Καμία δίωξη στους 4 συλληφθέντες της Πάτρας

Posted on 14 Οκτώβριος, 2012 4:14 μμ από

7


Ο κρατικός μηχανισμός αποδεικνύει για άλλη μια φορά τον βαθμό φασιστικοποίησης του με άλλο ένα περιστατικό σύλληψης και δίωξης για κακούργημα, ατόμων, με αφορμή μια σύγκρουση μεταξύ αγωνιστών-αντιφασιστών και φασιστών στην Πάτρα, παρ’ όλο που δεν αποδεικνύεται η συμμετοχή τους στο γεγονός και βασίζεται μόνο σε στημένη διαδικασία μπάτσων και φασιστών. Η βαθειά αντίδραση συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της για την παρανομοποίηση με κάθε μέσο, κάθε κοινωνικού αγώνα και την τρομοκράτηση κάθε αγωνιζόμενης ομάδας και ατόμου που στρέφεται εναντίον του φασιστικού κράτους και των μηχανισμών του, που στρέφεται ενάντια στον κοινωνικό καννιβαλισμό που προωθεί και τα παρακρατικά τσιράκια του, τους χρυσαυγίτες και κάθε είδους φασίστα.

Ας δούμε το ιστορικό των γεγονότων όπως δημοσιεύθηκε στο indymedia και αλλού:

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 11/10 οργανωμένη ομάδα 20 μελών της Χρυσής Αυγής, εξοπλισμένη με κράνη, πτυσσόμενα γκλοπ, αλυσίδες, πέτρες, συγκεντρώνεται στην πλατεία Ψηλών Αλωνίων, απέναντι από το διαβόητο ψητοπωλείο ΄΄Ψηταλώνια΄΄, ιδιοκτησίας επίσης μέλους της Χρυσής Αυγής, Χρυσούλας Σίψα, κόρης του Γεώργιου Σίψα, υπεύθυνου της Τ.Ο. Χρυσής Αυγής Πάτρας. Η συγκεκριμένη ομάδα αποπειράται να κατευθυνθεί με επιθετικές διαθέσεις προς την κατάληψη Μαραγκοπούλειο που βρίσκεται ένα δρόμο πιο κάτω. Οι προθέσεις τους γίνονται αντιληπτές από ομάδα αντιφασιστών που τους απωθεί. Δυόμιση ώρες μετά σε διαφορετικά σημεία της πόλης και άσχετα από τα γεγονότα προσάγονται 9 άτομα και οδηγούνται στο κτήριο της ασφάλειας στην Ερμού. Μετά από πολλές ώρες κράτησης 5 από αυτούς αφήνονται ελεύθεροι ενώ οι υπόλοιποι 4 συλλαμβάνονται και τους απαγγέλονται κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για κάποια πλημελλήματα όπως οπλοφορία, οπλοχρησία, διακεκριμένες φθορές, συνάθροιση με σκοπό τη βία και διατάραξη κοινής ειρήνης. Η διαδικασία της αναγνώρισης των προσαχθέντων από τους φασίστες που οδήγησε στην σύλληψη των 4 ήταν παντελώς στημένη και παράτυπη. Δεν προηγήθηκε περιγραφή των υπόπτων αλλά οι 9 προσαχθέντες μόνο, τοποθετήθηκαν στον τοίχο ώστε από αυτούς να επιλεχθούν οι κατηγορούμενοι.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/10
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ 07.30 το πρωί από το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 08.30 (που περνάνε οι 3 ενήλικες) και 17.00 (ο ανήλικος) στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Σε αλληλεγγύη και ανάδειξη του γεγονότος η συλλογικότητα »Πέρασμα» από την κατάληψη Μαραγκοπούλειο προχώρησε σε κατάληψη του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού »Super B» την ώρα του κεντρικού ενημερωτικού δελτίου.

Είναι φανερό για άλλη μια φορά η προσπάθεια τρομοκράτησης με την στοιχειοθέτηση αβάσιμων κατηγοριών εναντίων ατόμων που δεν είχαν οποιαδήποτε σχέση με το γεγονός.

Είναι φανερό για άλλη μια φορά οτι μπάτσοι, δικαστές λειτουργούν ως μοχλός της κρατικής τρομοκρατίας και των συμφερόντων της αστικής τάξης που εκπροσωπεί, ενάντια ακόμα και σε κάθε είδους αστικής νομιμότητας.

Είναι φανερός, για άλλη μια φορά ο ρόλος των κρατικοδίαιτων φασιστών με έξουσα θέση στο πάνθεον των απανταχού αντικοινωνικών-αντιδραστικών στοιχείων της κρατικής, εγληματικής, ναζιστικής, μαφιόζικης οργάνωσης »Χρυσή αυγή».

Είναι όμως φανερό, για άλλη μια φορά πόσο τρομοκρατημένοι είναι από τους κοικωνικούς αγώνες που διεξάγονται και από αυτούς που είναι να έρθουν, πόσο τρομοκρατημένοι είναι από τους αγωνιστές και την δράση τους. Και είναι επίσης φανερό οτι αλληλέγγυες/οι, αγωνιστές/στριες, θα σταθούν στο πλευρό των συλληφθέντων μέχρι να καταπέσει κάθε ψεύτικη, στημένη κατηγορία εναντίον τους από την δικαστική αυθαιρεσία.

Οι αγώνες δεν τρομοκρατούνται, πάρτε το χαμπάρι.

Το άρθρο θα ανανεώνεται με τυχόν εξελίξεις.

http://wp.me/p1pa1c-hVJ

Advertisements