Toυ Ιουλιανού
Το «τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα» συνδέεται, εκτός από τα νέα εργασιακά μνημόνια και με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που με την διαδικασία του επείγοντος, που ως συνήθως προώθησε η κυβέρνηση Σαμαρά- ο οποίος συνομιλεί απευθείας με τον Θεό- για την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και που αφορά την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο στα ΕΛΠΕ, τη ΔΕΗ, τον ΟΠΑΠ, τον ΟΔΙΕ, την ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, τα ΕΛΤΑ, τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ μα και τα περιφερειακά λιμάνια της χώρας. Του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού μαζί με την παραλιακή ζώνη, των Κρατικών Λαχείων, της ΔΕΠΑ, της ΔΕΣΦΑ, γενικά την ακίνητη περιουσία του δημοσίου όπου προβλέπεται η δόμηση εκτός σχεδίου, η παραχώρηση αιγιαλού και η αναγκαστική απαλλοτρίωση εκτάσεων. Παραλίες, αιγιαλός, μικρές ιδιοκτησίες, -θέλει δεν θέλει ο κάτοχος- περνούν στα χέρια αρπαχτικών. Με ψήφους 148 Βουλευτών!!!
Οι παράμετροι, οι κανόνες, οι όροι που γίνονται αυτά, η ταχύτητα, η αδιαφάνεια που υπάρχει, καθορίζονται από το μνημόνιο, αλλά η στρατηγική καθορίζεται από το κεφάλαιο. Και είναι ήδη αποφασισμένες από την ελεύθερη και μη ρυθμιζόμενη αγορά, δηλαδή από το σύστημα της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης που εφαρμόζεται από τις υπερεθνικές τράπεζες και εταιρίες. Λογικό, μια και οι έχοντες την εξουσία είναι αυτόματα και προϊόν της ιδιωτικής οικονομίας. Της οικονομίας δηλαδή που τον κάθε πόρο, την κάθε παροχή, από την παροχή νερού και ενέργειας, ως την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και την παιδεία, μετατρέπεται σε ιδιοκτησία με τέλη χρήσης στα οποία δικαίωμα πρόσβασης θα έχει όποιος είναι ικανός να πληρώσει.
Καθόλου τυχαία 9 έως 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το 1ο Greek Investment Forum στις ΗΠΑ, με οργανωτές το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Ένα συνέδριο που στην ουσία του αφορά μια «σχεδιασμένη κίνηση η οποία συνδέεται κυρίως με το τεράστιο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που θα «τρέξει» τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας και στο οποίο σύμβουλοι θα είναι οι μεγάλοι επενδυτικοί-συμβουλευτικοί οίκοι του πλανήτη.»
Τα ιδρυτικά στελέχη της διεθνούς μη κερδοσκοπικής, μη κυβερνητικής οργάνωσης Greek Investment είναι ο Ανδρέας Λιβέρης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του πετροχημικού κολοσσού Dow Chemical, ο Μουχτάρ Κέντ, διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola, Τουρκο-Αμερικανός με ελληνικές ρίζες, o εξαιρετικά διασυνδεδεμένος δικηγόρος της Ουάσινγκτον και σύμβουλος επενδύσεων Τζορτζ Στάμας, ο Γιώργος Δαυίδ, πρόεδρος Δ.Σ. της ελληνικής Coca-Cola, ο Ντιν Μητρόπουλος (δισεκατομμυριούχος και leader στη βιομηχανία τροφίμων
των ΗΠΑ), ο «γκουρού των επενδύσεων» Τζον Κάλαμος (της Calamos Asset Mana-gement που διαχειρίζεται περισσότερα από 20 δισ. δολάρια), ο Τζορτζ Σακελλάρης (ιδρυτής της Amaresco, με ατομική περιουσία 800 εκατ. δολαρίων).
Σύμφωνα δε με τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννο Γραμματίδη, «παρουσιάστηκε το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που δημιουργεί μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες για τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα και σηματοδοτεί τη χειροπιαστή μετάβαση στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο με το κράτος να μεταφέρει στον ιδιωτικό τομέα τη διαχείριση των υποδομών του για καλύτερη εκμετάλλευσή τους υπέρ της οικονομίας και της κοινωνίας».
Γι αυτόν τον λόγο στο συνέδριο, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, παρέστησαν η Υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκης, καθώς και ο διορισμένος από την κυβερνηση Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης επικεφαλής της Διευθύνσεως Επενδυτικής Τραπεζικής του Ομίλου Alpha Bank και μέλος του Δ.Σ. στις εταιρείες Alpha Finance και Alpha Ventures υπεύθυνος λόγο θέσης στην τράπεζα πολυάριθμων έργων ιδιωτικοποιήσεων, και ο Πρόεδρος του Invest in Greece Άρης Συγγρός πρώην διευθυντικό στέλεχος της SIEMENS, πρώην Γενικός Διευθυντής της παγκόσμιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς», μέλος της ευρείας συντονιστικής επιτροπής της «Καμπάνια των ΜΚΟ για το Σύνταγμα»
Ο Διευθύνων Σύμβουλος τού ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννης Εμίρης, δήλωσε «ικανοποιημένος από τό ενδιαφέρον πού επέδειξαν αμερικανικές επιχειρήσεις και επενδυτικά σχήματα για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα….» Το «πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων» δηλαδή που ψηφίστηκε από την βουλή από την μειοψηφία των 148 βουλευτών είχε ήδη παρουσιαστεί σε ένα κλειστό λόμπι αρπαχτικών από τα αχυρένια σκυλιά της κυβέρνησης.
Έτσι κι αλλιώς όλα τα παραπάνω πρόσωπα είναι αναμεμιγμένα σε ένα μεγάλο ιστό επικερδών επαγγελματικών σχέσεων. Τέτοιων ώστε να μας επιτρέπετε να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι για «ευκαιρίες» που δημιουργούνται σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Δεν γίνεται λοιπόν να αδιαφορούν για το κέρδος- από όπου και αν προέρχεται- το δικό τους των εταιριών τους και των πελατών τους. Η διαπλοκή δηλαδή με τις πολυεθνικές, δεν προκύπτει από τις ηθικές αδυναμίες μιας μερίδας πολιτικών. Μα είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που έχει για θεμέλιο λίθο της την ατομική ιδιοκτησία και την αναπαραγωγή του καπιταλισμού μέσα από την σύμφυση υπαλληλικού πολιτικού προσωπικού με επιχειρηματικά συμφέροντα. Σε διαφορετική περίπτωση θα ακύρωναν τον εαυτό τους ως συνεπείς καπιταλιστές.
