Έκθεση Φωτογραφίας 18 ‘ΑΝΩ: «1/125»

Posted on 29 Μαΐου, 2012 2:50 μμ από

5


Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών το 18 Άνω έχει την χαρά να εγκαινιάζει τον νέο χώρο Τέχνης και Πολιτισμού 18+ φιλοξενώντας μια ξεχωριστή αναδρομική έκθεση φωτογραφίας, μία σπουδαία συλλογική δουλειά, μια λαμπρή σελίδα της ιστορίας του 18 Άνω.

Η φωτογραφική ομάδα του 18 Ανω ξεκίνησε το 1994 και συνεχίζει σταθερά να αναπτύσσει τη δουλειά της. Έχει εκθέσει έργα της σε χώρους Τέχνης και πολιτιστικά κέντρα στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) και το εξωτερικό και έχει φιλοξενηθεί στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ). Στην έκθεση περιλαμβάνονται, πέραν των άλλων και φωτογραφίες από το άλμπουμ «109» ,«Πίστη» και «Μετρό» καθώς και μέρος ψηφιακών προβολών.

Κάθε φωτογραφία αποτελεί στην ουσία της μια μελέτη ζωής. Πρόσωπα και μάσκες, φιγούρες διάφανες και μαγικές, οικείες και συνάμα ανοίκειες, μέλη του σώματος, οικογενειακές σκηνές, χώροι από το εργοστάσιο, την πόλη, την ύπαιθρο είναι ορισμένα από τα θέματα των φωτογραφιών, που παρουσιάζονται. Κάθε μία από αυτές τις φωτογραφίες αποτελεί μια προσωπική έκφραση, μια προσωπική δημιουργία και ταυτόχρονα μια ματιά στον κόσμο. Αποτελεί επίσης ένα προσωπικό βίωμα, ενώ το ίδιο το φωτογραφικό γεγονός κινητοποιεί διάφορα συναισθήματα, που ζητούν να εκφρασθούν.

Παράλληλη δράση: Συμμετοχή των ομάδων Κεραμεικής, Κοσμήματος, Τέχνης, Κούκλας-Μαριονέτας καθώς και σκηνικά από την ομάδα Θεάτρου κοσμούν τον 2ο χώρο αυτής της έκθεσης.

Ένας αστερισμός ομάδων σε διαρκή αλληλεπίδραση με το κοινωνικό γίγνεσθαι. Γιατί τελικά, το ταξίδι της απεξάρτησης με τη βοήθεια της Τέχνης γίνεται ένα μαγευτικό ταξίδι, σ’ ένα κόσμο συγκίνησης και γνώσης, όπου σε καλλιτεχνική δημιουργία μετατρέπει το εφήμερο σε διαχρονικό και το προσωπικό πανανθρώπινο.

Πέμπτη 7 Ιουνίου, στις 7μ.μ.

Χώρος Τέχνης & Πολιτισμού 18+ ,   Κεφαλληνίας 71, Αθήνα

 Φωτογραφικό Εργαστήρι 18 ΆΝΩ

Η αγάπη για την Τέχνη της Φωτογραφίας είναι αυτή που συντροφεύει την Ομάδα Φωτογραφίας του 18 Άνω στα δώδεκα χρόνια της δημιουργικής της πορείας.Η ανάγκη για τη βαθύτερη κατανόηση του ανθρώπου, του δημιουργικού ανθρώπου και του εαυτού οδηγεί τα βήματα της ομάδας σε κάθε της φωτογραφική δουλειά. Εικόνες καθημερινές, οικίες που δεν προσπαθούν να πρωτοτυπήσουν παρά να εκφράσουν, να συγκινήσουν, να διατυπώσουν και να αποτείνουν έναν φόρο τιμής στη φωτογραφική μνήμη. Εικόνες που συλλαμβάνονται στο κλικ της φωτογραφικής μηχανής και αφιερώνονται στην αξία της Πίστης.

The love for the art of photograph is the reason that makes the members of the Pfotograph group of 18 ano being so creative during the last 12 years. Our groups need for the deeper comprehension of people and peoples creative self is the criterion for us to choose our photographic topics. By using pictures from everyday life, so familiar, we are trying not to characterized them as prototypal. Our purpose is to express, to touch, to phrase and to honour the photographic history. These pictures are “captured” from our camera and they are dedicated in the value of Faith.

1994: Έκθεση «Ά Φόρμες»
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων-Ομαδική

1995: Έκθεση «Εστιάζοντας στον Άνθρωπο»
Πνευματικό Κέντρο Πάτρας -Ομαδική

1995: Ομαδική Εκθεση
PHOTOVISION, Διεθνής Φωτογραφική Συνάντηση Αθηνών

1997: Έκθεση και προβολή slides «Εμείς» 18Άνω Δαφνί-Ομαδική

1998: Έκθεση «Στιγμές»
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Βρυξέλλες-Ομαδική

1999: Έκθεση «Στιγμές»
Πολιτιστικό Κέντρο Εθνικής Τράπεζας-Ομαδική

1999: Ομαδική Έκθεση
Ιππικός Όμιλος Αθηνών

2000: Έκθεση «Φυλακίζοντας το χρόνο»
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πετρούπολης-Ατομική

2000: Έκθεση «Φωτογραφίες Αναμνηστικές-Νέα Υόρκη»
Χώρος Τέχνης Α.Κ.ΔΙΑΒΑΣΗΣ –Ατομική

2002: Έκθεση «Δοκιμές»
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων-Αίθουσα Τσίλλερ-Ομαδική

2003: Έκθεση «Πιο Κοντά»
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Βρυξέλλες-Ομαδική

2004: Αναδρομική έκθεση: 10 χρόνια φωτογραφικό εργαστήρι
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων-Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη-Ομαδική

2005: Έκθεση « Λεωφόρος ΝΑΤΟ»
12ος Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας, Χώρος Τέχνης Α.Κ.ΔΙΑΒΑΣΗΣ –Ατομική

2006: Διαδρομές Πολιτισμού- Αττικό Μετρο Σταθμός Αττική και Αγ.Δημητρίου
Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού

2006: Έκθεση «Πίστη»
13ος Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας, Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, Δ.Αθηναίων

2007: Έκθεση Μετρό στο Αττικό Μέτρο

2009: Έκθεση T.V. Eyes στο E.M.Σ.T.

2010: Έκθεση T.V. Eyes 2 στο E.M.Σ.T.

1996: Εκδοση Φωτογραφικού Ημερολογίου «12 μήνες 12 εικόνες»
2004: Έκδοση φωτογραφικού λευκώματος «109»
2006: Έκδοση φωτογραφικού λευκώματος «πίστη»
2007: Έκδοση φωτογραφικού λευκώματος «Μετρο»

Φωτογραφικό Εργαστήρι 18 ΆΝΩ – photographygroup18ano@gmail.com

withStand Link: http://wp.me/p1pa1c-h7F

koula, the trell…