Χανιά: Δηλητηρίασαν 30 σκυλιά μέσα σε ιδιωτικό καταφύγιο

Posted on 9 Ιουλίου, 2012 1:09 πμ από

33www.zoosos.gr

Η Βρετανίδα Λίντα Λούκας το 2008 δημιούργησε σε ιδιόκτητη έκταση στα Χανιά στην περιοχή Κάινα ένα καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα. Το καταφύγιο αυτό, που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τον οικισμό, φιλοξενεί περισσότερα από 100 σκυλιά, τα οποία η κα Λούκας συντηρεί με δικά της έξοδα (δωρεές, χορηγίες).

Όλα αυτά τα χρόνια η κα Λούκας είναι αποδέκτης των αντιδράσεων των ντόπιων, οι οποίοι ενοχλούνται από τα σκυλιά, που είναι σε περιφραγμένο χώρο αρκετά μεγάλο και τηρούνται εκεί οι κανόνες ευζωίας τους (φαγητό, νερό, σπιτάκια, περίθαλψη, στειρώσεις).

Αυτοί, που αντιδρούν για το καταφύγιο – που δεν είχε εξασφαλίζει άδεια λειτουργίας από τη νομαρχία – δεν φαίνονται, να ενοχλούνται καθόλου για τα εγκλήματα, που συμβαίνουν καθημερινά εις βάρος των ζώων στην Κρήτη.

Ενημερώθηκε και το BBC

Δεν τους είδαμε, να αντιδρούν για τις φόλες, για τα βαρελόσκυλα, για τα σκελετωμένα ζώα, για τα ιδιόκτητα – που περνούν μαρτυρική ζωή – αφού αρκετοί είναι εκείνοι, που δεν τους προσφέρουν ούτε κτηνιατρική περίθαλψη, ούτε επαρκή ποσότητα φαγητού και νερού.

Αυτοί οι άνθρωποι, που ενοχλούνται από το καταφύγιο, και αποδίδουν στην ύπαρξη του όλα τα δεινά, που πλήττουν τα Χανιά, χθες βράδυ δηλητηρίασαν 30 από αυτά τα σκυλιά, αφού έριξαν φόλες μέσα στον περιφραγμένο χώρο.

Άλλο ένα δείγμα του πολιτισμού μας και της κρητικής λεβεντιάς! Σύμφωνα με πληροφορίες καθώς το καταφύγιο ανήκει σε Βρετανίδα υπήκοο έχει ενδιαφερθεί για το θέμα και το BBC, το οποίο φυσικά και θα εκθέσει τη χώρα μας παγκοσμίως, αφού και αυτό το έγκλημα αποδεικνύει πόσο ουσιαστικά απολίτιστοι και βάρβαροι είμαστε!

Υπεύθυνος μεταφοράς κακών μαντάτων και εξαιρετικά νευριασμένος… DrAluca

Shortlink: http://wp.me/p1pa1c-hoT