Ακροδεξιά Τρομοκρατία

Posted on 12 Σεπτεμβρίου, 2012 2:39 πμ από

5


Ο 33χρονος, επίδοξος βομβιστής, υπέκυψε στα τραύματά του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 33χρονος αποτελούσε μέλος της Χρυσής Αυγής και ετοιμαζόταν για εμπρηστικές επιθέσεις χωρίς ακόμα ωστόσο να έχει προσδιοριστεί ο στόχος.

Πληροφορίες, που μεταδίδονται από ιστοσελίδες, αναφέρουν πως αστυνομικοί της Ασφάλειας Σπάρτης σε ελέγχους που πραγματοποίησαν σε σπίτι, το οποίο φέρεται να ανήκει σε συνεργό του, βρήκαν 60 έτοιμες αυτοσχέδιες βόμβες.

Σύμφωνα με το Bloko.gr, εντύπωση προκαλεί πως ο φερόμενος ως συνεργός του 33χρονου, παρά τις κατηγορίες για κατοχή 60 αυτοσχέδιων βομβών, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η ίδια πηγή αναφέρει πως και ο συνεργός του 33χρονου ανήκει στη Χρυσή Αυγή.*

*απο το tvxs.gr

«Χωρίς να προδικάζουμε τίποτα, μπορούμε να κάνουμε μια πρόβλεψη. Στο τέλος θα έχουμε και στη Σουηδία ένα μακελειό σαν της Οκλαχόμα Σίτι. Υπάρχουν ήδη όλα τα συστατικά: μίσος, φανατισμός, αγάπη για τη βία και σεχταριστική νοοτροπία».
Αυτά έγραφε ο Στιγκ Λάρσον στο περιοδικό του, το Expo, το 1995. Όπως σε όλες τις προβλέψεις για σεισμούς, δεν μπορούσε να προβλέψει με ακρίβεια το χρόνο ούτε το επίκεντρο. Αυτό όμως που προέβλεψε όντως πραγματοποιήθηκε. Απλώς έγινε 16 χρόνια μετά και ελάχιστα δυτικότερα, στη Νορβηγία.
Και έγινε με τους όρους ακριβώς που το είχε προβλέψει. *

*Απο τον πρόλογο του βιβλίου «Ρωγμές του Συγχρονου Κόσμου» στην ελληνικη εκδοση. Το βιβλιο περιέχει τα αρθρα και τις σκέψεις του δημοσιογράφου-συγγραφέα γυρω απο τον ακροδεξιο εξτρεμισμο.

Τρομοκρατικές επιθέσεις πιθανώς να συμβούν και στην Στοκχόλμη.

    Πάνω από 170 νεκροί και 450 τραυματίες –εκ των οποίων πολλοί που έμειναν ανάπηροι για μια ζωή– ήταν το αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης στην Οκλαχόμα Σίτι πριν από μερικές εβδομάδες. Δυστυχώς, υπάρχουν πιθανότητες για μια παρόμοια επίθεση και στη Σουηδία.
Το μακελειό στην Οκλαχόμα Σίτι δεν ήταν φυσική καταστροφή, αλλά μια μαζική δολοφονία που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με μεγάλη προσοχή και επιμέλεια. Έπειτα από αυτό, μια Αμερική ολάκερη φαίνεται να κοιτάζει γύρω της αγουροξυπνημένη και να αναζητεί εξηγήσεις.

    Οι Αμερικανοί ερευνητές που έχουν μελετήσει την ακροδεξιά δεν είναι, ωστόσο, ιδιαίτερα έκπληκτοι από την επίθεση. Απεναντίας. Γι’ αυτούς το ερώτημα δεν ήταν το εάν αλλά το πότε θα συνέβαινε ένα τέτοιο μακελειό.
Η βόμβα στην Οκλαχόμα Σίτι μπορεί να εξηγηθεί πολιτικά και ιστορικά.

