Με απέλαση στην εμπόλεμη ζώνη απειλείται Σύριος πατέρας στο Γαλάτσι updated

Posted on 11 Ιανουαρίου, 2013 11:52 πμ από

1


Το Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ στηρίζει και συμμετέχει στο παρακάτω κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Γαλατσίου την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στις 6μμ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Μακροχρόνια άνεργος πατέρας συριακής καταγωγής, με τέσσερα ανήλικα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και φοιτούν σε ελληνικό σχολείο, με νόμιμη παραμονή στη χώρα μας για πάνω από 17 χρόνια, κινδυνεύει με απέλαση στην πατρίδα του, τη Συρία, η οποία είναι μια εμπόλεμη ζώνη με θύματα χιλιάδες άμαχους και εκατοντάδες παιδιά!

Αυτή η εφιαλτική ιστορία εκτυλίσσεται στο Γαλάτσι, με θύμα έναν γονιό σαν όλους τους άλλους έλληνες και μετανάστες γονείς, που βιώνουν την πραγματικότητα των Μνημονίων στην Ελλάδα, και «θύτη» την ανάλγητη κρατική πολιτική που καταδιώκει αθώους πολίτες και αφήνει στο απυρόβλητο όλους όσοι κατακλέβουν τον ελληνικό λαό.

Χωρίς δουλειά για πολλούς μήνες, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, με απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμούς της ΔΕΗ, επιβιώνοντας με λιγοστά μεροκάματα και την αρωγή πολλών γονέων από το ίδιο το σχολείο των παιδιών του, ο Ζ.Ν. βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα Γαλατσίου προκειμένου να επιλύσει μια διαφορά με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού που νοίκιαζε. Εκεί, οι αστυνομικοί «ανακάλυψαν» ότι είναι «παράνομος». Η μόνη του παρανομία όμως ήταν ότι δεν είχε δουλειά, δεν έκανε μεροκάματο στην οικοδομή για πολλούς μήνες και δεν «κόλλαγε» ένσημα, που μαζί με το διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό παράβολο, αποτελεί βασική προϋπόθεση για να ανανεώσει την άδεια παραμονής του.

Ο Ζ.Ν. συνελήφθη, και απειλείται με απέλαση επειδή είναι άνεργος, όπως 1,5 εκατομμύριο άλλοι έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι! Δεν έκλεψε, δε σκότωσε κανέναν! Αναρωτιόμαστε άραγε: Για την αστυνομία, για το υπουργείο που «προστατεύει τον πολίτη», για το κράτος και τους νόμους, δεν παίζει κανένα ρόλο ότι είναι μόνιμος κάτοικος Γαλατσίου για πολλά χρόνια; Ότι τα παιδιά του είναι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου ηλικίας, 11, 10 (δίδυμα) και 6 χρόνων;

Εάν δεν αντιδράσουμε όλοι απέναντι στην απάνθρωπη αυτή εξέλιξη που είναι τελικά αποτέλεσμα των κυβερνητικών πολιτικών που οδηγούν στα όρια της εξαθλίωσης χιλιάδες συμπολίτες μας, τότε ο Ζ.Ν. κινδυνεύει να μείνει προφυλακισμένος ακόμα και για 6 μήνες, μακριά από την οικογένειά του που τον έχει όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη και το βασικότερο, κάποια στιγμή να απελαθεί στη ζώνη του πολέμου στη Συρία, αφήνοντας πίσω χωρίς καμιά προοπτική και ελπίδα τα 4 ανήλικα παιδιά του και τη σύζυγο.

Καταγγέλλουμε στο λαό του Γαλατσίου την απόπειρα απέλασης του Ζ.Ν. Πρόκειται για μια ενέργεια που εκθέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική του ζωή αλλά και της οικογένειάς του.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του, και τη χορήγησή του άδειας παραμονής και πολιτικού ασύλου, αφού στη χώρα του βρίσκεται σε εξέλιξη πόλεμος.

Καλούμε όλους τους γονείς, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μαθητές του Γαλατσίου, τους μαζικούς, συλλογικούς φορείς της περιοχής και το Δήμο Γαλατσίου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Γαλατσίου (Ήρας & Λ. Βείκου) την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στις 6μμ.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΩΤΗ ΑΝΕΡΓΟΥ ΣΥΡΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ 4 ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΛΑΘΕΙ – ΝΑ ΤΟΥ ΔΟΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ

UPDATE:

Ο Ζ.Ν.  αφέθηκε ελεύθερος. Επομένως, η συγκέντρωση που είχε εξαγγελθεί για σήμερα το απόγευμα στο ΑΤ Γαλατσίου, δε θα πραγματοποιηθεί.

http://wp.me/p1pa1c-ijm