Και φιλάνθρωποι.
Στην ιδρυτική ανακοίνωση που εξέδωσε η Greek Investment τονίζεται η «άμεση προτεραιότητα να στηριχθούν, οικονομικά αλλά και με τεχνογνωσία, οι φιλανθρωπικές εκείνες οργανώσεις στην Ελλάδα που επιτελούν ουσιώδες έργο, ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της καταπολέμησης της φτώχειας. Στην κατεύθυνση αυτή, όπως σημειώνεται, θα διεξάγει ανθρωπιστική εκστρατεία, σε συνεργασία με τα Ιδρύματα Νιάρχου και Λεβέντη, με στόχο τη συγκέντρωση 100 εκατ. δολαρίων.» Οι άνθρωποι αυτοί, που σίγουρα αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι το εθνικό ήθος, ο φιλανθρωπικός ζήλος με έδρα τις ΗΠΑ, και τα αισθήματα αλληλεγγύης, θα συγκεντρώσουν και χρήματα στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης τους για την «καταπολέμησης της φτώχειας» που μάλλον είναι ένα φυσικό φαινόμενο και όχι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών.
Ο φιλάνθρωπος όμως Γιώργος Δαυίδ, έχει ένα πρόβλημα που πρέπει άμεσα να διευθετηθεί, για να προχωρήσει το φιλανθρωπικό έργο του υπέρ των φτωχών: «οποιαδήποτε δωρεά από Αμερικανούς προς ελληνικές οργανώσεις υπόκειται σε διπλή φορολόγηση, καθώς δεν εκπίπτει από τη φορολογική δήλωση του δωρητή (όπως θα γινόταν με δωρεές εντός των ΗΠΑ), ενώ δεν εξαιρείται από την αυξημένη φορολόγηση η οποία έχει επιβληθεί στις φιλανθρωπικές οργανώσεις από το ελληνικό Δημόσιο, στις απέλπιδες προσπάθειές του να κλείσει την μαύρη τρύπα των εσόδων.» Βλέπετε, οι «εθνικοί ευεργέτες» ακόμα και για τις φιλανθρωπίες τους χρειάζονται και το κατάλληλο φορολογικό περιβάλλον για να προχωρήσουν σε τέτοιες γενναιόδωρες κινήσεις.
Όμως οι αποφάσεις είχαν ήδη παρθεί από τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός, που συνομιλεί με τον Θεό, Σαμαράς, συναντήθηκε στην Ελλάδα με τον Μπιλ Κλίντον, «ο οποίος ήταν επικεφαλής των ισχυρών της Greek Investment που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στην Ελλάδα, εφόσον μειωθεί η φορολογία και η δαιδαλώδης γραφειοκρατία που μπλοκάρει κάθε φιλόδοξη επιχειρηματική προσπάθεια.» Μετά το πέρας της συνάντησης τους ο Πρωθυπουργός, συνομιλητής του Θεού, Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συναντήθηκα σήμερα με τον Πρόεδρο Κλίντον, που επισκέπτεται την Ελλάδα, μετά από πρόσκληση επιφανών Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών που έχουν συστήσει μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τη χώρα μας, την “Hellenic Initiative”. Η πρωτοβουλία αυτή συνδυάζεται με την “Clinton Global Initiative”, τη διεθνή πρωτοβουλία του Προέδρου Bill Clinton για την αντιμετώπιση μεγάλων διεθνών προβλημάτων που ενώνει σε κοινό σκοπό διακεκριμένες προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο. Η επίσκεψη του Προέδρου Κλίντον στην Ελλάδα, μαζί με επιφανείς Έλληνες της Ομογένειας, έρχεται σε μια στιγμή που η χώρα μας δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή κρίση και δίνει ένα δύσκολο αγώνα να την ξεπεράσει. Στόχος μας είναι να επιτύχουμε, ώστε οι θυσίες του Ελληνικού λαού να πιάσουν τόπο. Κατά τη συνάντησή μου με τον Πρόεδρο Κλίντον συζητήθηκαν θέματα προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα. Αλλά και ζητήματα για την απευθείας ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας μας, αξιοποιώντας το δίκτυο “Clinton Global Initiative” καθώς και τα ισχυρά δίκτυα των Ελλήνων της Αμερικής και ολόκληρου του οικουμενικού Ελληνισμού.»
Στις συναντήσεις αυτές συμμετείχε ο Μαρκ Μεζβίνσκι, γαμπρός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, και συνιδιοκτήτης του hedge fund «Eaglevale Partners» ο οποίος θα τοποθετηθεί μέσω του fund ανάμεσα σε άλλα και σε «υποτιμημένες μετοχές του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς δύνανται να χαρίσουν πολύ μεγάλες υπεραξίες από τη στιγμή που αρθούν οι βασικές αβεβαιότητες για τη χώρα.» Ο γαμπρός του Κλίντον ήταν στέλεχος της Goldman Sachs, για να συνεχίσει αργότερα στην 3G Capital Management. Πατέρας του είναι ο πρώην Δημοκρατικός βουλευτής της Αϊόβα, Εντουαρντ Μεζβίνσκι ο οποίος καταδικάστηκε για απάτες σε βάρος επενδυτών συνολικού ύψους 10 εκατ. δολαρίων. Όλα αυτά όμως δεν εμπόδισαν τις εκλεκτές εταιρείες Alpha Bank, Eurobank, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Τιτάν, Eurobank Properties, ΓΕΚ Τέρνα, Intralot, Μέτκα, MIG, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΧΑΕ, να μετέχουν σε αυτήν την συνάντηση και στο μοίρασμα της πίτας.
