του Νίκου Νικήσιανη
Αναδημοσίευση απο Alterthess
Ο νέος εγχώριος σταρ του νεοφιλελευθερισμού Θάνος Τζήμερος δήλωσε, λέει, ότι «κάθε μετανάστης που εργάζεται παίρνει μια θέση από τους Έλληνες». Ως πρακτικός όμως άνθρωπος, ο κ. «Αυτοδημιούργητος» δεν στέκεται στη διαπίστωση του προβλήματος, αλλά προτείνει και ριζοσπαστικές λύσεις: οι μετανάστες θα μπορούσαν, λέει, «να αξιοποιηθούν ως φθηνά εργατικά χέρια σε επιχειρήσεις που πρέπει να ανταγωνιστούν αντίστοιχες στη Βουλγαρία», ενώ οφείλουμε να τους αναγκάζουμε να περνάνε τόσο άσχημα, ώστε «όταν τηλεφωνούν στα χωριά τους να μην λένε ότι η ζωή στη χώρα μας είναι αρκετά καλύτερη από ό,τι στις πατρίδες τους». Αν συνδυάσουμε τις δύο προτάσεις, οφείλουμε να υποθέσουμε ότι αυτή η εργασία θα είναι μάλλον καταναγκαστική: αλλιώς, θα φεύγανε και αυτοί στα «χωριά» τους.
Οι ιδέες αυτές μπορεί να μην ακούγονται βέβαια και τόσο «φιλελεύθερες» και «δημιουργικές»· όπως όμως έχει διακηρύξει με ειλικρίνεια, μπροστά στην προοπτική να κονομάσει λίγες έδρες, ο φέρελπις γκουρού των αγορών είναι ικανός να ξεπουλήσει ακόμα πιο φτηνά τις ήδη φτηνές νεοφιλελεύθερες ιδέες του. Πριν δύο μέρες εξάλλου, αυτός ο μέγιστος εχθρός των ξεπουλημένων πολιτικών, έδιωξε με μία δήλωση όσους «στενούς συνεργάτες» του τόλμησαν να διαφωνήσουν με τη γραμμή του κόμματος και τη συνεργασία με τον άφθαρτο κ. Μάνο. Για αυτό άλλωστε εδώ και μήνες προσπαθεί το ΣΚΑΪ να τον κάνει άνθρωπο· μπας και χρειαστεί μία τσόντα για να δέσει καλύτερα το σενάριο της συγκυβέρνησης και όχι για να παπαγαλίζει τις τετριμμένες, καφενειακού επιπέδου, «αναλύσεις» του, με αυτό το περισπούδαστο ύφος ενός και καλά αποφασιστικού Βασιλάκη Καΐλα.
Στην προσπάθειά του ωστόσο να γλύψει το μαλακό υπογάστριο του λαϊκιστικού ρατσισμού, ο γραφικός τηλεπλασιέ μεταχειρισμένων συνταγών έρχεται τελευταίος και καταϊδρωμένος. Όταν η διαχείριση του μνημονίου έχει διπλασιάσει την ανεργία σε ένα χρόνο, το επιχείρημα ότι «οι ξένοι (επίσης άνεργοι) μας παίρνουν τις δουλειές», δεν το πολυδουλεύει πια ούτε η Χρυσή Αυγή, η οποία, πολύ πιο έξυπνη από τον κ. «Πετυχημένο», επικεντρώνει στην ασφάλεια, αλλά και στην καταγγελία των «πουλημένων πολιτικών». Όσο για την εκμετάλλευση των μεταναστών ως φτηνά εργατικά χέρια, αυτό γίνεται από το ’90, ενώ αν πιστεύει ότι η ζωή των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας είναι σήμερα τόσο ελκυστική που χιλιάδες νέοι από την Καμπούλ ονειρεύονται ακόμα να μετακομίσουν στον Άγιο Παντελεήμονα, ο επιχειρηματίας μας μάλλον έχει καιρό να περάσει από εκεί· άλλωστε, την πρόταση του για σχεδιασμένη επιδείνωση των ήδη άθλιων συνθηκών την εφαρμόζουν καιρό τώρα οι ομοϊδεάτες του από τη Χρυσή Αυγή.