Η πολιτική πρόοδος

Όπως στη Σουηδία, έτσι και στις ΗΠΑ οι φασιστικές και αντιδημοκρατικές ομάδες δε σημείωσαν ποτέ πολιτική πρόοδο σε εθνική βάση. Η κατά παράδοση μεγαλύτερη ακροδεξιά οργάνωση στις ΗΠΑ ήταν η Κου Κλουξ Κλαν (ΚΚΚ), που ιδρύθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα και αριθμούσε τρία εκατομμύρια μέλη. Το μήνυμα που περνούσε η ΚΚΚ μπορεί να χαρακτηριστεί συνοπτικά «μισαλλόδοξη πολιτική». Η δράση της επικεντρωνόταν ενάντια σε διάφορους «εχθρούς», κυρίως μαύρους, Εβραίους, φιλελεύθερους και καθολικούς, αλλά στρεφόταν και κατά του γυναικείου κινήματος, του καπιταλιστικού κεφαλαίου, του εργατικού κινήματος και πολλών άλλων.
Η αρχική οργάνωση δεν ήταν καθαρά φασιστική, από εκείνες που εμφανίστηκαν στην Ευρώπη, αλλά μάλλον ένα αντιδραστικό και βίαιο κίνημα διαμαρτυρίας που τρεφόταν από την κοινωνική δυσαρέσκεια και το λαϊκισμό – μια ένοπλη «Νέα Δημοκρατία»,[1] αν θέλετε. Κατά τη διάρκεια της ζωής της η ΚΚΚ επιδόθηκε σε πολιτικές δολοφονίες, σε τρομοκρατικές
επιθέσεις και σε πολλές χιλιάδες απαγχονισμούς στις νότιες και τις μεσοδυτικές πολιτείες.

Η Χιτλερική Γερμανία

Η ΚΚΚ θα μπορούσε να είχε εδραιωθεί σαν ακροδεξιός παράγοντας εξουσίας, αλλά έκανε το λάθος να αγκαλιάσει, τη δεκαετία του ’30, τη χιτλερική Γερμανία και να ασπαστεί το ναζισμό. Μέσα σε λίγα χρόνια η ΚΚΚ έχασε τα λαϊκά της ερείσματα και μετά τον πόλεμο δεν κατάφερε ποτέ να κινητοποιήσει πάνω από καμιά δεκαριά χιλιάδες ακτιβιστές.
Μετά τον πόλεμο, το φασιστικό κίνημα στις ΗΠΑ –όπως και στη Σουηδία– έπεσε σε χειμερία νάρκη λόγω της απομόνωσης και της πολιτικής του ασημαντότητας. Η ακροδεξιά δημιούργησε ένα πολιτικά παράλληλο σύμπαν που χαρακτηρίζεται από παράλογες θεωρίες συνωμοσίας.  Αυτή ακριβώς η απομόνωση και η έλλειψη ανταπόκρισης από πλατιά στρώματα
συνετέλεσε –όλως παραδόξως– στη δημιουργία μιας αυξανόμενης σεχταριστικής νοοτροπίας.
Μετά το τέλος της δεκαετίας του ’70 η ακροδεξιά ανασυγκροτεί τις δυνάμεις της. Μια νέα γενιά ακτιβιστών που γαλουχήθηκαν μέσα στις σέχτες αυτές κάνει την εμφάνισή της. Σε αντίθεση με τους προκατόχους τους, δεν είναι πια ένας όχλος που διψά να εφαρμόσει το νόμο του Λιντς και που κυκλοφορεί με κυνηγετικά τουφέκια, αλλά ένας ημιεπαγγελματικός στρατός με αυτόματα όπλα και βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό.