Ωστόσο αυτοί οι «εθνικοί ευεργέτες» «θα έχουν τη συμβολή του φημισμένου ινστιτούτου Βrookings στη Ουάσινγκτον. Το Brookings έχει βάλει μπρος ένα εκτεταμένο ερευνητικό πρόγραμμα για τις οικονομικές προοπτικές της Νότιας Ευρώπης, υπό την εποπτεία του αντιπροέδρου του και πρώην υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας, Κεμάλ Ντερβίς. Το πρώτο case study του προγράμματος, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νιάρχου, αφορά την Ελλάδα.» Εκτελεστικός διευθυντής του Brookings για την Ελλάδα είναι ο μεσσήνιος- χωριανός δηλαδή του Πρωθυπουργού που συνομιλεί με τον Θεό- Ελληνο-Αμερικανός Μπιλ Ανθόλις ο οποίος δήλωσε για την ομάδα του «Hellenic Initiative»: «Θέλουν να κάνουν πράγματα που είναι θετικά και εποικοδομητικά. Γνωρίζουν για την ευρέως διαδεδομένη ανησυχία στην Ελλάδα περί ξένων που θα έρθουν να πάρουν τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας». Και συνεχίζει:«Στο Brookings εξετάζουμε πολλά σύνθετα προβλήματα δημόσιας πολιτικής, από το Αφγανιστάν και την κινεζική οικονομία έως τις απόπειρες αναβάθμισης αστικών περιοχών στις ΗΠΑ. Πολύ συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις, συστήνουμε την ίδρυση οργανώσεων ακριβώς σαν το Hellenic Initiative. Άρα, αν δεν υπήρχαν, κάποιος θα έπρεπε να τους εφεύρει».
Στα δίχτυα μιας άγριας εκμετάλλευσης.
Είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς που ξεκινά και που τελειώνει η δικαιοδοσία των κυβερνήσεων, και που των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Στην λυσσαλέα πάλη του «ανταγωνισμού» τραστ και κυβερνήσεις συνταυτίζονται και ανταγωνίζονται. Αυτά τα χαρακτηριστικά της αιμομιξίας των αλληλοεξαρτώμενων οικονομικοπολιτικών σχέσεων, οικοδομούν το καπιταλιστικό πολιτικό οικοδόμημα.
Η κρατική υπόσταση υπονομεύεται παγκόσμια από τις πολιτικές ελίτ προς όφελος διαφόρων υπερεθνικών εταιριών, οργανισμών και ιδιωτών επενδυτών. Τα κράτη χάνουν πλέον την εξουσία τους μα και την ευθύνη που είχαν ως προς τις προνοιακές λειτουργίες τους και την αρμοδιότητα τους όσον αφορά στην αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου, προς όφελος μερικών ιδιωτών που προσφέρουν επ’ αμοιβή τις πρώην κοινωνικές παροχές, κάνοντας όμως και μερικές φιλανθρωπίες ως άλλοι Σαμαρείτες, στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης τους. Αδιάφορο αν η μετάλλαξη του καπιταλισμού σε οικονομικό φιλελευθερισμό, προκαλεί μαζική μείωση της εργασίας με αποτέλεσμα στρατιές ανέργων ή παραγωγή μαζικής φτώχιας. Όλοι αυτοί, οι άνεργοι και οι φτωχοί, δεν παρουσιάζουν κανένα οικονομικό ενδιαφέρον στο βαθμό που η κατανάλωση βασικών και επ’ αμοιβή αγαθών παραμένουν σε ικανοποιητικά επίπεδα. Κανέναν Σαμαρά ή μεταλλαγμένο συγκυβερνήτη «αριστερό» δεν θα απασχολήσει ένα ποσοστό ανεργίας 25% ή ένα ποσοστό φτωχών γύρω στο 30%-40% αρκεί το υπόλοιπο ποσοστό του πληθυσμού να καταναλώνει ικανοποιητικά τα παραγόμενα προϊόντα. Σύμφωνα με την Eurostat οι άνεργοι στην Ε.Ε. έφτασαν τους 24,667 εκατομμύρια πολίτες, ενώ στην Ευρωζώνη τους 17,405 εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός των Ευρωπαίων που πλήττονται από τη φτώχεια αυξήθηκε κατά 1,9 εκατομμύρια, αγγίζοντας τα 115,7 εκατομμύρια. Και η πλειοψηφία αυτών είναι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.
Όμως και επίσημα πια η κυβέρνηση που συνομιλεί με τον Θεό, θα περιοριστεί στην αστυνομική αποστολή ελέγχου της εργατικής τάξης. Και η σπουδαιότητα αυτού του ελέγχου αυξάνει αν αναλογιστούμε την απειλή που ένιωσε ο Μπόμπολας από τις αντιδράσεις του λαού της Χαλκιδικής. Η προσπέλαση στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, όπως και οι υποδομές, η παραγωγή, ο σχεδιασμός, η κατανομή, μα και η διανομή, πρέπει να είναι ελεύθερη σε μερικά μονοπώλια. Αν αυτή η δεσπόζουσα «ελευθερία» απειληθεί τότε πρέπει να χτυπήσει η σιδερένια γροθιά του κράτους. Πρόσθετο κίνητρο στους «επενδυτές» είναι η κατάργηση και διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων, συλλογικών συμβάσεων, κατώτατου μισθού, η μείωση ασφαλιστικών εισφορών προς όφελος της μεγαλοεργοδοσίας, το ελεύθερο στις μαζικές και τζάμπα απολύσεις εργαζομένων, το ευέλικτο δουλοκτητικό εργασιακό καθεστώς των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην επικράτεια που εξασφαλίζει πάμφθηνη εργασία, την δημόσια επιχορήγηση, την αδασμολόγητη εισαγωγή εξοπλισμού και πρώτων υλών, τις ελεύθερες εξαγωγές, την ελεύθερη μεταφορά κερδών και κεφαλαίων.
