μας λειπουν οι δροσοσταλιδες στην ξεραϊλα. εχεις αντιρρηση;! και γιατι δηλαδη θακανες πισω μπρος σε μια ωραια παραλια;! αν θες να ξερεις προτιμω τις θυμοσοφιες απο τις σοφιες των ειδημονων.
DrAluca καπου χανεσαι χαμογελοντας, σα σφηκα θαμαι διπλα σου να σε κεντριζω εστω και με γλυκαναλατα τσιμπιματακια. 😉
DrAluca
28 Μαΐου, 2013 3:22 πμ
Αντιρηση δεν εχω με καμια δροσοσταλιδα στην ερημο και την ξεραιλα….Με το να πεταμε τσιτατα μονο και μονο για να επιβεβαιωσουμε το «δικαιωμα γνωμης» και για να νιωσουμε οτι κατι ειπαμε….
Επισης φυλακη του «κρανιου» δεν εχουν μονο οι στρουγκατοι….Πληθωρα τα παραδειγματα…Αλλα το ζητημα ειναι να μην εχουμε γνωμη απλα για να εχουμε γνωμη.
Χαμογελατε…
katy
27 Μαΐου, 2013 5:35 μμ
“Οι ταινίες μου είναι του είδους που προβάλλουν σε φυλακές και αεροπλάνα, επειδή κανένας δεν μπορεί να φύγει”.
Burt Reynolds (1936), Αμερικανός ηθοποιός.
skorosk
27 Μαΐου, 2013 9:13 μμ
oldboy9
27 Μαΐου, 2013 10:56 μμ
Φυλακές για κέρδος…
Είναι η Ιδιωτική Πρωτοβουλία, ηλίθιε! 😀
demonio
28 Μαΐου, 2013 1:51 πμ
Εκανε και ο Αρης Χατζηστεφανου πολυ προσφατα εκπομπη για το θεμα:
http://info-war.gr/2013/05/ηπα-το-κλουβί-με-τους-τρελούς/
Αν μαντρωσουν τους //γραφους και συντρολλους λετε να βρεθει αγοραστης ;;;
CNT_FAI
28 Μαΐου, 2013 2:21 πμ
Γεια σου Jello.
Μεγαλώσαμε με Dead Kennedys, κι αυτός μεγάλωσε κι άλλο, αλλά ανήκει μάλλον σε αυτήν εξαιρετικά σπάνια κατηγορία ανθρώπων που δεν αφήνουν τα χρόνια να συντηρητικοποιήσουν την σκέψη, την στάση και την δράση τους.
Παρών και στην πορεία, την επομένη της συναυλίας του στην Αθήνα.
Side note, θυμήθηκα και έψαξα ένα εξαιρετικό επεισόδιο του Boston Legal όπου θίγεται το ζήτημα με τις ιδιωτικές φυλακές, σεζόν 5 -> επεισόδιο 2 «Guardians and Gatekeepers».
Αξίζει την θέαση.
koula
28 Μαΐου, 2013 1:11 μμ
🙂
εγω δεν ημουν φαν παντως, αλλά με εντυπωσίασε θα έλεγα και τον βρήκα αρκετά καλά ενημερωμένο και για τα της Ελλάδας…
(αν πηγες στο spoken word, ριξε μια ανταπόκριση 🙂 )
stratosbg
31 Μαΐου, 2013 7:48 μμ
Reblogged this on ahairlessape.