Τα Άρια Έθνη

Ένας ακρογωνιαίος λίθος της ακροδεξιάς είναι η ναζιστική οργάνωση «Άρια Έθνη» [Aryan Nations], η οποία εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Τα Άρια Έθνη υποστηρίζουν
ότι οι ΗΠΑ καταλήφθηκαν από τη ZOG [Zionist Occupation Government], ήτοι τη Σιωνιστική Κυβέρνηση Κατοχής, μια «εβραϊκή συνωμοσία» που ελέγχει την κυβέρνηση και τις Αρχές.           Στόχος της ZOG είναι να αφανίσει την αρία φυλή ενθαρρύνοντας τη φυλετική ανάμειξη. Η ZOG προσπαθεί να θεσμοθετήσει αυστηρότερους νόμους για τα όπλα με σκοπό να αφοπλίσει τη λευκή φυλή. Για να προστατευτεί η λευκή φυλή είναι υποχρεωμένη να πολεμά σε πολλά
μέτωπα. Πρώτα πρέπει να ηττηθεί σε έναν πόλεμο ο βασικός εχθρός, η ZOG, κατόπιν το FBI και η κυβέρνηση. Εν συνεχεία, οι Εβραίοι και οι μη λευκές φυλές πρέπει να εξαλειφθούν από προσώπου γης.

Τρελό; Βεβαίως, αλλά γι’ αυτό ακριβώς ένα ομοσπονδιακό κτίριο στην Οκλαχόμα Σίτι είναι ο στόχος των Αμερικανών ρατσιστών.
Επισήμως τα Άρια Έθνη παρουσιάζονται ως μια ανεξάρτητη Εκκλησία με έδρα το Χέιντν Λέικ του Αϊντάχο, στις αραιοκατοικημένες βορειοδυτικές ΗΠΑ. Όπως καταλαβαίνουν όλοι, διαφέρει από τις συνηθισμένες ανεξάρτητες Εκκλησίες. Η εκκλησία εκεί λειτουργεί σαν ένα καταφύγιο που φυλάσσεται από ένοπλες περιπόλους. Στο ιερό, αντί για σταυρό έχουν ένα πορτρέτο του Αδόλφου Χίτλερ.
Τρελό ή όχι, κατά τη διάρκεια μιας σύντομης περιόδου στη δεκαετία του ’80, αυτή ήταν μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ανεξάρτητες Εκκλησίες των ΗΠΑ. Σε εποχή ακμής υπήρχαν περισσότερες από 50 ενορίες που αριθμούσαν μέχρι και 50.000 πιστούς. Ένας λόγος γι’ αυτή την ανάπτυξη ήταν ότι η εν λόγω Εκκλησία κατάφερνε να προσελκύει ακραία στοιχεία από εντελώς διαφορετικές ομάδες –όπως η ΚΚΚ, οι παραδοσιακοί ναζί, οι οπαδοί της Επιβίωσης [Survivalists] και οι παραστρατιωτικοί, ορισμένοι αναρχοδεξιοί όμιλοι και άλλοι πολλοί– που χωρούν κάτω από την ομπρέλα των Αρίων Εθνών.
Η «Εκκλησία» εκπαιδεύει τους μυούμενους στη μισαλλοδοξία. Ο εχθρός είναι οι Εβραίοι και όσοι προέρχονται από επιμειξία. Το χειρότερο αμάρτημα στο οποίο μπορεί να υποπέσει ένας λευκός άριος είναι να συνευρεθεί σεξουαλικά με μια άλλη φυλή. Για το αμάρτημα αυτό η ποινή είναι θάνατος. Το κίνημα αυτό οργανώνει σεμινάρια και κύκλους μαθημάτων. Η βιβλιογραφία που μελετάται –εκτός βέβαια από τα κλασικά Ο αγών μου και Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών– είναι βιβλία που προτρέπουν σε ένοπλο αγώνα και ανταρτοπόλεμο κατά της κυβέρνησης, των Εβραίων και των μαύρων. Άλλα βιβλία περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια
πώς διεξάγεται ο πόλεμος.

