Το ΝΑΤΟ και το “1984″. Όταν ο “Πόλεμος είναι Ειρήνη”

Posted on 28 Μαΐου, 2012 5:33 μμ από

11


απο το Omnia tv

του Ross Ruthenberg (μεταφρ. filistina)

Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση της παγκόσμιας ειρήνης και την πολιτική της “Ευθύνης για Προστασία” ( Responsibility to Protect – R2P) του ΝΑΤΟ και για να διατηρήσουμε μια σωστή αίσθηση της ισορροπίας, θα πρέπει να επανερχόμαστε συχνά στο βιβλίο του Τζορτζ  Όργουελ “1984″.  Στο πνεύμα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, παρουσιάζουμε μερικά αποσπάσματα από το μελλοντολογικό αυτό βιβλίο:

* Αν το Κόμμα μπορούσε να απλώσει το χέρι στο παρελθόν και να πει για τούτο ή το άλλο γεγονός: Δεν συνέβη ποτέ — αυτό ήταν πιο τρομακτικό από τα απλά βασανιστήρια και το θάνατο.

* «Δεν βλέπεις ότι ο στόχος της Νέας Ομιλίας  είναι να περιοριστεί το εύρος της σκέψης;  Σκέφτηκες ποτέ, Γουίνστον, ότι το 2050 το πολύ, δεν θα υπάρχει ούτε ένα ανθρώπινο πλάσμα που να καταλαβαίνει μια συζήτηση σαν αυτή που κάνουμε τώρα;  To όλο κλίμα της σκέψης θα είναι διαφορετικό. Στην πραγματικότητα, δεν θα υπάρχει σκέψη όπως την εννοούμε τώρα. Ορθοδοξία σημαίνει να μη σκέφτεσαι — δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεσαι. Ορθοδοξία είναι η έλλειψη συνείδησης».

* Όλοι οι ηγέτες σε όλες τις εποχές έχουν προσπαθήσει να επιβάλλουν μια ψευδή εικόνα του κόσμου στους οπαδούς τους.

* Στη συνέχεια, το πρόσωπο του Μεγάλου Αδελφού άρχισε να ξεθωριάζει ξανά και στη θέση του τα τρία συνθήματα του Κόμματος ξεχώρισαν με έντονα κεφαλαία γράμματα:

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΙΑ
Η ΑΓΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ  

* Κάποτε, όταν σε κάποια συνάντηση έτυχε  να αναφερθεί   στον πόλεμο εναντίον της Ευρασίας, εκείνη τον  ξάφνιασε λέγοντας ότι, κατά τη γνώμη της, δεν υπήρχε πόλεμος. Οι  βόμβες που καθημερινά έπεφταν στο Λονδίνο, ήταν κατά πάσα πιθανότητα από την ίδια την κυβέρνηση της Ωκεανίας «απλά για να κρατήσει τους ανθρώπους φοβισμένους». Αυτό ήταν μια ιδέα που κυριολεκτικά ποτέ δεν του είχε περάσει από το μυαλό.

* Η βασική πράξη του πολέμου είναι η καταστροφή, όχι κατ ‘ανάγκην ανθρώπινων ζωών, αλλά των προϊόντων της ανθρώπινης εργασίας. Ο πόλεμος είναι ένας τρόπος για να διαλύει σε κομμάτια, ή να ρίχνει  στη στρατόσφαιρα, ή να βυθίζει στα βάθη της θάλασσας, τα υλικά που διαφορετικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν τις μάζες να ζουν πολύ άνετα, και ως εκ τούτου, σε μακροπρόθεσμη βάση, να γίνονται πιο έξυπνες.

* Το Υπουργείο Ειρήνης ασχολείται με τον πόλεμο, το Υπουργείο Αλήθειας με τα ψέματα, το Υπουργείο Αγάπης με τα βασανιστήρια και το Υπουργείο της Αφθονίας με την πείνα. Αυτές οι αντιφάσεις δεν είναι τυχαία, ούτε αποτέλεσμα μιας συνήθους υποκρισίας. Είναι σκόπιμες ασκήσεις της ΔΙΠΛΗΣ ΣΚΕΨΗΣ. Γιατί μόνο με τη συμφιλίωση των αντιφάσεων μπορεί  η εξουσία να διατηρηθεί επ’ αόριστον. “

*Το αντικείμενο της διεξαγωγής ενός πολέμου είναι πάντα η καλή προετοιμασία για την διεξαγωγή ενός άλλου πολέμου

* Είπε επίσης ότι ήταν λάθος το να εξομοιώνεται η στρατιωτική συμμαχία σε μια “πολεμική μηχανή”.  Αν αυτή είναι η βάση για τις διαμαρτυρίες, οφείλεται στην πραγματικότητα σε έλλειψη γνώσης.  Ο Οργανισμός μας είναι ένα κίνημα ειρήνης”.

Αλλά, μισό λεπτό! Δεν είναι το Υπουργείο Αλήθειας που τα λέει αυτά! Είναι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Anders Fogh Rasmussen!

