Διεθνές Φεστιβάλ Graffiti: Meeting of Styles

Posted on 21 Ιουλίου, 2012 6:42 μμ από

41


Στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας πριν λίγες εβδομάδες, μαζεύτηκε κόσμος από … όλο τον Κόσμο και εsprayσαν τον τόπο! 🙂

Ήταν το Meeting of Styles 2012Διεθνές Φεστιβάλ Graffiti και παράλληλα ακούγονταν ζωντανά μουσικές χιπ-χοπ και δίπλα είχε μινι πίστες για skate και για ποδήλατα (δεν την ξέρω την ορολογία λέμε!).

Και έτσι μαζεύτηκε πιτσιρικαρία όλων των πιτσιρικο-ηλικιών (αλλά και μεγαλύτεροι… γκουχ!) και κυκλοφορούσαν σα «ζωντανά γκράφιτι» και χόρευαν και άραζαν στο γρασίδι και χαζολογούσαν παρά την υψηλή θερμοκρασία, με φόντο τους ορεινούς όγκους γύρω τους και το κλειστό της Άρσης Βαρών και το Θέατρο. Ε, κάποιοι έβαλαν και το χεράκι τους για να γεμίσουν οι τοίχοι με χρώματα και φιγούρες.

Για τεχνικούς λόγους, τελικά δεν έχω πολλές φωτογραφίες/video να προσθέσω στην ανάρτηση και παρόλο που έχει περάσει καιρός από την εκδήλωση… όσες έχω τις ανεβάζω, γιατί έβλεπα τα spray και τις σκάλες μπροστά στους τοίχους και… «σκάλωσα» και γω!

«Σκαλώνεις» γιατί ενώ βλέπεις μια εικόνα στον τοίχο από μακριά (γιατί ήταν μεγάλες και έπρεπε να απομακρυνθείς για να τις δεις συνολικά) και έτσι είσαι βέβαιος ότι πρόκειται για κάτι που έχει 2 διαστάσεις, ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι είναι 3D! Γιατί κάπου σε κάποιο σημείο είναι και ο τύπος που εκείνη την ώρα ζωγραφίζει τη μεγάλη εικόνα που χαζεύεις, αλλά που κάλλιστα θα μπορούσε να «περάσει» και ο ίδιος ως μέρος αυτής… και έτσι να ξαναπέσεις στο 2D.

Ήταν ωραίο παιχνιδάκι, να ψάχνεις να βρεις ποιο «κομμάτι» δεν ανήκει ακριβώς στην εικόνα αλλά είναι ο δημιουργός της… και πόσο θα ήθελε ίσως να μπει κανονικά κι αυτός μέσα στη σκηνή που ζωγραφίζει… ή όχι;;

Μερικές ήταν σαν το inception: ο γκραφιτάς που ζωγραφίζει κάποιον που ζωγραφίζει κάποιον… 🙂

Ένιγουέι, δεν έμεινα πολύ και τα λίγα που είδα μου άρεσαν και φαντάζομαι θα διοργανωθούν παρόμοια φεστιβάλ στο μέλλον, οπότε ας ελπίσουμε ότι θα ενημερωθούμε (εγκαίρως) για να πάμε πάλι να «σκαλώσουμε»…

Σίγουρα θα βρείτε στο διαδίκτυο περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ Meeting of Styles.

Ενδεικτικά αφήνω ένα λινκ από ένα σχετικό άρθρο εδώ.

Skales-and-Spray Link: http://wp.me/p1pa1c-hsq

koula, the trell…