Ένα τέτοιο βιβλίο είναι το Turner Diaries [Τα ημερολόγια Τέρνερ] που τράβηξαν την προσοχή του κόσμου μετά το μακελειό της Οκλαχόμα. Το βιβλίο κάνει λόγο για μια επινοημένη
ομάδα αντίστασης λευκών, με την επωνυμία The Order [2], η οποία διεξάγει ιερό φυλετικό πόλεμο χρησιμοποιώντας τη μέθοδο των δολοφονιών και των ύπουλων επιθέσεων σε ολοένα και μεγαλύτερη κλίμακα. Σε δέκα από τις σελίδες του βιβλίου περιγράφεται λεπτομερώς πώς η ομάδα καταστρέφει ένα ομοσπονδιακό κτίριο, ένα από τα αρχηγεία του FBI.
Και ιδού πώς γίνεται: στοιβάζουν 45 σακιά λίπασμα –νιτρικό αμμώνιο– σε ένα βαν. Το περιεχόμενο κάθε σάκου αναμειγνύεται με περίπου ένα λίτρο λάδι μηχανής, και καταλήγει
να γίνει ένα εκρηκτικό μείγμα καταστροφικής ισχύος. Για την πυροδότηση του μείγματος χρησιμοποιούν εκρηκτική γόμωση που συνδέεται με ωρολογιακή βόμβα. Παρκάρουν το βαν και απομακρύνονται περπατώντας. Η έκρηξη σκοτώνει 700 άτομα. Μια «νίκη» στον πόλεμο κατά της ZOG.
Η περιγραφή στα Ημερολόγια Τέρνερ παραπέμπει ακριβώς στη βόμβα που χρησιμοποιήθηκε στην Οκλαχόμα Σίτι. Δε χρειάζεται να είναι κανείς μάντης για να υποψιαστεί ότι οι βομβιστές μελέτησαν τα Ημερολόγια Τέρνερ.
Το βιβλίο εκδόθηκε το 1978 και έγινε μπεστ σέλερ ανάμεσα στους εξτρεμιστές όλου του κόσμου. Πιστεύεται ότι πουλήθηκαν περισσότερα από 250.000 αντίτυπα. Ανάμεσα στους αναγνώστες του υπάρχουν και Σουηδοί νεοναζιστές.

