Οι Έλληνες θα ζούν όπως ο Θεός…

Posted on 7 Σεπτεμβρίου, 2012 1:40 πμ από

30


… και θα εργάζονται έξι ημέρες την εβδομάδα

Μεταφράζει ο mpatman , κλέβει και προωθεί η Krotkie και αναδημοσιευει ο Μανικάκος

Η «Τρόικα», προτείνει μόνο μία ημέρα ανάπαυσης για να αυξηθεί παραγωγικότητα

Εμείς οι Ισπανοί, είμαστε μαγικά όντα με δυνατότητα να βλέπουμε το μέλλον, το ονόμαζουμε “Ελλάδα. Και το μέλλον της Ελλάδας δεν είναι πολύ ενθαρρυντικό. «Η Τρόικα», αυτή η σατανική τρίαινα που αποτελείται  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, πρότεινει στην Ελληνική κυβέρνηση να αρχίσουν να δουλεύουν οι πολίτες της, έξι ημέρες την εβδομάδα. Τα αφεντικά των ανόητων Ελλήνων ήταν οι πρώτοι που διαμαρτυρήθηκαν, ρωτώντας: “Μόνο έξι;”

Εν τω μεταξύ, το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας (δύο από τα πράγματα από τα οποία έχουν έλλειψη, όπως και οι Ισπανοί), δεν έχει ακόμη αποφανθεί σχετικά με την πρόταση. Ούτε γι’ αυτή, ούτε για την μείωση της περιόδου ανάπαυσης ανάμεσα στις βάρδιες σε 11 ώρες, είτε για την αποσύνδεση των ωρών εργασίας από τις ώρες λειτουργίας της επιχείρησης, την μείωση κατά το ήμισυ της αποζημίωσης και της διάρκειας της ανακοίνωσης της απόλυσης και, σε γενικές γραμμές, την επαναφορά μιας κοινωνίας σκλάβων καλά εξοπλισμένης, στην οποία οι υπάλληλοί της θα πρέπει να πληρώνουν για την τροφή τους και τo ρωμαϊκό κλουβί τους.

Εάν το μέτρο τεθεί τελικά σε ισχύ, να τι θα μπορούσε να συμβεί σε ένα “οποιοδήποτε” ελληνικό γραφείο:

– Με συγχωρείτε, μπορείτε να μου υποδείξετε πού είναι η τουαλέτα;

– Η τουαλέτα; Η ΤΟΥΑΛΕΤΑ, ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ ΑΡΓΟΣΧΟΛΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΚΥΣΤΗ ΕΘΙΣΜΕΝΕ ΣΤΟ ΞΥΣΙΜΟ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΕΔΩ! ΠΑΜΕ, ΜΗΝ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΖΕΣΑΙ!

[2 ώρες αργότερα …]

– Συγνώμη, ξέρω ότι πριν από λίγες ώρες, μου είπατε ότι δεν μπορούσα να πάω στην τουαλέτα, αλλά ξέρετε έσπασε η απόφυση μου και πιστεύω οτι χρειάζομαι ασθενοφόρο.

– Ασθενοφόρο; ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ, ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΔΥΣΟΣΜΗ ΑΙΜΟΒΟΡΑ ΒΔΕΛΛΑ ΤΟΥ ΛΕΠΤΟΥ ΒΥΖΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ! ΠΑΜΕ, ΜΗΝ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΖΕΣΑΙ!

[2 ώρες αργότερα …]

– Συγγνώμη, δεν ήθελα να σας διακόψω, αλλά νομίζω ότι ο κύριος που ούρλιαζε έχασε την ευγενή μάχη που μαινόταν μέσα του και πέθανε. Θα μπορούσατε να ενημερώσετε το γραφείο τελετών;

– Το γραφείο τελετών; ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ, ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΚΛΑΨΙΑΡΙΚΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΣΚΥΛΙ ΦΕΤΙΧΙΣΤΗ ΤΩΝ ΠΤΩΜΑΤΩΝ; ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ … ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

– Με συγχωρείτε, αλλά αυτό δεν είναι δουλειά, είναι η ουρά για την παραλαβή του επιδόματος ανεργείας, το ξέρετε;

– Σωστά, σας ζητώ συγγνώμη: ΠΑΜE, ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ

πηγή: El Jueves

http://wp.me/p1pa1c-hHD