5η Γυμνή Ποδηλασία- Θεσσαλονίκη

Posted on 2 Ιουνίου, 2012 2:21 μμ από

62


απο το Kulturosoupa

Με πολύ, μα πολύ μεγάλη συμμετοχή, ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012, η 5η Γυμνή Ποδηλασία στο κέντρο της πόλης και γύρω περιοχές. Το σύνθημα «Έλατε όσο γυμνοί τολμάτε» απέδωσε εν μέρη, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που τόλμησαν να βγάλουν όλα τα ρούχα τους, [πάντως κάθε χρόνο περισσότεροι…]  και κυκλοφορούσαν ολοτσίσιδοι ανάμεσα μας… Οι υπόλοιποι όλο και το κατιτίς τους μπόρεσαν και αφαίρεσαν,  καθώς συμπλήρωναν τα γυμνά τους σώματα με διάφορα αξεσουάρ, κυρίως όμως έβαφαν με πολλά έντονα χρώματα παντού.

Η μάζωξη των ενδιαφερομένων ξεκίνησε νωρίς, γύρω στις 3μμ στο πάρκο του Ξαρχάκου, αλλα κατά τις 7, δημιουργήθηκε κυριολεκτικά το αδιαχώρητο και τελικά 8 δόθηκε το σύνθημα να βγουν πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Η απόλυτα ειρηνική γιορτή για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και την ρύπανση που δημιουργεί, για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, για την απ-ενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος. Για άλλη μια χρονιά βγαίνουμε από τα ρούχα μας και για το κοινωνικό αδιέξοδο που μας οδηγούνε. Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα και στολισμένα γυμνά σώματα και ποδήλατα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, χρώματα, μουσική, η μη βία και το χιούμορ, θα είναι τα όπλα μας για να διεκδικήσουμε ολοένα και φιλικότερες προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το ποδήλατο πόλεις. Ελάτε όσοι γυμνοί τολμάτε με κέφι και φαντασία.

===================================================================================

Μανικάκος

http://wp.me/p1pa1c-h9U