Ένοπλος Κλάδος

Υπάρχει ένα πρόβλημα δημοκρατίας που συνδέεται με αυτό τον τύπο βιβλίων. Η δημοκρατία δεν απαγορεύει να γράφεις, να διαβάζεις ή να έχεις στην κατοχή σου αποκρουστικά βιβλία. Ούτε επίσης απαγορεύεται να φαντάζεται κανείς μια γενοκτονία.
Αν αυτοί οι παράφρονες αρκούνταν στο να κάθονται στα καταφύγιά τους και να ονειρεύονται μακελειά, δε θα χρειαζόταν να ασχολούμαστε μαζί τους. Δυστυχώς όμως δεν αρκούνται
σε αυτό.
     Το 1982 ιδρύθηκε στις ΗΠΑ μια παραστρατιωτική δύναμη που λειτουργούσε ως ένοπλος κλάδος των Αρίων Εθνών. Η δύναμη αυτή, η οποία αριθμούσε περίπου 200 μέλη, πήρε το όνομα Σιωπηρή Αδελφότης [Silent Brotherhood]. Το FBI την αποκαλούσε νέτα σκέτα «The Order», που ήταν και το όνομα της φανταστικής ομάδας στα Ημερολόγια Τέρνερ. Το 1983 ξεκίνησε ο κρυφός πόλεμος, πάντα σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του εγχειριδίου. Δημιουργήθηκε ένα ταμείο πολέμου, αποτέλεσμα ένοπλων ληστειών. Καταρτίστηκε μια λίστα για δολοφονίες «εχθρών». Το γνωστότερο θύμα ήταν ο Εβραίος εκφωνητής ραδιοφώνου Άλαν Μπεργκ [Alan Berg], ο οποίος έγινε κόσκινο από σφαίρες αυτόματου όπλου έξω από το σπίτι του, στο Ντένβερ του Κολοράντο, το 1984.
Για μια σύντομη περίοδο, το 1984, η The Order ήταν αντικείμενο του μεγαλύτερου ανθρωποκυνηγητού που εξαπέλυσαν οι Αρχές των ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του προέδρου Κένεντι. Πάνω από 100 μέλη της συνελήφθησαν.Δύο ακτιβιστές,ο Ντέιβιντ Λέιν [David Lane] και ο Μπρους Κάρολ Πιρς [Bruce Carrol Pierce], καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του Άλαν Μπεργκ σε φυλάκιση 160 και 250 ετών αντιστοίχως. Άλλοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από 30 μέχρι 90 χρόνια για συνωμοσία.
Ο αρχηγός της The Order, ο Ρόμπερτ Τζέι Μάθιους [Robert Jay Mathews], δεν πέρασε ποτέ από δίκη. Ταμπουρώθηκε στο καταφύγιό του και σκοτώθηκε έπειτα από μια 48ωρη ανταλλαγή πυρών με το FBI. Έκτοτε έγινε ένας από τους πασίγνωστους μάρτυρες του νεοναζισμού.
Η φυλάκιση των μελών της The Order αποτέλεσε πραγματικό πισωγύρισμα για τα Άρια Έθνη, αλλά οι καταδίκες αφορούσαν μόνο κατώτερα μέλη. Οι υποκινητές –οι ιδεολόγοι που είχαν θέσει τα θεμέλια με τα μισαλλόδοξα κηρύγματά τους, τις αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας και την ένοπλη εξέγερση κατά της αμερικανικής κυβέρνησης– αθωώθηκαν. Για τους ίδιους λόγους θα είναι δύσκολο να καταδικαστούν οι υποκινητές του μακελειού στην Οκλαχόμα, ακόμη και αν οι βομβιστές ομολογήσουν την ενοχή τους. Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι ανεπαρκή.
Από τη σύλληψη μελών της The Order κι έπειτα, οι ιδεολογικοί υπεύθυνοι συνέχισαν ανενόχλητοι να ιδρύουν εκείνες τις οργανώσεις που ήλπιζαν πως θα αποτελούσαν τον πυρήνα
στον πόλεμο κατά των Εβραίων και των μαύρων. Πριν από μερικά χρόνια έστρεψαν την προσοχή τους στη λεγόμενη «κίνηση πολιτοφυλακής», η οποία συγκέντρωνε ανθρώπους
καχύποπτους, δυσαρεστημένους παρανοϊκούς και μανιακούς με τα όπλα. Στην πολιτοφυλακή υπάρχουν ακριβώς αυτού του είδους οι παράφρονες, για τους οποίους τα Άρια Έθνη ξέρουν ότι είναι δεκτικοί σε ακραία μηνύματα.
Δεν υπάρχουν νόμιμα μέσα για να χτυπήσει κανείς τα Άρια Έθνη. Διότι ακριβώς αυτό το Σύνταγμα που οι ακροδεξιοί παλεύουν να καταργήσουν προσφέρει ελευθερία οργάνωσης. Η κίνηση διαθέτει πολλά χρήματα, κανάλια προπαγάνδας, καλά οργανωμένα κλιμάκια ακτιβιστών και πρόσβαση σε όπλα.
Μπαίνει κανείς στον πειρασμό να συμπεράνει ότι υπάρχει κάποιο θεμελιώδες λάθος στο αμερικανικό σύστημα, το οποίο παθητικά επιτρέπει την ανάπτυξη ρατσιστικών ομάδων
μίσους και παραστρατιωτικών ομάδων με βαρύ οπλισμό. Αλλά, αν υπάρχει, οι ΗΠΑ δεν είναι μοναδικές ως προς αυτό.
Ακριβώς οι ίδιες ομάδες, με την ίδια ακριβώς ιδεολογία και σεχταριστική νοοτροπία, και με τις ίδιες ακριβώς γνώσεις για κατασκευή βομβών υπάρχουν από το τέλος της δεκαετίας του ’80 και στη Σουηδία.