Ο πόλεμος όλων εναντίον όλων
Δεν θέλαμε ωστόσο να ασχοληθούμε τόσο με τον ίδιο τον κ. Τζήμερο· άλλωστε, το πιο πιθανό είναι μετά τη διαγραφόμενη αποτυχία του στις ερχόμενες εκλογές να μην τον θυμάται ούτε ο σ. Πορτοσάλτε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι οι δηλώσεις του, εξαιτίας ακριβώς αυτού του ενθουσιασμού του νεοφώτιστου, αποκαλύπτουν το πόσο κοντά είναι ο νεοφιλελευθερισμός με το νεοφασισμό. Ειδικά σε περίοδο κρίσης, όταν το προσωπείο των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» καθίσταται μία περιττή πολυτέλεια, ο φιλελευθερισμός, όχι μόνο βέβαια του Μάνου ή του Τζήμερου, αλλά –ακόμα περισσότερο- του Σαμάρα, του Βενιζέλου, του Δασκαλόπουλου ή του Μανδραβέλη, καταφεύγει στην αρχική του μήτρα: τον πόλεμο όλων εναντίον όλων.
Πριν από μερικούς μήνες, ο κ. Βενιζέλος προσπαθούσε να μας πείσει για την αναγκαιότητα των νέων μέτρων απορρύθμισης της μισθωτής εργασίας – ναι, πρόκειται για τα ίδια μέτρα που σήμερα υποστηρίζει ότι αυτός αντιστάθηκε, αλλά του την έφερε ο ΣΕΒ. Έλεγε τότε λίγο – πολύ ότι οι μισθωτοί οφείλουν να χάσουν ένα μέρος του μισθού τους για χάρη των άνεργων, υπονοώντας σαφώς ότι αν δεν το δεχθούν αυτό με χαρά, είναι κοινωνικά ανάλγητοι και εχθροί του λαού.
Ακολουθώντας τη λαμπρή παράδοση του σημίτειου «κοινωνικού αυτοματισμού», ο κ. Βενιζέλος και οι συγκυβερνήτες του προσπαθούσαν τότε μεθοδικά να υποκινήσουν ένα είδος πολέμου ανάμεσα στους μισθωτούς και τους άνεργους, μεταξύ δηλαδή των φτωχών και των πιο φτωχών. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, είχαν προηγούμενα προσπαθήσει να στρέψουν τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα ενάντια στους συναδέλφους τους του δημοσίου, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τώρα ο Τζήμερος, ο Καιάδας και ο Χρυσοχοΐδης προσπαθούν να στρέψουν τους ντόπιους άνεργους ενάντια στους αλλοδαπούς αδερφούς τους. Όσο όμως η μείωση των μισθών στο δημόσιο τομέα αύξησε τους μισθούς στο ιδιωτικό, όσο η διάλυση των εργασιακών σχέσεων μείωσε την ανεργία, άλλο τόσο η επίθεση εναντίον των μεταναστών, θα βοηθήσει τους άνεργους να βρουν δουλειά.
Η ανθρωποφαγία ως μοχλός ανάπτυξης
Για να είμαστε ωστόσο δίκαιοι, τα παραπάνω επιχειρήματα έχουν μια πραγματική βάση: αν απολυθούν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι ως απατεώνες και τεμπέληδες, αν διαλυθούν οι συλλογικές συμβάσεις και κοπούν στη μέση οι μισθοί (ο Μάνος προτείνει επιπλέον να καταργηθούν οριστικά και τα ασφαλιστικά ταμεία, να τελειώνουμε), αν κλείσουμε τους μετανάστες σε εργοστάσια καταναγκαστικής εργασίας (ή έστω «ειδικές οικονομικές ζώνες» κοκ), τότε πράγματι, ίσως, (ίσως και όχι βέβαια), να αυξηθεί τόσο το περιθώριο κέρδους που μπορεί μετά από καιρό να επανεκκινηθεί και η ανάπτυξη.