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Anders Fogh Rasmussen

Εγώ και τόσοι άλλοι παλεύουμε χρόνια να καταλάβουμε το λόγο που χρειαζόμαστε μια παγκόσμια “πολεμική μηχανή” στη σημερινή κοινωνία και τελικά, ο Fogh Rasmussen, τιμητικός ηγέτης του ΝΑΤΟ, μας έδωσε τη φώτιση:

Το ΝΑΤΟ είναι ένα «κίνημα ειρήνης»! (1)

Καταλαβαίνω τώρα ότι οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ήταν στην πραγματικότητα προστασία της περιοχής με βόμβες της ειρήνης.

Επίσης, υπάρχει  σαφήνεια τώρα πια, για την πρόσφατη πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ για την ειρήνη στη Λιβύη, δηλαδή την άσκηση της “Ευθύνης για Προστασία” (R2P) χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της ειρήνης, όπως βόμβες πυραύλους, κλπ.

Η δεκαετής αποστολή  του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ξεπροβάλλει πραγματικά ως μια αποστολή για την  “εξάπλωση της ειρήνης” και πρέπει να επιπλήττουμε  απερίφραστα τους αυτόχθονες λαούς, αν δεν καταλαβαίνουν.

Στη συνέχεια, υπάρχει η εν εξελίξει πορεία των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προς την ειρήνη στη Συρία, με τη βοήθεια πολλών φίλων της Συρίας, όπως η Σαουδική Αραβία. Ο ηγέτης της Συρίας, Άσαντ, απλώς  δεν φαίνεται να έχει καταλάβει ότι ο Πόλεμος είναι ειρήνη και ότι η ειρήνη είναι αυτό που συμβαίνει σ’ αυτόν και στη χώρα του και που έρχεται από την Τουρκία, το Ιράκ, κλπ.

Η Ρωσία δεν πρέπει να ανησυχεί  για το δαχτυλίδι των πυραυλικών συστημάτων Aegis που έχει αναπτυχθεί γύρω της,  δεδομένου ότι είναι απλώς ένα “φιλικό δαχτυλίδι ειρήνης”.

Τέλος-αλλά όχι ακριβώς τέλος- όπως μας υπενθυμίζει το “1984″ “το αντικείμενο της διεξαγωγής ενός πολέμου είναι πάντα η καλή προετοιμασία για την διεξαγωγή ενός άλλου πολέμου” (υπενθύμιση: ο πόλεμος είναι ειρήνη), που τώρα καθιστά σαφές σε ‘μένα και ελπίζω και στους εκατομμύρια  πολίτες του Ιράν,  ότι το Ιράν  θα πρέπει να αντέξει όλες τις εξουθενωτικές κυρώσεις που του επιβάλλονται, γιατί η ειρήνη έρχεται!

Το ΝΑΤΟ και οι φίλοι / συνεργάτες του ακόμη και τώρα ετοιμάζουν τις  προσφορές τους για την ειρήνη και τα εργαλεία παράδοσης της ειρήνης,  γιατί κατανοούν πλήρως την ευθύνη τους για την προστασία σας!  Ειρήνη σε όλους!

“Όλα ξεθώριασαν στην ομίχλη. Το παρελθόν έσβησε, η διαγραφή ξεχάστηκε,  το ψέμα έγινε αλήθεια.”

Ο Ross Ruthenberg είναι πολιτικός αναλυτής στο Σικάγο
rossersurf@comcast.net

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

(1)  Μιλώντας στη συντακτική ομάδα της Tribune,το Σάββατο 26 Μαρτίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Anders Fogh Rasmussen  δήλωσε ότι αναγνωρίζει το δικαίωμα των διαδηλωτών να εκφραστούν, αλλά είπε επίσης ότι ήταν λάθος το να εξομοιώνεται η στρατιωτική συμμαχία με  μια “πολεμική μηχανή”.

“Αν αυτή είναι η αιτία για τις διαμαρτυρίες, βασίζεται στην πραγματικότητα σε έλλειψη γνώσης. Το ΝΑΤΟ είναι ένα κίνημα ειρήνης”, δήλωσε ο Rasmussen, πρώην πρωθυπουργός της Δανίας.

“Κατά τη διάρκεια περισσότερων από 60 χρόνων, το ΝΑΤΟ υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος της ασφάλειας στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Και χάρη στο ΝΑΤΟ, έχουμε διατηρήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της μακράς περιόδου, από το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο έως σήμερα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χρονική περίοδο  ειρήνης στην ιστορία της Ευρώπης. Είναι μια αρκετά μεγάλη επιτυχία. Γι ‘αυτό ονομάζω το ΝΑΤΟ κίνημα ειρήνης“, είπε.

Επικαλούμενος το ρόλο του ΝΑΤΟ στην προσπάθεια για την επανένωση της Ευρώπης, την ανάπτυξη νέων δημοκρατιών μετά την πτώση του κομμουνισμού και την ανάπτυξη δράσεων για την προστασία των αμάχων στη Λιβύη, ο Rasmussen είπε:  “Δεν είναι δικαιολογημένο να λέτε ότι το ΝΑΤΟ είναι μια πολεμική μηχανή. Αλλά και πάλι, σε μια ελεύθερη κοινωνία, είναι συνταγματικό σας δικαίωμα να εκφράζεστε  – ακόμα κι αν οι δηλώσεις σας  είναι αδικαιολόγητες ή λανθασμένες ή ανακριβείς “.

ΠΗΓΕΣ: globalresearch , chicagotribune

===================================================================================

Mανικακος

http://wp.me/p1pa1c-h72