Ωστόσο η δεσπόζουσα «ελευθερία» των νεοφιλελεύθερων εννοεί ότι οι δημόσιες υπηρεσίες μα και το «κράτος πρόνοιας» προσαρμόζονται στις νέες ανάγκες του μέγιστου κέρδους όπως αυτές διαμορφώνονται από την παγκόσμια αγορά μα και από αυτό που ονόμασαν «Κρίση», δηλαδή τον εμφύλιο οικονομικό πόλεμο των επιχειρηματικών ελίτ και της άρχουσας τάξης. Έτσι προσπαθούν να εντάξουν και τις κοινωνικές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στο σύνολο που ονομάζουμε λαό στην εξ αποκαλύψεως αλήθεια του εθνικού συνόλου, που «όλο μαζί» πρέπει να υποστεί θυσίες για να σωθεί η Ελλάδα. Σε διαφορετική περίπτωση απειλούν: Από το «Μνημόνιο ή τανκς», στο «Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία»,στον εκβιασμό «ευρώ ή δραχμή» και από εκεί στα ουρλιαχτά του Βενιζέλου «Την Δευτέρα ανοίγουν οι αγορές» στην Βουλή, ξεδιπλώνοντας το μοναδικό του επιχείρημα με σκοπό να ψηφιστεί το δεύτερο «μνημόνιο». Τώρα λένε ότι αν δεν ψηφίσει το τρίτο «μνημόνιο» δεν θα υπάρχει «μετά» για την χώρα. Μόνο ερείπια. Εξανδραποδισμός και Ολοκαύτωμα. Επισείοντας το χάος και την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία επιδιώκουν να κρατήσουν σκυφτό το λαό, ώστε να περάσουν με τις μικρότερες αντιστάσεις και πολιτικό κόστος τα μέτρα που κάνουν κόλαση τη ζωή του λαού. Η πολιτική του φόβου ώστε να είναιεθελοντική η υπακοή των υπηκόων σε κάθε μορφή εγκατεστημένης αστικής εξουσίας.
Και τις όποιες αντεγκλήσεις και διαφωνίες ή την ύπαρξη αντιφατικών συγκλίσεων μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αν κάποιος τις μελετήσει μπορεί να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η «φιλελεύθερη τάξη» μπορεί να ανεχθεί περιορισμένες μορφές διαφοροποίησης ή ακόμα και μερικής ανεξαρτησίας χωρίς να υπάρχουν ανησυχίες ότι αυτά θα προκαλέσουν σκέψεις ή απειλή κατά των επιχειρηματικών συμφερόντων που κατέχουν, εκτός από την εξουσία, τις θεραπευτικές αγωγές ίασης της οικονομίας και την σιδερένια γροθιά που επιβάλει της ανεκτές δημοκρατικές αρχές.
Επιβάλλεται η συμμετοχή όλων μας στην 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 6 και 7 Νοέμβρη και με μόνο ένα δίλημμα:
Αυτοί ή εμείς!
ΥΓ: Η πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων του ΚΚΕ δεν μπήκε σε ψηφοφορία, με απόφαση της κυβέρνησης με το σκεπτικό ότι προκαλεί «δημοσιονομικό κόστος».
ΠΗΓΕΣ:
Μπιζνες στην Αθήνα από τον Γαμπρό του Κλίντον (Έθνος, 21/10)
«Ελληνική Πρωτοβουλία»: διασπορά ελπίδας (protagon.gr, 31/07)
Με τον Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε ο Μπιλ Κλίντον (Βήμα, 22/07)
Ιδρύθηκε η «Ελληνική Πρωτοβουλία» (zougla.gr, 22/07)
Greek Investment Forum: Εξιδανίκευση καταστάσεων, για προσέλκυση επενδύσεων (marketfair.gr, 11/10)
simon
5 Νοεμβρίου, 2012 1:16 μμ
«…ο Μαρκ Μεζβίνσκι, γαμπρός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον…»!!!
Ίιιιιιιιιι, τον καημένο! Έχει παντρευτεί εκείνη την Τσέλσι;;;
Αυτήν;;;; http://www.tlife.gr/Article/clinton/0-9-4256.html
Ioulianos
5 Νοεμβρίου, 2012 8:18 μμ
Κουτσομπόλη…. 🙂
spiral architect
5 Νοεμβρίου, 2012 1:28 μμ
Και τι θέλετε ρε να γίνουν όλοι οι παραπάνω μουστερήδες; Κλέφτες να γίνουν;
Ioulianos
5 Νοεμβρίου, 2012 8:48 μμ
Ενημέρωση: Το νέο Μνημόνιο των 500 τόσων σελίδων http://wp.me/p1pa1c-i0t δεν έχει ακόμα παραδοθεί επίσημα στους βουλευτές που θα κληθούν μεθαύριο να το ψηφήσουν.
oldboy99
5 Νοεμβρίου, 2012 8:59 μμ
…είναι καλοί «μαθητές» θα το διαβάσουν σήμερα το βράδυ, και αύριο θα «γράψουν» άριστα
oldboy99
5 Νοεμβρίου, 2012 9:03 μμ
Η 6 & 7 Νοέμβρη θα είναι καθοριστικές ημερομηνίες για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα
Ξέρεις τι είπε ο B.D.Foxmoor για κάποιον άλλο που μιλούσε στον θεό, όχι? Άκου το λοιπόν κερασμένο φυσικά ε 🙂
oldboy99
5 Νοεμβρίου, 2012 9:04 μμ
…Ιουλιανό μεριά 😉
Ioulianos
5 Νοεμβρίου, 2012 9:24 μμ
Active Member,!!!
Ευχαριστώ oldboy99. Όχι δεν πρέπει η ειρήνη να είναι το όπλο μας. Τουλάχιστον όχι πια.
Αλλά επέτρεψε μου…ίσως χρειάζεται «Να ονειρεύεσαι ουρανούς και να ζητάς τους τρόπους
Τί κρίμα που οι αετοί δεν τρώνε και ανθρώπους»
oldboy99
5 Νοεμβρίου, 2012 9:31 μμ
Καλός και ο Παπακωνσταντίνου δε λέω!