Προφανώς, για τους ίδιους τους εργαζόμενους και μαζί και τους ανέργους, οι παραπάνω «αναγκαίες, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» ακούγονται σαν σενάριο για ταινία τρόμου με πρωταγωνιστές ανθρωποφάγα ζόμπι. Για τους πολλούς, το σημαντικό δεν είναι γενικά η ανάπτυξη (δηλαδή, το ξαναλέμε, η κερδοφορία), αλλά η ευημερία, η ευτυχία, η αξιοπρέπεια και άλλες μη ποσοτικοποιήσιμες έννοιες. Οτιδήποτε όμως (υποτίθεται ότι) φέρνει την ανάπτυξη, εμφανίζεται αυτόματα ως αυτονόητη, ομόφωνη απαίτηση σύμπασας της κοινωνίας – ή μάλλον της κοινής γνώμης, που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει (ακόμα μάλιστα και οι αριστεροί πολέμιοι του Μνημονίου αναγκάζονται πολλές φορές να οχυρώνονται πίσω από την -χοντρικά αληθή- θέση ότι το Μνημόνιο αναστέλλει την ανάπτυξη, αντί να αμφισβητούν τη φύση αυτής της ανάπτυξης).
Για τους λίγους ωστόσο, μπροστά στην υπεράσπιση της κερδοφορίας και τελικά στην υπεράσπιση της ατομικής ιδιοκτησίας, κάθε δευτερεύον δικαίωμα μπορεί και πρέπει να περιοριστεί. Παρά τις διαδεδομένες φιλελεύθερες κοινοτοπίες ότι «η ελευθερία του ενός σταματά, εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου», η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι η ελευθερία όλων μας σταματά εκεί που κινδυνεύει η ελευθερία του κεφαλαίου. Αν, για παράδειγμα, ο ρατσισμός και ο αποκλεισμός μπορούν να ρίξουν τα μεροκάματα, αν τα πεσμένα μεροκάματα βοηθούν την ανάπτυξη και αν η ανάπτυξη οφελεί όλη την κοινωνία, τότε ναι, μπροστά στο υπέρτατο αγαθό της ανάπτυξης δεν χρειάζεται να έχουν όλοι τα ίδια «ανθρώπινα δικαιώματα». Και τότε ο φιλελευθερισμός μπορεί άνετα να συνδυαστεί και με ολίγον (ή πολύ) από ρατσισμό: ρωτήστε και τον κ. Τζήμερο, κάτι ξέρει αυτός από φιλελευθερισμό.
Στους καιρούς της κρίσης λοιπόν, το ιερό δικαίωμα στην ιδιοκτησία μπορεί να αναχθεί ακόμα και σε δικαίωμα στην ανθρωποφαγία. Πίσω όμως από τον «πόλεμο όλων εναντίον όλων» που κηρύσσει ο Βενιζέλος, η Χρυσή Αυγή και ο Αντώνης Σαμαράς (θυμάστε το σύνθημα εφόδου «για να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας»;), κρύβεται πάντα ο πόλεμος των πλούσιων ενάντια στους φτωχούς. Και για να κερδίσουν οι πλούσιοι αυτόν τον πόλεμο, βάζουν τους φτωχούς να τρώνε τις σάρκες τους. Δεν πρέπει λοιπόν μόνο να τους φάμε πριν μας φάνε, αλλά πρέπει να τους φάμε πριν φαγωθούμε μεταξύ μας.
===================================================================================
Μανικάκος
katy
30 Μαΐου, 2012 7:02 μμ
“Ένας κανίβαλος, είναι ένας άνθρωπος, που αγαπά τον πλησίον του με σάλτσα”.
Jean Rigaux (1909-1991) Γάλλος τραγουδοποιός.