Ομάδες Μίσους

Ούτε στη Σουηδία απαγορεύεται από το νόμο να οργανώνονται ομάδες μίσους. Σε ένα σημείο, μάλιστα, ο νόμος είναι πιο φιλελεύθερος και από τις ΗΠΑ: στη Σουηδία είναι σχεδόν αδύνατον να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες κατά ενός νεοναζιστή είτε για πολιτική τρομοκρατία είτε για παράβαση του Συντάγματος.
Ένας Σουηδός ρατσιστής που πετάει μια βόμβα σε έναν καταυλισμό προσφύγων –μια πράξη που ισοδυναμεί αυτομάτως με δέκα χρόνια φυλάκιση στην Ιταλία– μπορεί πιθανώς να καταδικαστεί σε μερικούς μήνες φυλάκιση για εμπρησμό. Η έννοια «πολιτικός τρομοκράτης» στη Σουηδία είναι στην πραγματικότητα μόνο για αλλοδαπούς – και μόνο Κούρδοι έχουν συλληφθεί γι’ αυτό.
Από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 οργανώθηκε ένα πολιτικό ρεύμα ανάμεσα στους Σουηδούς νεοναζιστές που ονομάστηκε Δίκτυο Εφόδου [Storms Nätverk]. Πολλοί από τους ακτιβιστές αυτούς είναι σκίνχεντ, αλλά υπάρχουν επίσης και εκπρόσωποι παραδοσιακών ναζιστικών ομάδων, μανιακοί των όπλων και καθαρά εγκληματικά στοιχεία. Το όνομα προέρχεται από το περιοδικό Storm, το οποίο εκδιδόταν την περίοδο 1990-93, και που κατόπιν αντικαταστάθηκε από παρόμοια περιοδικά όπως τα Ära, Gryning, Nordland και Valhall.

Τρομοκρατικές Ομάδες

Το περιοδικό Storm και τα διάδοχά του προπαγανδίζουν την ιδεολογία που εκπροσωπούν τα Άρια Έθνη και η αμερικανική τρομοκρατική ομάδα The Order. Το μεγαλύτερο μέρος της αρθρογραφίας στο Storm αποτελείται από χυδαία προπαγάνδα μίσους κατά των Εβραίων και των μεταναστών. Το θεμελιώδες μοτίβο είναι ένα πραγματικό πάθος για την τρομοκρατία και τη βία. Αλλά υπάρχουν κι άλλα· τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης The Order –«αιχμάλωτοι πολέμου» κατά την ορολογία του Storm– ανήκουν στους μόνιμους ανταποκριτές του περιοδικού. Ανάμεσα στους αρθρογράφους υπάρχει και ο δολοφόνος του Άλαν Μπεργκ, ο Ντέιβιντ Λέιν.

Με άλλα λόγια, οι ξένοι τρομοκράτες που είναι καταδικασμένοι πολλαπλώς σε ισόβια στέλνουν συμβουλές και οδηγίες για το πώς θα πρέπει να ενεργούν οι Σουηδοί ρατσιστές.
Το Δίκτυο Εφόδου δεν είναι κανένα μεγάλο κίνημα. Όπως όλες οι τρομοκρατικές ομάδες, πρόκειται και αυτό για μια μειονότητα με περίπου 150 άτομα που αποτελούν τον σταθερό
πυρήνα και μερικές εκατοντάδες ακόμη με μια χαλαρότερη περιφερειακή σχέση. Η σύνθεση είναι ουσιαστικά ίδια με την αμερικανική, ήτοι ένας συνδυασμός από παραδοσιακούς ναζιστές, σκίνχεντ, μανιακούς των όπλων και καθαρά εγκληματικά στοιχεία.
Το 1991 ορισμένοι φανατικοί ίδρυσαν τη Λευκή Αρία Αντίσταση [Vitt Ariskt Motstånd – VAM], η οποία θα αποτελούσε τον παράνομο απελευθερωτικό στρατό, ένα σουηδικό
ανάλογο της The Order. Όπως και στις ΗΠΑ, αυτός ο παράνομος πόλεμος δεν πήγε και τόσο καλά. Οι ακτιβιστές της VAM δεν ήταν και τόσο ευφυείς, αν μπορούμε να το θέσουμε
έτσι.
Το Δίκτυο Εφόδου αποτελείται σήμερα από καμιά δεκαριά μαχητικές ομάδες ναζί, από τις οποίες η μεγαλύτερη είναι το Εθνικό Μέτωπο [Riksfronten – RF]. Άλλες ομάδες είναι η Εκκλησία του Δημιουργικού [Kreativistens Kyrka], οι Εθνικοσοσιαλιστές [Nationalsocialisterna – NS] στο Γέτεμποργ, η οργάνωση φυλακισμένων Κύκλος της Θούλης [Thuleringen] και μερικές άλλες. Το Δίκτυο δε διαθέτει τη δύναμη να απειλήσει το δημοκρατικό σύστημα, αλλά όπως όλες οι τρομοκρατικές ομάδες, μπορεί να δημιουργήσει κάποια σοβαρά προβλήματα.

