Ταξισυνειδησία – Η άγνωστη ιστορία του ελληνοαμερικανικού ριζοσπαστισμού

Posted on 3 Μαρτίου, 2013 12:11 μμ από

0


AFISSA-small-grH άγνωστη ιστορία του ελληνοαμερικανικού ριζοσπαστισμού από την εποχή της μαζικής μετανάστευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες έως τα χρόνια του Μακαρθισμού σε ένα ντοκιμαντέρ. Μία ιστορία συλλογικών αγώνων, ριζοσπαστικών ιδεών, συναρπαστικών διαδρομών και ξεχασμένων παραδόσεων που διαπλέκεται με τις εποχές της αναστάτωσης, τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα, τις διώξεις και τις συλλογικές απογοητεύσεις.

Παρακολουθώντας τα χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης, τους ελληνοαμερικανούς εθελοντές στις Διεθνείς Ταξιαρχίες του Ισπανικού Εμφυλίου, τις δραστηριότητες των Ελληνικών Εργατικών Εκπαιδευτικών Συνδέσμων και τις απελάσεις του Μακαρθισμού το ντοκιμαντέρ Ταξισυνειδησία – η αγνωστη ιστορια του ελληνοαμερικανικου ριζοσπαστισμου φέρνει στο προσκήνιο μία εναλλακτική αφήγηση της ελληνοαμερικανικής ιστορίας, η οποία υπογραμμίζει τους μετασχηματισμούς και τις αλληλεπιδράσεις της εθνοτικής καταγωγής, της τάξης και του πολιτικού και κοινωνικού ριζοσπαστισμού στον Αμερικανικό 20ο αιώνα.

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

(15-24 Μαρτίου, 2013)

****

Αντιγράφει από το site του ντοκυμαντέρ η Jaquou Utopie

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες, προβολές, ειδήσεις για το ντοκυμαντέρ, χρονολόγιο με την αφήγηση του ντοκυμαντέρ αλλά και έγγραφα και φωτογραφίες στο : Greek American Radicals ~ the untold story

http://wp.me/p1pa1c-iwK