μανικακος
30 Μαΐου, 2012 7:05 μμ
ε ο νεοφιλελευθερος απλα σε βαζει να πληρωσεις και την σαλτσα…..
spiral architect
30 Μαΐου, 2012 7:55 μμ
[…] Παράλληλα, σημείωσε ότι η διαβίωση για τους μετανάστες στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε όταν τηλεφωνούν στα χωριά τους να μην λένε ότι η ζωή στη χώρα μας είναι αρκετά καλύτερη από ό,τι στις πατρίδες τους. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέπονται άλλοι μετανάστες από το να σκέφτονται την Ελλάδα ως πιθανό προορισμό τους. […]
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ
30 Μαΐου, 2012 8:13 μμ
Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.
spiral architect
30 Μαΐου, 2012 9:34 μμ
Κανιβαλισμός και υποκρισία:
Ο Τζήμερος είχε ως πελάτη το Ίδρυμα… Μετανάστευσης!
xtremyst
30 Μαΐου, 2012 11:05 μμ
δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός οτι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές πρωτοευδοκιμησαν σε δικτατορίες και συνδέθηκαν με τα πιο ανελεύθερα καθεστώτα. Ακόμα και στην Ευρώπη βέβαια συνδέθηκαν με μια ολομέτωπη επίθεση στις δημοκρατικές ελευθερίες και με το χτίσιμο του οργουελικού κράτους. Οι θέσεις του τζήμερου δεν διαφέρουν με τις θέσεις διαφορων ακροδεξιών υπερασπιστών του συστήματος. Ειδικά δε η θέση «κάθε μετανάστης που εργάζεται παίρνει μια θέση από τους Έλληνες» εχει διατυπωθεί πολλάκις απο τα μέλη της Χρυσης Αυγής…
μανικακος
30 Μαΐου, 2012 11:20 μμ
η οποία θέση ειναι οτι πιο βλακωδες εχει ακουστεί ever…
όποιος εχει εργαστει εστω και μια φορα στη ζωή του γνωριζει ποιές δουλειές πήραν,γιατι τις πήραν και υπο ποιές συνθήκες….
adespoti
30 Μαΐου, 2012 11:32 μμ
σωστα. «σπλατς» ντοματα «σπλατς» γκουρουνι
mitera
30 Μαΐου, 2012 11:32 μμ
άσχετο και σχετικό μια και μιλάμε για κανιβαλισμό.
Μόλις άνοιξα την τυ και πέφτω στην «προοδευτική» νετ. Μαζί με όλους τους καλεσμένους και ο χρυσαυγήτης (του οποίου το όνομα δεν συγκρατώ).
Αναρωτιέμαι οι υπόλοιποι καλεσμένοι ήταν ενήμεροι για το ποιοι θα απαρτίζουν το πάνελ;
Και δεν με αφορούν οι υπόλοιποι αλλά αυτοί που καταγγέλουν τον φασισμό,τι κάνουν στο ίδιο τραπέζι με έναν φασίστα;
Να χέσω και την δημοκρατία τους και τον κοινοβουλευτισμό τους,να τα χέσω κι όλα.Αι σιχτιρ πιά βαρέθηκα.
Η αριστερά δεν έχει καμία θέση στη νομιμοποίηση τους; Έπρεπε να σηκωθούνε και να φύγουν και να καταγγείλουν δημόσια και τον λόγο για τον οποίο το κάνουν.Τελεία και παυλα.
mitera
30 Μαΐου, 2012 11:34 μμ
το ; στη νομιμοποίηση ειναι τελεία
μανικακος
30 Μαΐου, 2012 11:44 μμ
το θεμα της παρουσιας των ΧΑ πλεον στα μεσα ειναι πολυπλοκο.Η αρχη εγινε με την συμμετοχη τους στις εκλογες χωρις να ακουστει ενα κιχ απο τα υπολοιπα κομματα περι της νομιμοτητας τους.(τουλαχιστον εγω δεν γνωριζω αν εκαναν κατι)…. απο κει και πέρα αυτο που ενοχλει εμενα ειναι η αντιμετωπιση τους απο τα ΜΜΕ σαν να ειναι ενα οποιοδηποτε αλλο κομμα της βουλής,την στιγμη που οι βουλευτες τους συμμετεχουν σε πογκρομ,φασαρίες και μαχαιρωματα…
mitera
30 Μαΐου, 2012 11:57 μμ
Απο τα μμε δεν περιμέναμε και τίποτα περισσότερο. Έτσι δεν είναι;
Απο τα μαχαιρώματα, ανεβάζουν τηλεθεάσεις.