Αλλά έχε υπόψιν σου ότι το: «η ειρήνη είναι τ’ όπλο μας» το λέει ειρωνικότατα ο Μιχάλης 😉
Lui Aragon
5 Νοεμβρίου, 2012 10:45 μμ
Μόλις επέστρεψα στο σπίτι και διάβασα το άρθρο, πολύ … πλήρες. Κι αύριο έχω να ξυπνήσω λίγο νωρίς. Το απογευματάκι συζητούσα σε μια κίνηση προπαγάνδισης της απεργίας. Το τρελό είναι ότι όλες συζητήσεις που έγιναν περιστρέφονταν γύρω από τη συνομωσιολογία από τη μια μεριά και την προχειρότητα της πολιτικής ανάλυσης λόγω της όλης κατάστασης. Τώρα διαβάζω αυτό το κείμενο και… ρε φίλε πολλή γνώση χρειάζεται….
Μεταξύ άλλων ένας συναγωνιστής μου, μου έλεγε ότι ο κόσμος ήταν διαφορετικός το 70, 80 κλπ λειτουργούσε πιο πολιτισμένα και συλλογικά και αλληλέγγυα, σαν κοινότητα- ήταν και μικρή γωνιά η περιοχή της Νικόπολης στη Θεσσαλονίκη… Ήταν όμως αδαείς, ήταν και ψιλοκουτόφραγκοι, ήταν και λιγάκι πονηροί, Ρωμιοί, αλλά την κοινότητα την θεωρούσαν σπουδαίο πράμα! Τη γειτονιά που λέμε, ακόμα κι αυτό το «τι θα πει η γειτονιά» έδειχνε έναν σεβασμό στην τοπική κοινωνία- κοινότητα, όσο συντηρητικό κι αν είναι….
Στο σάιτ της Ελληνοφρένειας έχουν μια ανάρτηση του «πιτσιρίκου» (δεν τρέφω τη μεγαλύτερη εκτίμηση στον συγκεκριμένο, ως στοχαστή μιλάω, γιατί δεν τον ξέρω προσωπικά) για τον φασισμό που πιάνεται από την παιδεία και τη νοοτροπία που καλλιεργήθηκε στον κόσμο, της αμορφωσιάς, της επίδειξης, του καλλιτεχνικού κανιβαλισμού κοκ…
Πολλή γνώση χρειάζεται τώρα πια…
Ioulianos
6 Νοεμβρίου, 2012 8:19 πμ
O Τέλλογλου στο http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=19516:
«Όταν χρωστάς, πουλάς, και όταν έχεις ανάγκη κάθε ευρώ για να ξεχρεώσεις, πουλάς όσο-όσο. Έτσι ήταν και έτσι θα παραμείνει. Έχουν κάτι καλύτερο να προτείνουν οι διαμαρτυρόμενοι και ασχημονούντες (μαζί με την επιταγή -καλυμμένη!»
Παραλλαγή ενός άρθρου του Κούλογλου ο οποίος έγραφε πριν από δέκα μήνες σε άρθρο του με τίτλο «Ανοιχτή επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο.»: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ότι όποιος χρωστάει βρίσκεται σε μειονεκτική θέση απέναντι στους δανειστές του και πρέπει να κάνει οδυνηρούς συμβιβασμούς».
Γεννάται όμως ένα ερώτημα:
«Θα πουλήσουμε λοιπόν, θέλουμε – δε θέλουμε, αφού έτσι το προστάζει ο καπιταλισμός και αφού, όπως έχει αποδειχθεί, οι κασσάνδρειοι χρησμοί των φερέφωνων της πλουτοκρατίας έχουν την ισχύ αυτοεκπληρούμενης προφητείας. Θα πουλήσουμε τα σπίτια μας, την κληρονομιά των πατεράδων και των παππούδων μας, την περιουσία των ταμείων της σύνταξής μας, τα δάση, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμιά μας… Θα πουλήσουμε σε ποιον; Ποιος είναι αυτός που μέσα στη γενική και απόλυτη κρίσης ΜΑΣ, βρέθηκε σε θέση διαφορετική από τους πολλούς και εκεί όπου οι τελευταίοι πωλούν, αυτός μπορεί να αγοράζει;»
(η τελευταία παράγραφος-ερώτημα είναι παρμένη από άρθρο του πανεπιστημιακού δασκάλου Γιώργου Μαργαρίτη.)
spiral architect
6 Νοεμβρίου, 2012 9:48 πμ
Το ίδιο ερώτημα είχα και γω, σύντροφε Ιουλιανέ προσαρμοσμένο σε λιγότερες γραμμές: «Τι να τα κάνουν η εφορία ή οι τράπεζες τα ντουβάρια στον Εύοσμο, στο Μπραχάμι, ή στη Νέα Ιωνία, τα χωράφια στη Μάνη, στη Θεσσαλία, ή τα λιόφυτα στην Κρήτη και στη Μυτιλήνη;
«ΛΕΦΤΑ ΘΕΛΟΥΝ!
Ποιος θα αγοράσει, έστω και μπιρ παρά;
(εκτός από μερικά φιλέτα σε νησιά ή τον ανεκμετάλλευτο ορυκτό πλούτο)
Τείνω όμως να καταλήξω στην άποψη της no man’s land, μιας «Ευρωπαϊκής Νιγηρίας», με άγρια εκμετάλλευση του ορυκτού (κυρίως πετρέλαια) πλούτου της, με ακριβή εισαγόμενη βενζίνη, με προσθήκη μπόλικων ανεμογεννητριών και πλήρη εγκαταλειψη των αστικών της ιστών.
Όσοι επιζήσουν απ’ αυτόν τον εξανδραποδισμό θα είναι οι παρίες του συστήματος.
(με τη θέλησή τους, πάνω απ’ όλα …)
cronopiusa
6 Νοεμβρίου, 2012 11:52 μμ
¿Por qué no gritas? (1º)
¿Por qué no gritas? (2º)
¿Por qué no gritas? (3º)
¿Por qué no gritas? (4º)
¿Por qué no gritas? (5º)
RESPIRA
κόκκινη ορχηστρα
7 Νοεμβρίου, 2012 11:24 πμ
Σήμερα είναι η μέρα;
Πάρα το πανηγυρικό χαρακτήρα των πρώτων ενημερώσεων (1, 2) για τη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Το μόνο που πετυχαίνουν αυτές οι ενημερώσεις για τις “χιλιάδες διαδηλωτών που βούλιαξαν την Αθήνα”, είναι να δίνουν την εντύπωση ότι όλα πάνε περίφημα… μέχρι κάποτε να νικήσουμε.
