Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη στο 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Posted on 2 Ιουλίου, 2012 4:44 μμ από

1


Το Σάββατο 7 Ιουλίου η Ζωντανή Βιβλιοθήκη θα περιμένει τους αναγνώστες της στο 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, στο Άλσος Γουδή

Στις μέρες της έξαρσης της ρατσιστικής βίας και των φασιστικών επιθέσεων, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, μια τριήμερη γιορτή αλληλεγγύης και ισότιμης συνύπαρξης, έρχεται σαν μια ανάσα αντίστασης στις ρητορικές μίσους, αλλά και σαν μια ευκαιρία ανάδειξης της έμπρακτης αλληλεγγύης προς όσες και όσους στοχοποιούνται και διαπομπεύονται μαζικά. Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη θα βρίσκεται εκεί με τα «ζωντανά βιβλία» της, άντρες και γυναίκες που αφηγούνται μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα το πώς έχουν δεχτεί το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό, επιχειρώντας να βάλουν τέλος στις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις μέσα από τον διάλογο.
Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε πριν από δύο περίπου χρόνια από μια ομάδα εθελοντών και εθελοντριών, ως ένα μέσο εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα. Σήμερα η ομάδα αυτή αποτελείται από 50 και πλέον άτομα με διαφορετικές εμπειρίες: πρόσφυγες, μετανάστριες, ανθρώπους με αναπηρία, γκέι άντρες, λεσβίες, οροθετικούς, τρανς άτομα, αντιρρησίες συνείδησης, αλλά και πολλούς εθελοντές και εθελόντριες.
Το Σάββατο 7 Ιουλίου, από τις 18:00 ως τις 21:00 η Ζωντανή Βιβλιοθήκη θα διαθέσει τα «ζωντανά βιβλία» της προς ανάγνωση στους επισκέπτες του 16ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, στο Άλσος Γουδή. Οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τα «ζωντανά βιβλία», να ακούσουν τις ιστορίες τους και να τους κάνουν ερωτήσεις.
Αλλά και τις υπόλοιπες μέρες του Φεστιβάλ (6 ως 8 Ιουλίου) η Ζωντανή Βιβλιοθήκη θα είναι εκεί, με ενημερωτικά φυλλάδια για τη δράση της αλλά και εθελοντές πρόθυμους να εξηγήσουν τη διαδικασία σε κάθε ενδιαφερόμενο/η.
Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε Άτομα με Αναπηρία, ενώ θα υπάρχει και κατάλογος βιβλίων σε μεγαλογράμματη γραμματοσειρά. Θα παρέχεται ακόμα ζωντανό λεξικό (διερμηνεία) στα Αγγλικά αλλά και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, στην περίπτωση που ο αναγνώστης δεν μιλάει τη γλώσσα του βιβλίου. Τέλος, θα υπάρχει δυνατότητα δημιουργικής φύλαξης των παιδιών των αναγνωστών κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Ζωντανή Βιβλιοθήκη.
Ελάτε να διαβάσετε εκείνες τις ιστορίες που σας προκαλούν, σας δυσκολεύουν, σας ιντριγκάρουν. Ελάτε εκεί που οι ιστορίες ζωντανεύουν…


Για περισσότερες πληροφορίες και ενδεικτικό κατάλογο των βιβλίων: www.humanlibrary.gr
Για το πρόγραμμα του 16ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ: http://migrant.diktio.org/

loophole

http://wp.me/p1pa1c-hmK