Τι ήθελα και την άνοιξα βραδιάτικο; Συγχύστηκα πάλι. 😉
μανικακος
31 Μαΐου, 2012 12:00 πμ
🙂 σπασ’τη αναθεμα τη και καμε την γλάστρα…. 😀
mitera
31 Μαΐου, 2012 12:08 πμ
Η επόμενη κίνηση 🙂
adespoti
30 Μαΐου, 2012 11:33 μμ
παντως στις 12 αποψε στην αυτοψια ο αδωνης παει σουπερμαρκετ για να ψωνισει και να δει τις τιμες. μην το χασετε
mitera
30 Μαΐου, 2012 11:36 μμ
Μη ξεχάσεις να μας ενημερώσεις όταν το δείς.
adespoti
31 Μαΐου, 2012 12:53 πμ
προς τι τετοιο υφος?
mitera
31 Μαΐου, 2012 1:55 μμ
adespoti
Σόρυ για το ύφος, νόμιζα ότι έκανες απάντηση στο δικό μου σχόλιο
Ντρέπομαι…
http://stovoreiostereomatiselva.blogspot.com/2012/05/blog-post_31.html
pasokoi kai neodhmokrates gamhmenoi
30 Μαΐου, 2012 11:42 μμ
ακομα ενας ελληνας αυτοκτονησε σημερα…λογω ανεργιας…πατερας δυο παιδιων..στη νικαια….
ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΑΚΟΜΑ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!
metaparalogos
31 Μαΐου, 2012 9:49 πμ
Τον Τζήμερο πάντως τον ρώτησαν, αφού λες ότι οι μετανάστες παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων, γιατί δεν πάει κανένας Έλληνας να μαζέψει την αγροτική παραγωγή; Η απάντηση ήταν ότι «είναι χαμηλά τα μεροκάματα».
Να κλαις και να γελάς ταυτόχρονα…
Προφανώς ο κυρ Τζήμερος θεωρεί ότι οι δουλειές του πλύστη τζαμιών, του μικροπωλητή τσαντών και του βενζινά είναι ακριβοπληρωμένες. Εμπρός να ανακαταλάβουμε τα φανάρια μας, που λέει και ο Σαμαράς.
καριων
31 Μαΐου, 2012 11:33 πμ
Διαβαστε κι αυτο – μου μεταφερθηκε κι απο γνωστο μου »εκ των εσω»
Εργοδοτικό έγκλημα στην SPEEDEX
Αναρτήθηκε από kokkiniotis σε 29/05/2012 – 13:46Ενα σχόλιο.
Το Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του, στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου μας Γερασίμου Σταμίρη. Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε την εταιρεία SPEEDEX για τις μεθόδους τρομοκράτησης που χρησιμοποιεί κατά εξακολούθηση σε βάρος εργαζομένων , και που αυτή την φορά είχε σαν αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του συναδέλφου.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 25/5/2012 , ο συνάδελφος Γεράσιμος Σταμίρης με την ιδιότητα του μέλους του ΣΕΤΤΕΑ, μας ενημέρωσε πως εξαιτίας της απώλειας 3 φακέλων της alpha bank την περασμένη Τρίτη , ανακρίθηκε από τον υπεύθυνο ασφάλειας της SPEEDEX Δ. Τσώτα την Παρασκευή 25/5 στα γραφεία του υποκαταστήματος της SPEEDEX στον Βοτανικό, χωρίς να επιτραπεί η παρουσία μέλους της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου speedex , αλλά ούτε και του προϊστάμενου συναδέλφου Μπάμπη Κοντόπουλου.