Θα πρέπει να παίρνουμε τις απειλές της VAM και παρόμοιων ομάδων στα σοβαρά, όταν λένε ότι θα ξεκινήσουν ένοπλο παράνομο αγώνα κατά της σουηδικής «ZOG κυβέρνησης»; Ο μόνος τρόπος να απαντήσουμε στην ερώτηση είναι να δούμε τι κάνουν στην πράξη.
Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, πολλοί τέτοιοι ακτιβιστές δικάστηκαν και καταδικάστηκαν για διάφορα εγκλήματα. Οι φανατικοί του Storm διέρρηξαν το αστυνομικό
τμήμα του Λίντινγκε και έκλεψαν από εκεί πιστόλια. Άλλοι διέρρηξαν αποθήκες στρατιωτικού εξοπλισμού ή καταδικάστηκαν για κλοπές όπλων από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Κάποιοι άλλοι επίσης καταδικάστηκαν για άλλες σοβαρές παρανομίες, όπως ληστείες τραπεζών, μεταξύ άλλων. Άλλοι καταδικάστηκαν για σοβαρά εγκλήματα βίας, όπως απλές σωματικές βλάβες, βαριές σωματικές βλάβες, απόπειρα δολοφονίας και τουλάχιστον επτά περιπτώσεις φόνου.
Συνολικά ο σκληρός πυρήνας του Δικτύου Εφόδου έχει ήδη κριθεί ένοχος για πολιτικά εγκλήματα· στις περισσότερες χώρες ήδη θα καταζητούνταν ως τρομοκρατική οργάνωση και οι αρχηγοί του θα φυλακίζονταν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.
Χωρίς να προδικάζουμε τίποτα, μπορούμε να κάνουμε μια πρόβλεψη. Στο τέλος θα έχουμε και στη Σουηδία ένα μακελειό σαν της Οκλαχόμα Σίτι. Υπάρχουν ήδη όλα τα συστατικά: μίσος, φανατισμός, αγάπη για τη βία και σεχταριστική νοοτροπία.
Εκ των υστέρων, εμείς θα διαπιστώσουμε –όπως κάνουν στις ΗΠΑ σήμερα– το αυτονόητο: όταν μια πολιτική κλίκα, χρόνο με το χρόνο, ισχυρίζεται ότι σκέφτεται να ξεκινήσει ένοπλο αγώνα κατά της κυβέρνησης, κάποια μέλη της, αργά ή γρήγορα, θα κάνουν κάτι πάρα πολύ ανόητο.

Expo, τεύχος 1, 1995

[1] «Νέα Δημοκρατία» [Ny Demokrati ή NyD]. Σουηδικό εθνικιστικό κόμμα

[2]  Η ονομασία αυτή μπορεί να σημαίνει «τάξη» (ανάλογη της φασιστικής Ordine Nuovo – Ιταλία, 1956) αλλά και «τάγμα» (κυρίως ιπποτικό,που μπορεί να συνδέεται με το γεγονός ότι τα μέλη της ΚΚΚ αυτοαποκαλούνταν «ιππότες» [knights]). (Σ.τ.Μ.)

=============================================================

Mανικάκος

http://wp.me/p1pa1c-hzo