Στην πραγματικότητα όμως όλα είναι στον αυτόματο και πάμε ολοταχώς κατά διαόλου. Χθες υποτίθεται ότι θα ζούσαμε τη “μητέρα των μαχών”. Από νωρίς όμως φάνηκε ότι η μάχη αναβάλλεται για σήμερα το απόγευμα. Γιατί άραγε σήμερα και όχι από χθες; Μήπως γιατί δεν είχαμε το 1 εκατομμύριο στο δρόμο και σήμερα θα το έχουμε; Και πως θα συμβεί αυτό ύστερα από τη χθεσινή κηδεία; Νοιώθει κανείς ότι θα δούμε κάτι διαφορετικό; Αν πράγματι η 48ωρη γενική απεργία ήταν η μητέρα των μαχών αυτό θα έπρεπε να είχε φανεί από χθες. Και η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.
Συνέχεια εδώ: http://wp.me/pryYN-1a8
Ioulianos
8 Νοεμβρίου, 2012 11:54 πμ
Ότι καλύτερο από τα χθεσινά….
Γιανκα
8 Νοεμβρίου, 2012 11:59 πμ
Πετάει ο γάιδαρος; Αν το πούνε 151, απογειώνεται…
Γιανκα
8 Νοεμβρίου, 2012 12:08 μμ
ας ειμαστε αισιοδοξοι ….καλημερες μουσικες(μου επιτρεπεις εεεεεεε?) στον Ιουλιανο και τον simon…
Ioulianos
8 Νοεμβρίου, 2012 12:11 μμ
«Η πιο όμορφη θάλασσα
είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει»
«Τις πιο όμορφες μέρες μας
δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα»
Να είσαι καλά Γιανκα
simon
8 Νοεμβρίου, 2012 1:07 μμ
Ευχαριστώ Γιάνκα, να ‘σαι καλά.
Να σου ανταποδώσω με ένα ποίημα του μεγάλου Τούρκου ποιητή.
Τὰ τραγούδια τῶν ἀνθρώπων
εἶναι πιὸ ὄμορφα ἀπ᾿ τοὺς ἴδιους
πιὸ βαριὰ ἀπὸ ἐλπίδα
πιὸ λυπημένα
πιὸ διαρκῆ.
* * *
Πιότερο ἀπ᾿ τοὺς ἀνθρώπους,
τὰ τραγούδια τους ἀγάπησα.
Χωρὶς ἀνθρώπους μπόρεσα νὰ ζήσω,
ὅμως ποτὲ χωρὶς τραγούδια·
μοὔτυχε ν᾿ ἀπιστήσω κάποτε
στὴν πολυαγαπημένη μου,
ὅμως ποτέ μου στὸ τραγούδι
ποὺ τραγούδησα γι᾿ αὐτήν·
οὔτε ποτὲ καὶ τὰ τραγούδια
μ᾿ ἀπατήσανε.
* * *
Ὅποια κι ἂν εἶναι ἡ γλῶσσα τους
πάντοτε τὰ τραγούδια τὰ κατάλαβα.
simon
8 Νοεμβρίου, 2012 1:20 μμ
Μακράν η καλύτερη ομιλία! Όσο κι αν διαφωνώ σε κάποια σημεία… Χώρια που γουστάρω πολύ τη βαριά εκφορά του λόγου του!
Μακράν η καλύτερη!
BandieraRossa
8 Νοεμβρίου, 2012 2:39 μμ
Ξεκάθαρα στοχευμένη η θεωρία των άκρων. Ούτε Νύχτα Κρυστάλλων, ούτε έφοδος στα Χειμερινά Ανάκτορα. Πόσο λασπολόγοι μπορούν να γίνουν;
Ioulianos
8 Νοεμβρίου, 2012 12:31 μμ
«Η εκπρόσωπος(σ σ Η εκπρόσωπος όχι κανένας έστω υφυπουργός ) του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι έχει ζητηθεί από την Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου η χώρα να γίνει πιο ελκυστική για επενδύσεις και να επιστρέψει στην ανάπτυξη». Και «….Απαιτούν συναίνεση όλου του πολιτικού φάσματος. Είναι μια διαδικασία που συζητάμε με τους Ευρωπαίους συμμάχους μας και τους εταίρους μας για μεγάλο χρονικό διάστημα και στο πλαίσιο της G-7 και της G-8»
—————————————————————————————————–
Οι παράμετροι, οι κανόνες, οι όροι που γίνονται αυτά, η ταχύτητα, η αδιαφάνεια που υπάρχει, καθορίζονται από το μνημόνιο, αλλά η στρατηγική καθορίζεται από το κεφάλαιο. Και είναι ήδη αποφασισμένες από την ελεύθερη και μη ρυθμιζόμενη αγορά, δηλαδή από το σύστημα της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης που εφαρμόζεται από τις υπερεθνικές τράπεζες και εταιρίες. Λογικό, μια και οι έχοντες την εξουσία είναι αυτόματα και προϊόν της ιδιωτικής οικονομίας. Της οικονομίας δηλαδή που τον κάθε πόρο, την κάθε παροχή, από την παροχή νερού και ενέργειας, ως την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και την παιδεία, μετατρέπεται σε ιδιοκτησία με τέλη χρήσης στα οποία δικαίωμα πρόσβασης θα έχει όποιος είναι ικανός να πληρώσει.
Ioulianos
8 Νοεμβρίου, 2012 2:14 μμ
Ένας 60χρονος πρώην οικοδόμος έβαλε τέλος στη ζωή του όταν ενημερώθηκε από το ΙΚΑ στη Σιάτιστα ότι δεν δικαιούται πλέον να εισπράττει αναπηρική σύνταξη, η οποία ήταν και το μοναδικό εισόδημα που προσέφερε στην οικογένειά του.
