Επίθεση φασιστών σε φοιτητές στην Ιατρική Αθηνών

Posted on 4 Οκτωβρίου, 2012 12:44 πμ από

22


Ακολουθεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής Αθήνας:

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Την Τετάρτη 03/10 στην Ιατρική Αθήνας και κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης, ομάδα φασιστών και μελών της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας «Γρηγόρης Λαμπράκης» και μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΑΡΙ.Σ-Π.Α.Φ ΕΑΑΚ. Δεν πρόκειται βέβαια για ένα τυχαίο γεγονός αλλά για μια ενέργεια οργανωμένη και καθοδηγημένη από την ακροδεξιά φοιτητική παράταξή «Νέα Προοπτική» που παρεμβαίνει στην Ιατρική Αθήνας. Μέλη της κυκλοφορούσαν στο εσωτερικό της σχολής και υποδείκνυαν στους φασίστες που «να χτυπήσουν». Η συγκεκριμένη φοιτητική παράταξη δηλαδή έφερε στο ελληνικό Πανεπιστήμιο φασιστική συμμορία εξοπλισμένη με λοστούς, σιδερογροθιές, κράνη, ρόπαλα και μαχαίρια  με σκοπό να χτυπήσει φοιτητές αλλά σε τελική ανάλυση και το ίδιο το φοιτητικό κίνημα.

Κάτι τέτοιο σε μια περίοδο που η επίθεση της συγκυβέρνησης στο δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο κλιμακώνεται, για εμάς μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει: Παρατάξεις, πολιτικές πρακτικές και φυσιογνωμίες που σχετίζονται ή αποδέχονται το ναζισμό και το φασισμό δεν έχουν καμιά θέση στους φοιτητικούς Συλλόγους και το ελληνικό Πανεπιστήμιο. Το φοιτητικό κίνημα από τις αρχές της συγκρότησης του αντιπαρατίθεται σε κάθε τέτοιου είδους πρακτικές και αντιλήψεις και τις καταπολεμάει με όλα τα μέσα και τους τρόπους όταν και όπως πάνε να εμφανιστούν στο εσωτερικό του.

Σε μια περίοδο που ο φασισμός- ναζισμός και η Χρυσή Αυγή προσπαθούν να χτυπήσουν ολόπλευρα τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, μια τέτοια ενέργεια σίγουρα δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από το φοιτητικό κίνημα. Είναι ανάγκη όχι απλά να τεθεί στο περιθώριο αλλά και να ισοπεδωθεί κάθε ίχνος φασισμού και ανάλογης πρακτικής στο ελληνικό πανεπιστήμιο, όπως και στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε το Σύλλογο να καταγγείλει ανοιχτά το συγκεκριμένο περιστατικό, τη Χρυσή Αυγή αλλά και τη φοιτητική παράταξη «Νέα Προοπτική» για να καταστραφεί κάθε «αυγό του φιδιού» στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Αλλά είναι επίσης αναγκαίο να κοπεί από τη ρίζα της κάθε προσπάθεια δημιουργίας αντίστοιχης φοιτητικής παράταξης σε οποιονδήποτε Σύλλογο

Αποφασίζουμε:

Ο Σύλλογος Ιατρικής Αθήνας καταγγέλλει την φασιστική επίθεση στην Ιατρική Αθήνας σε μέλη του Φ.Σ και των Ε.Α.Α.Κ., καθώς και τη νέο-φασιστική παράταξη Νέα Προοπτική που θέλει να φέρει το φασισμό και την παρακρατική βία στους Φοιτητικούς Συλλόγους.

 

Υ.Γ. : Η  Π.Κ.Σ (παράταξη του ΚΚΕ στα πανεπιστήμια) καταψήφισε το εν λόγω ψήφισμα με τοποθέτηση ότι  ΑΡΙΣ-Νέα Προοπτική  έχουν στήσει βεντέτα στη σχολή και έχουν από κοινού ευθύνες. Τα σχόλια δικά σας…