Ένα Στέγαστρο στο Γαλάτσι

Posted on 18 Μαΐου, 2012 8:31 μμ από

5


Ένας νέος   κοινωνικός χώρος δημιουργείται στο Γαλάτσι, το Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ. Η ταυτότητα του  προσδιορίζεται στην ανακοίνωση δημιουργίας του:

Είμαστε μια ομάδα ατόμων που γνωριστήκαμε μέσα από αγώνες κοινωνικούς, φοιτητικούς-μαθητικούς, εργασιακούς, πολιτικούς, που βλέπουμε να κλυδωνίζεται πια το καπιταλιστικό σύστημα ενώ πέφτουν οι μάσκες της Δημοκρατίας τους.

Η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος –που εκφράζεται με γενικευμένη επίθεση στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, με ανεργία, απολύσεις, φόρους, χαμηλά μεροκάματα, διάλυση ασφαλιστικών ταμείων, χαράτσια και καταστολή– δημιουργεί ευρύτερα την ανάγκη να βγούμε από την απάθεια. Καθημερινά βλέπουμε να δημιουργούνται σωματεία βάσης, συνελεύσεις γειτονιών, πολιτικές – κοινωνικές – εργασιακές καταλήψεις, αυτοδιαχειριζόμενοι κοινωνικοί χώροι και πάρκα. Έτσι νιώσαμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα στέκι, ενεργώντας παράλληλα με αντίστοιχες πρωτοβουλίες στην περιοχή μας. Ένα στέκι με κοινωνική απεύθυνση που θα βοηθήσει στη διάχυση του λόγου και των δράσεων.

Ένα στέκι που θα λειτουργεί με ανοιχτή τακτική συνέλευση, με θέματα που θα προτάσσουν την κοινωνικοποίηση του εγχειρήματος, η οποία θα αποφασίζει για τα μέλη που θα συγκροτούν τη διαχειριστική ομάδα του. Θα είναι ένας χώρος αδιαμεσολάβητος και αντιεμπορευματικός που θα μας αντιπροσωπεύει όλους, μακριά από κάθε είδους ρατσισμό – σεξισμό – εθνικισμό. Ένας χώρος που θα σταθεί ανοιχτός σε άτομα και συλλογικότητες χωρίς εξουσιαστική νοοτροπία και δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε απόπειρα κομματικής επιρροής και απόκτησης της κυριότητάς του.

Θα λειτουργούν βιβλιοθήκη και καφενείο, θα προβάλλονται κινηματικά γεγονότα, εγχειρήματα αυτοοργάνωσης, αντιπληροφόρησης και δράσεις συνελεύσεων – σωματείων βάσης, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις, πολιτικές και κοινωνικές συζητήσεις.

Ένα στέκι που, έχοντας ως πρόταγμα τη συνυπευθυνότητα και τη συλλογικοποίηση, θα βοηθήσει στη ζύμωσή μας και θα μας ενώσει σε έναν κοινό αγώνα, σε ευρύτερα αλλά και τοπικά ζητήματα, για μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας και αξιοπρέπειας, για μια ελεύθερη κοινωνία.

Στα πλαίσια  επιτευξης των στόχων του, διαργανώνει Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης την Κυριακή 20 Μαϊου στις 18:30 στην πλατεία Αγ. Ανδρέα Γαλατσίου (Λαμπρινή).

Συμμετέχουν οι NO mind, ΖΑΚ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, MONKEY MAN CDJ REEKO, PIRATES CITY, WAXING GIBBOUS, Productive(Hit ‘n’ Rap), T.B.M.C και οι ΕΝ ΨΥΧΡΩ.

Πρόσβαση:
Τρόλλεϋ 5&13 στάση «Φούρνος»
Λεωφορεία 054 στάση «Φωκά»
608&444 στάση «Ηροδότου»
Επιστροφή λεωφορείο 500 και τρόλλεϋ 11

http://steg-astro.blogspot.com/

http://wp.me/p1pa1c-h2k