«ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ στο ΧΩΡΟ του ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ»

Posted on 15 Μαΐου, 2013 4:45 μμ από

0


 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 15/5/2013 – 7 .00 μμ, ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΑΠΟ 02/05/2013 ΜΕ ΘΕΜΑ:«ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ στο ΧΩΡΟ του ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ».

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ .

Η  ΠΑΡΟΥΣΙΑ  ΟΛΩΝ  ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ .

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ  ΤΑ ΔΥΟ ΚΕΙΜΕΝΑ.

============================================================

Προς: τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κυριάκο Κικίλια.
Κοιν.: 1.- Δήμαρχο, κ. Σπυράγγελο Πανά.
2.- κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους.
Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, 2 Μάη 2013

ΑΙΤΗΣΗ για ΣΥΖΗΤΗΣΗ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ με ΘΕΜΑ: «ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ στο ΧΩΡΟ του ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ».

Δεδομένων των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου υπ΄αριθ. 84/2012 και 107/2012 και της συνεχούς παρουσίας εθελοντών που συντηρούν, καθαρίζουν και αναδεικνύουν τον χώρο του Κάμπινγκ Βούλας με πλήθος πολιτιστικών, αλληλέγγυων και οικολογικών δράσεων,
δεδομένης της επερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου και του γεγονότος πως ήδη προσέρχεται σημαντικός αριθμός κολυμβητών στην παραλία του κάμπινγκ Βούλας, δεδομένων των πρόσφατων σοβαρών συμβάντων στο χώρο του Κάμπινγκ,

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ
τη συζήτηση του θέματος «Διασφάλιση Υποδομών στο χώρο του Κάμπινγκ Βούλας», ως πρώτο, προ ημερησίας διατάξεως θέμα, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στέλιος Γκίκας, από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο «Πολιτεία» Βούλας.
Θάνος Ματόπουλος, από τη Συνέλευση Εθελοντών Κάμπινγκ Βούλας.
Αντώνης Σπανολιός, από την Πρωτοβουλία Πολιτών ΒΒΒ Ενάντια στα Χαράτσια.

*** ===========================================***

   ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ για ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ με ΣΚΟΠΟ την ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ των ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ 84 και 107/2012 του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΑΡΗΣ – ΒΟΥΛΑΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ.
=
Από τις 10 Ιουνίου 2012, το πρώην Κάμπινγκ Βούλας αποδόθηκε στην κοινή δημόσια χρήση, όπως υπαγορεύει και ο φυσικός χαρακτήρας του, ως δημόσιος χώρος πράσινου και ακτής.
Σε εφαρμογή των αποφάσεων 84 και 107/2012 του Δημοτικού Συμβουλίου, την ημέρα εκείνη αντιδήμαρχοι,δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες, απελευθέρωσαν το χώρο που άρχισε να καθαρίζεται και να αναβαθμίζεται από  εθελοντές με σκοπό να  λειτουργήσει άμεσα σαν ελεύθερη ακτή από τους πολίτες, για κολύμβηση, περίπατο, ήπια άθληση και πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως
όφειλε να λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια. Από την ημέρα εκείνη και επί ένα σχεδόν χρόνο λειτουργεί με φροντίδα της Ανοιχτής Συνέλευσης των Εθελοντών, που όπως είναι γνωστό, εκτός από την διασφάλιση της δωρεάν κολύμβησης, οργανώνει και πραγματοποιεί πολλές
εκδηλώσεις πολιτιστικού, οικολογικού και επιμορφωτικού περιεχομένου, καθώς και δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.
Στη διάρκεια αυτής της χρονιάς διαπιστώσαμε ότι για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο χώρος, χρειάζονται βασικές υποδομές.
Γι΄αυτό αποφασίζουμε τις παρακάτω συγκεκριμένες ενέργειες και μέτρα:

1.– Να πραγματοποιηθεί αποψίλωση από κλιμάκιο της Πυρασφάλειας του Δήμου. Η αποψίλωση να επαναλαμβάνεται στην αρχή κάθε αντιπυρικής περιόδου, αλλά και συχνότερα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

2.– Να τροφοδοτηθεί η περιοχή, με ενέργειες του Δήμου και εντός 10 εργάσιμων ημερών, με παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.
Το νερό θα χρησιμοποιείται για την άρδευση δένδρων, παρτεριών ή καλλιεργειών που θα φυτευθούν από εθελοντές, για λόγους πυρασφάλειας, αλλά και για την υποστήριξη μελλοντικής δημιουργίας ντουζιέρων και τουαλετών. Το ηλεκτρικό ρεύμα θα εξυπηρετεί τις λειτουργίες του χώρου (φωτισμός στα κτίρια που λειτουργούν από εθελοντές και τα οποία στεγάζουν λειτουργίες του χώρου, αλλά και πολιτιστικές – επιμορφωτικές δραστηριότητες) και τον φωτισμό ασφαλείας, το δίκτυο του οποίου πρέπει σύντομα να επεκταθεί τουλάχιστον σε όλη τη διαδρομή μέχρι την ακτή.

3.– Να πραγματοποιηθεί (πρόχειρο, κατ’ αρχήν) έργο διευθέτησης της στάθμευσης εισερχομένων οχημάτων στη χερσαία περιοχή, σε περιορισμένο χώρο πλησίον της εισόδου από Λεωφόρο Κ. Καραμανλή, σε συνδυασμό με αποκλεισμό της πρόσβασης των οχημάτων στο δυτικότερο τμήμα (προς την ακτή) και με δυνατότητα προσωρινής άρσης του αποκλεισμού για οχήματα έκτακτης ανάγκης, δημοτικά οχήματα ή άλλα που εξυπηρετούν περιστασιακά συλλογικές / κοινωφελείς δραστηριότητες. Το έργο αυτό να πραγματοποιηθεί εντός 10 εργασίμων ημερών, εν όψει και της ερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου.

4.– Να αποξηλωθεί και να απομακρυνθεί από το χώρο, με μέριμνα του Δήμου και μετά την ολοκλήρωση των προηγούμενων έργων, όλη η αυθαίρετη περίφραξη του χώρου με μέτωπο στην παραλιακή λεωφόρο Κων. Καραμανλή.

5.– Η Δημοτική Αστυνομία να περιλάβει τον χώρο στο πρόγραμμα τακτικών περιπολιών της, ιδιαίτερα κατά τις νυκτερινές ώρες.

6.– Να αποξηλωθούν, με ενέργειες του Δήμου και εντός 10 εργάσιμων ημερών, τα παράνομα εγκατεστημένα στον παράκτιο χώρο γήπεδα beach volley, από την γειτονική επιχείρηση της οργανωμένης Α’ πλαζ.

7.– Να ορισθεί ένας εκ των αντιδημάρχων, ως υπεύθυνος επικοινωνίας με την Ανοιχτή Συνέλευση των Εθελοντών του πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

——————-

Την απαλλοτρίωση έκανε από το blog των Εθελοντών του Camping Βούλας ο DrAluca

Καλοκαιρινό και αλληλέγγυο link: http://wp.me/p1pa1c-iLO