Οπως γράφει σήμερα το kozan.gr, το σώμα του βρήκε αλλοδαπός βοσκός σε δύσβατη περιοχή μεταξύ Σιάτιστας και Γαλατινής, κρεμασμένο από βράχο.
Οι συγγενείς του αναγνώρισαν προσωπικά του αντικείμενα, βάζοντας τέλος σε δύο και πλέον μήνες αναζήτησής του.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο 60χρονος πήγε στις 29 Αυγούστου στο ΙΚΑ Σιάτιστας όπου και έμαθε ότι πλέον δεν θα δικαιούται αναπηρική σύνταξη. Τελευταία φορά εθεάθη στα ΚΤΕΛ της πόλης το μεσημέρι.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που φέρεται να είχε εκείνη την ώρα με τους οικείους του, τους είπε ότι «δεν θα ξαναγυρίσω σπίτι γιατί αισθάνομαι άχρηστος. Δεν έχω να σας προσφέρω τίποτα».
Γιανκα
9 Νοεμβρίου, 2012 10:20 πμ
αυτες ειναι οι ελευθερες αγορες,τα πετυχημενα projects ,τα φιλελευθερα οικονομικα μοντελα ..αυτος ειναι ο Καπιταλισμος.
http://e-globbing.blogspot.gr/2012/11/a.html?spref=fb
Ioulianos
12 Νοεμβρίου, 2012 1:43 μμ
Η Ταιλάνδη …..Το μέλλον μας.
….Οι τοπικές εταιρείες παραγωγής, που μέχρι το 1997 αποτελούσαν ένα σημαντικό κεφάλαιο για τη χώρα, εκλεισαν και αγοράστηκαν απο τις 3 μεγάλες πολυεθνικές Carrefour, Tesco και Casino. Οι εταιρείες επωφελήθηκαν απο τις χαμηλές τιμές της αγοράς και τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και μέχρι το 2002 είχαν ήδη ανοίξει 148 καταστήματα στη χώρα. Τα έσοδα τους έφτασαν το 2006 στα 5 δισεκατομύρια δολάρια και η Tesco προχώρησε στο άνοιγμα 400 ακόμα καταστημάτων. Οι εταιρείες λειτουργούν με προσωπικό του οποίου ο βασικός μισθός αγγίζει τα 275 δολάρια χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ σύμφωνα με την έκθεση του Παγκοσμίου Οργανισμού Εργασίας του ΟΗΕ, το 2009, το 25% των εργατών στον κατασκευαστικό τομέα κερδίζει λιγότερα απο 150 δολάρια το μήνα.
Οι ανεξέλεγκτες ιδιωτικοποιήσεις του συστήματος ύδρευσης, του ηλεκτρικού, των συγκοινωνιών οδήγησαν σε έναν άνευ προηγουμένου συγκεντρωτισμό καθώς οι εταιρείες προχώρησαν σε έναν επιθετικό ανταγωνισμό που οδήγησε σε εξαγορές και κατα συνέπεια στη δημιουργία ιδιωτικού μονοπωλίου.
Σήμερα η παραγωγή της Ταϊλάνδης περιορίζεται στο δευτερογενή τομέα κατασκευής ρούχων, παπουτσιών και ηλεκτρικών συσκευών για λογαριασμό όμως των μεγάλων πολυεθνικών που κατέχουν την αγορά της χώρας. Το αποτέλεσμα είναι η οικονομία να εξαρτάται άμεσα απο τις πολυεθνικές και η ντόπια παραγωγή να είναι αδύναμη καθιστώντας τη χώρα ευάλωτη σε κλυδωνισμούς της παγκόσμιας οικονομίας.
Η Ταιλάνδη έχει αποπληρώσει τα δάνεια και η οικονομία της, αν και έχει υποστεί αρκετούς κλυδωνισμούς λόγω της κρίσης του 2008 αλλά και των καταστροφικών πλημμυρών της περασμένης χρονιάς, εξακολουθεί να αναπτύσσεται. Το κεφάλαιο όμως που κινείται στη χώρα δεν βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο παρά περιορίζεται σε μια πλούσια ελίτ που κινείται στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ καθώς το 70% του πληθυσμού ζεί στις αγροτικές περιοχές. Και μπορεί πλέον η Ταιλάνδη να μην θεωρείται η χώρα του φθηνού εργατικού δυναμικού, καθώς εξαθλιωμένοι μετανάστες απο τη γειτονική Καμπότζη και τη Μιανμάρ εργάζονται για 50 δολάρια το μήνα, οι κοινωνικές ανισότητες και οι αντιθέσεις είναι μια κληρονομιά που θα βαραίνει τη χώρα για πολλές γενιές ακόμα.
http://www.thepressproject.gr/article/31658/Ellada-Vs-Talandi
Α.Γ.ιος
14 Νοεμβρίου, 2012 12:36 πμ
Ζητώ και παίρνω άδεια,
το σχόλιο να κλέψω,
-τού μπέλληνα στραβά μυαλά-,
με μιάς να μακελέψω 😉
Ioulianos
30 Νοεμβρίου, 2012 3:11 μμ
«Επενδύστε στην ελληνική αγορά των αποκρατικοποιήσεων»
Για να εμπεδωθεί το εν λόγω μήνυμα από τους περίπου 900 Αμερικανούς επενδυτές και επιχειρηματίες που συμμετείχαν στο διεθνές φόρουμ για την ελληνική Οικονομία, στη Νέα Υόρκη, όφειλε να… επαναληφθεί διά στόματος πολιτικών, στελεχών και επιχειρηματιών, ακόμα και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μίλησε στο συνέδριο μέσω βίντεο.
Ο κ. Σαμαράς, απευθύνθηκε στους ξένους επενδυτές, και ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) της ΕΕ για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, έπλεξε το εγκώμιο της ελληνικής Οικονομίας και των ευκαιριών που προσφέρει σε αυτή τη χρονική συγκυρία.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και δημοσίων επιχειρήσεων, από τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ έως τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ, έλληνες νομικοί, εκπρόσωποι της ελληνικής ναυτιλίας και του τραπεζικού συστήματος παρουσίασαν σε εκτενείς ομιλίες τις δυνατότητες που προσφέρει η χώρα μας σε όσους είναι διατεθειμένοι να κάνουν ένα… άλμα πίστης και να επενδύσουν στην αγορά των αποκρατικοποιήσεων, των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), των ακινήτων και της ναυτιλίας.
