Βίαιες συλλήψεις ακτιβιστών στο Σύνταγμα (Update)

Posted on 15 Μαΐου, 2012 4:56 μμ από

12


 

Σήμερα το πρωί στην πλατεία Συντάγματος αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην απρόκλητη και βίαιη σύλληψη των ακτιβιστών της πρωτοβουλίας «March to Athens». Απ’ ότι φαίνεται έκαναν το… «τρομερό έγκλημα» να κοιμηθούν με υπνόσακους στην πλατεία, κάτι που προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση του δήμου και της ΕΛΑΣ.  Οι ακτιβιστές είχαν φτάσει πριν λίγες μέρες στην Αθήνα πεζοί, σε μια μαραθώνια πορεία αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό που ξεκίνησε από τη Νίκαια της Γαλλίας. Στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία συμμετέχουν άνθρωποι από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία κ.α. Αυτή  τη στιγμή οι ακτιβιστές κρατούνται στη ΓΑΔΑ και αναμένεται να περάσουν αυτόφωρο στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 18.00, με τις κατηγορίες της ρύπανσης του περιβάλλοντος(!!!!!) και της αντίστασης κατά της αρχής. Η συναυλία που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί κανονικά σύμφωνα με τους διοργανωτές και τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων των συλληφθέντων.

 

Update 23.35 :  Οι συλληφθέντες όπως φαίνεται θα παραμείνουν το βράδυ στη ΓΑΔΑ και αύριο θα οδηγηθούν στο Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελημάτων στην Ευελπίδων. Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι  οι εξής: υποβάθμιση τους περιβάλλοντος, αντίσταση κατά της αρχής και για τους ξένους ακτιβιστές υπάρχουν επιπλέον οι κατηγορίες της απείθειας και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης αφου δεν έδωσαν αποτυπώματα και δεν επέτρεψαν να φωτογραφηθούν. Συμφωνα με καταγγελίες των δικηγόρων, ορισμένοι συλληφθέντες έχουν κακοποιηθεί ενώ δεν τους εξήγησε κανείς σε γλώσσα που να καταλαβαίνουν ποιά είναι τα δικαιώματά τους, ποιές είναι οι κατηγορίες που τους βαραίνουν αλλα και ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί (με αποτέλεσμα μερικοι να φορτωθούν με τις επιπλέον κατηγορίες).

 

Update 20.00: Σήμερα το πρωί οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, η δίκη τους πήρε αναβολή για την επόμενη εβδομάδα. Στο δικαστήριο σήμερα υπήρχαν και αρκετοί αλληλέγγυοι οι οποίοι φώναξαν μαζι με τους συλληφθέντες συνθήματα στα ελληνικά και τα ισπανικά.

 

Βίντεο απο τα δικαστήρια 16/5 

 

Δηλώσεις δικηγόρων 15/6…

 

Bίντεο απο τις συλλήψεις 15/6…

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Για την ανάρτηση -xtremyst-
Shortlink:  http://wp.me/p1pa1c-h08