Κατά την ανάκριση ο υπεύθυνος ασφαλείας της SPEEDEX, είπε στον συνάδελφο πως η εταιρεία θα καταφερθεί εναντίον του, ασκώντας ποινική δίωξη για την απώλεια των φάκελων, εκτός αν αποχωρήσει οικιοθελώς ο συνάδελφος από την SPEEDEX .Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως ο Γεράσιμος Σταμίρης είχε πάρει 1 μηνά αναρρωτική άδεια γιατί είχε προβλήματα υγείας και του χορηγούνταν φαρμακευτική αγωγή .Παρά το γεγονός ότι η Speedex γνώριζε το πρόβλημα υγείας του συναδέλφου εξακολούθησε την παράλογη πίεση επάνω του , καθώς την ιδία τακτική με τον υπεύθυνο ασφάλειας Δ. Τσώτα κράτησε και ο οικονομικός διευθυντής Π. Γιαννίκης, ο όποιος επέμεινε στην άσκηση δίωξης εναντίον του συναδέλφου, κατά την διάρκεια της δεύτερης συνάντησης που είχε ο συνάδελφος το απόγευμα της Παρασκευής 25 Μαΐου παρουσία και του Ηρακλή Ποζαπαλίδη μέλους της διοίκησης του ΣΕΤΤΕΑ.
Δυο μέρες αργότερα τη Κυριακή 27 Μαΐου ο Γεράσιμος Σταμίρης δεν άντεξε το βάρος της πίεσης που του ασκήθηκε και κατέληξε από ανακοπή καρδιάς.
Ηθικός αυτουργός για τον θάνατο του συναδέλφου είναι η Speedex, συγκεκριμένα ο υπεύθυνος ασφάλειας Δ. Τσώτας και ο οικονομικός διευθυντής Π. Γιαννίκης. Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση τους από την εταιρεία. Απαιτούμε επίσης αποζημίωση στους δικαιούχους κληρονόμους του συναδέλφου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εταιρείες στον κλάδο μας παραβιάζουν την νομοθεσία, τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, στέλνοντας στον θάνατο συνάδελφους .
Έχουν το θράσος να θέλουν να ονομάζονται εταιρείες κοινής ωφέλειας , διεκδικώντας ταυτόχρονα κομμάτι του δημόσιου ταχυδρομείου , ενώ παραβιάζουν με τόσο τραγικό τρόπο τις ζωές μας.
Προσπαθούν να επιβάλουν τον εργασιακό μεσαίωνα υλοποιώντας τα σχεδία του ΣΕΒ, ΔΝΤ, ΕΕ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ τόσο για τον θάνατο του συναδέλφου μας, όσο και για την τρομοκρατία που προσπαθούν να επιβάλουν.
Η κηδεία του συναδέλφου θα γίνει στο 3ο νεκροταφείο την Τρίτη 29 Μαΐου στις 12:30 το μεσημέρι. Όποιος συνάδελφος θέλει να συνεισφέρει οικονομικά να επικοινωνήσει στα εξής τηλέφωνα του σωματείου: 2110113749- 6936899350 .
Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην 4ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 29-5-2012 και ώρες 12:00-16:00 που προκηρύσσει το ΣΕΤΤΕΑ και το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων στη speedex.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Κώστας Στάμος Γιώργος Παπαδημητρίου
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λυσάνδρου 7 Πλ. Αττικής
Τ.Κ 10446 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ/ΝΟ FAX 2110113749
e – mail: mailtosettea@yahoo.gr
καριων
31 Μαΐου, 2012 11:36 πμ
Εστειλα ενα κειμενο και μαλλον πηγε στα σπαμ…παρακαλω να διαβαστει και να κοινοποιηθει αναλογως-ειναι σοβαρο…παρα πολυ σοβαρο.
ευχαριστω.
http://vathikokkino.com/2012/05/%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-speedex/
καριων
31 Μαΐου, 2012 9:39 μμ
Ευχαριστω και συγνωμη για την καταχρηση χωρου αλλα δεν ηξερα που αλλου θα κολλουσε παρα σε μια συζητηση περι νεοφιλελευθερου καννιβαλισμου.Αυτος ειναι ο νεος υγιης κοσμος που ονειρευονται οι Τζημεροι,οι Μανοι και λοιποι παρατρεχαμενοι.
babouinos
4 Ιουνίου, 2012 11:45 πμ
εξοχότατη, ξανά! http://wp.me/p2hoqR-pF