Πώς, όμως, μπορούν οι ξένοι επενδυτές να «ξεπεράσουν» τις εφιαλτικές εικόνες των ΜΜΕ για την Ελλάδα και να πιστέψουν ότι πρόκειται για ένα ασφαλές περιβάλλον για επενδύσεις; Οι διοργανωτές του συνεδρίου απάντησαν με τον θεσμό των «one-on-one meeting», δηλαδή κατ’ ιδίαν συναντήσεων μεταξύ ξένων επενδυτών και ελλήνων πολιτικών, στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και ΔΕΚΟ. Περί τις 150 τέτοιες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες βρίσκονταν πολλοί ελληνικής καταγωγής αμερικανοί επενδυτές, οι οποίοι συνδέονται με τη χώρα μας με δεσμούς συναισθηματικούς αλλά διστάζουν να τους υλοποιήσουν σε… χρήμα.
Παρασκευή, 30. 11.
http://www.dealnews.gr/oikonomia/item/57837-%C2%AB%CE%95%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD%C2%BB
BandieraRossa
30 Νοεμβρίου, 2012 6:07 μμ
Το επενδυτικό περιβάλλον μπορεί να γίνει ακόμη πιο ασφαλές. Να ‘ναι καλά η νδ-πασόκ-δημάρ, ΔΝΤ και ΕΕ.
Ioulianos
1 Δεκεμβρίου, 2012 10:33 πμ
Όμοιο άρθρο και από το http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=486323
«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται ανάμεσα στους δέκα κορυφαίους “μεταρρυθμιστές” του πλανήτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ράιχενμπαχ στη βιντεοσκοπημένη ομιλία του, τονίζοντας ότι τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία και η διαχείριση απορριμμάτων θα προσφέρουν υψηλά κέρδη μέσα στην επόμενη δεκαετία. «Συνεπώς, όσοι κινηθούν επενδυτικά τώρα θα έχουν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα στο μέλλον», κατέληξε.
Ioulianos
23 Ιανουαρίου, 2013 1:30 μμ
«Ελληνική Πρωτοβουλία» με 148 Βουλευτές» λοιπόν.
Εδώ περιγράφεται ο τρόπος που έβγαλαν στο σφυρί την δημόσια περιουσία πριν νομοθετήσουν με 148 ψήφους την ληστεία.
Σε αυτό το κείμενο μου το ινστιτούτο Βrookings έχει την τιμητική του με αφορμή τον ρόλο του μα και την συμμετοχή του στο φαγοπότι όπως αναφέρω.
Πέρασαν μερικοί μήνες από τότε που το έγραψα και ΝΑ …
ο Νούμερο 2 του Brookings θα συνοδέψει τον 39χρονο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πάνελ της συζήτησης με θέμα «Η Ελλάδα και οι οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος». Το Ινστιτούτο στην επίσημη ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο νεαρότερος πολιτικός ηγέτης στην Ελλάδα και σημειώνει τη διαφωνία τού ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα ύφεσης. Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι, με ομιλητή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστή τον οικονομικό αναλυτή του Brookings Ντομένικο Λομπάρντι.
– Ποιος είναι ο σκοπός της εκδήλωσης στο Ινστιτούτο Brookings με καλεσμένο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ;
«Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης και οι αναλυτές που ασχολούνται με τη χάραξη της αμερικανικης πολιτικής να τον γνωρίσουν καλύτερα και ελπίζουμε να του δώσουμε την ευκαιρία να ακούσει τις αντιδράσεις των αναλυτών για το ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη και τις θέσεις τους για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις». http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=337662
Σε αυτό λοιπόν το «ινστιτούτο» ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τα διαπιστευτήρια του: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Brookings: «Θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη – Δεν θα σκίσουμε τις δανειακές συμβάσεις»
«οι κινδυνολόγοι θα σας πουν ότι το κόμμα μας, αν έρθει στην κυβέρνηση, θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, θα βγάλει τη χώρα έξω από την ευρωζώνη, θα διακόψει τους δεσμούς της Ελλάδας με την πολιτισμένη Δύση, ότι η Ελλάδα θα γίνει μια νέα Βόρεια Κορέα»
«αυτό είναι κινδυνολογία στα χειρότερά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει τίποτα από αυτά. Ήμασταν πάντα, και πάντα θα παραμείνουμε, ένα ευρωπαϊκό κόμμα»
Είπε και άλλα χαριτωμένα…. Και «Στο περιθώριο της εκδήλωσης στο «Μπρούκινγκς» πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Τσίπρα με στελέχη του Ιδρύματος και με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως τον Πολ Τόμσεν, κατά την οποία ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους συνομιλητές του.
Στο μεταξύ, μετά την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας απάντησε σε ερωτήσεις, τόσο του διευθύνοντος συμβούλου του «Μπρούκινγκς» Γουίλιαμ Άνθολις και του οικονομικού αναλυτή Ντομένικο Λομπάρντι, όσον και αρκετών προσκεκλημένων.»
Χαιρετίζω την ριζοσπαστική αναρχική κινηματική αλληλέγγυα αριστερά και ξαναμπαίνω στο σταλινικό καβούκι μου.
giorgalis
23 Ιανουαρίου, 2013 2:13 μμ
Άσε ρε σταλίνα…
Αντί να ζητάτε 24 ώρες το 24ωρο συγνώμη για τον Μαΐλη και τον Στάλιν που βάζουν φρένο στην ριζοσπαστικοποίηση των μαζών, θα μας βγείτε κι από πάνω;
Πάρτε το χαμπάρι απολιθώματα, είμαστε ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ κι αν κάτι μας ζμπρώχνει (! ) στην αγκαλιά της ελευθεριακής, ριζοσπαστικής, αριστερής επιχειρηματικότητας, είναι ο Μαΐλης (ο νέος Στάλιν δλδ, που με τη σειρά του ήταν ο νέος βελζεβούλης)