Καταγγελία για σκάνδαλο στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης από ΟΙΕΛΕ

Posted on 8 Μαΐου, 2012 4:31 μμ από

5


Ο  υπουργός παιδείας Γ.  Μπαμπινιώτης φαίνεται ότι επιχείρησε στο παρά πέντε των εκλογών να ικανοποιήσει για μια ακόμη φορά τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, στους οποίους ανήκει και ο ίδιος, απελευθερώνοντας τις απολύσεις αλλά και περικόπτοντας τους μισθούς των εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση, ώστε να είναι ανάλογοι με αυτούς του δημοσίου. Μάλιστα, δηλώνει ότι ήταν προσπάθεια από μέρους του να διαφυλάξει τα δικαιώματα των εργαζομένων!!! Η ΟΙΕΛΕ απαντά στη σκανδαλώδη κίνηση του Γ. Μπαμπινιώτη με εξώδικο και τον καταγγέλει για βαρύτατη παράβαση καθήκοντος. Ακολουθούν τα δελτία τύπου της ΟΙΕΛΕ:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58
Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα
Τηλ: 5238148, 5230819
Fax: 5230819
e-mail: oiele@otenet.gr
site: www.oiele.gr
___________________________________________________________________
Αθήνα, 7/5/2012
Αριθμ. Πρωτ: 23215

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΥΠΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – Ο ΣΧΟΛΑΡΧΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ – ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΙΕΛΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΩΞΗ

Την ώρα που το σάπιο πολιτικό σύστημα καταρρέει υπό το βάρος των ανομημάτων του, κάποιοι επιδιώκουν, ακόμη και τώρα, να τακτοποιήσουν τους «λογαριασμούς» τους. Ο Υπουργός Παιδείας, κ. Μπαμπινιώτης και επικεφαλής των 29 σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, δεν έμαθε τίποτε από την πρόσφατη δημόσια διαπόμπευση που του επεφυλάχθη, όταν επιχείρησε τρις να περάσει τροπολογία για την αυτοματοποίηση των απολύσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών εξυπηρετώντας συμφέροντα του Συνδέσμου των ιδιοκτητών ιδιωτικών Σχολείων. Σήμερα, παρά τη νωπή λαϊκή ετυμηγορία που εξέφρασε την οργή των πολιτών για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, για την αδικία και για την ανισότητα, για την εύνοια που απολαμβάνουν οι ισχυροί έναντι των αδύναμων, ο σχολάρχης Υπουργός τόλμησε το αδιανόητο. Με μια γνωμοδότηση «φάντασμα», η οποία τρέχει παράλληλα με αντίστοιχη ερώτηση του πλέον αρμόδιου για το ζήτημα Υπουργείου Εργασίας, ο κ. Μπαμπινιώτης κάνει ένα απίστευτο δώρο εκατομμυρίων ευρώ στον εαυτό του και στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων που είχαν παράνομα περικόψει τους μισθούς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, κατά παράβαση της Διαιτητικής Απόφασης 31/2010, των γνωμοδοτήσεων του ΓΛΚ και εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας και ήταν υποχρεωμένοι, μετά από δεκάδες αποφάσεις των επιθεωρήσεων εργασίας, να επιστρέψουν τα κλεμμένα χρήματα.
Η ΟΙΕΛΕ κατέθεσε σήμερα εξώδικη πρόσκληση-διαμαρτυρία (ΑΠ 23212/7-5-2012) προς τον Υπουργό Παιδείας, με την οποία του επισημαίνει ότι η υπογραφή του στη γνωμοδότηση αυτή συνιστά βαρύτατη παράβαση καθήκοντος. Επίσης, η Ομοσπονδία καταθέτει τα ακόλουθα ερωτήματα που σχετίζονται με το νομότυπο της διαδικασίας έκδοσης της γνωμοδότησης.
• Ποια είναι η ημερομηνία έκδοσης της γνωμοδότησης;
• Ποιος είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου της και ποιοι την έχουν υπογράψει (αν, πχ, την έχει υπογράψει η Υφυπουργός, ο Γενικός Γραμματέας και η Διευθύντρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, ή αν ο Υπουργός την υπέγραψε μόνος του προχωρώντας σε ένα αδιανόητο πραξικόπημα, παρέχοντας στον εαυτό του και στους υπόλοιπους σχολάρχες ένα θηριώδες χρηματικό ποσό).
Μπορούμε, πλέον, να πούμε με ασφάλεια πως το μέγεθος του σκανδάλου είναι ανάλογης πολιτικής βαρύτητας με το σκάνδαλο Βατοπεδίου. Κι αυτό, διότι εγείρονται μείζονα ζητήματα πολιτικής, νομικής και οικονομικής φύσεως:
1. Πολιτικής φύσεως, διότι είναι αξιοπερίεργο ένα Υπουργείο (το Υπουργείο Παιδείας) να επισπεύδει να εκδώσει γνωμοδότηση για ένα θέμα αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κι όταν μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει σαφής τοποθέτηση του Υπουργού Εργασίας, κ.Κουτρουμάνη και η εγκύκλιος 2426/166/9-2-2012 του Υπουργείου που ξεκαθαρίζει το ζήτημα.
2. Νομικής φύσεως, διότι η απόπειρα έκδοσης γνωμοδότησης που αντιστρατεύεται, όχι μόνο τις αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας, αλλά και το εργατικό συλλογικό δίκαιο που ακόμη βρίσκεται εν ισχύι, είναι παράνομη. Είναι, επίσης, παράνομη η διαρροή του περιεχόμενου γνωμοδότησης πριν αυτή εκδοθεί, ωστόσο πολλοί σχολάρχες γνώριζαν το περιεχόμενό της εδώ και καιρό, ειδοποιημένοι μέσω επιστολής από τον πρόεδρο του ΣΙΕΙΕ!
3. Οικονομικής φύσεως, διότι, μέσω της γνωμοδότησης, χαρίζονται σκανδαλωδώς εκατομμύρια ευρώ στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων.
Η ΟΙΕΛΕ θα προβεί σε ποινική δίωξη εναντίον του Υπουργού Παιδείας, κ. Μπαμπινιώτη και εναντίον όλων όσων εμπλέκονται στη δυσώδη αυτή υπόθεση. Όλοι όσοι επιχειρούν ακόμη και τώρα, την ώρα που είναι παλλαϊκό το αίτημα για διαφάνεια και δικαιοσύνη, να εξυπηρετούν με κάθε τρόπο τις ολιγομελείς συντεχνίες των ισχυρών, θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΓΛΗΣ

Και το νέο δελτίο τύπου έπειτα από την απάντηση του Γ. Μπαμπινιώτη περί προσπάθειας διαφύλαξης των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων:

      Αθήνα, 8/5/2012

                                Αριθμ. Πρωτ: 23227

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ. ΧΑΡΙΖΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΑΡΧΕΣ  ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ …ΚΑΛΟ ΜΑΣ!!!!

Στις χθεσινές καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ για τη σκανδαλώδη νομοθετική παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας, κ. Μπαμπινιώτη, με σκοπό τη χορήγηση εκατομμυρίων ευρώ στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και στον εαυτό του (ως πρόεδρο των 29 σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας), ο Υπουργός Παιδείας απάντησε προκλητικά πως η πράξη του αυτή γίνεται για το …καλό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Το θράσος περισσεύει από τους εκπροσώπους της παρασιτικής πολιτικής τάξης που, λίγο πριν καταρρεύσει υπό το βάρος της λαϊκής οργής, επιχειρεί να κάνει τα τελευταία πλουσιοπάροχα δώρα στις πανίσχυρες οικονομικές ολιγαρχίες που το στήριζαν. Βεβαίως, ο κ. Μπαμπινιώτης δεν έδωσε καμιά απάντηση στα χθεσινά μας ερωτήματα, τα οποία επαναλαμβάνουμε:

  • Ποια είναι η ακριβής ημερομηνία της έκδοσης της γνωμοδότησης και ποιος ο αριθμός πρωτοκόλλου της;
  • Ποιοι από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου υπέγραψαν τη γνωμοδότηση;

Επαναλαμβάνουμε πως η πραξικοπηματική αυτή πράξη του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος επιχειρεί να νομοθετήσει για δεύτερη φορά υπέρ των σχολαρχών και αυτή τη φορά χωρίς να υπάρχει κυβέρνηση, δεν θα μείνει αναπάντητη από την ΟΙΕΛΕ. Η Ομοσπονδία μας θα καταθέσει την Πέμπτη, 9/5, μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Υπουργού Παιδείας για παράβαση καθήκοντος.

Να πληροφορήσουμε, τέλος, τον αξιότιμο Υπουργό, πως δεν έχουμε ανάγκη από τέτοιους «σωτήρες»! Κι επειδή δεν χρειαζόμαστε τις «ευεργετικές» για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς εμπνεύσεις του, τον προτρέπουμε να πετάξει τη γνωμοδότηση αυτή στον κάλαθο των αχρήστων. Για το …καλό του!!!

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                               ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΑΖΑΓΛΗΣ

Πηγή δελτίων τύπου: http://www.oiele.gr/

http://wp.me/p1pa1c-gVz

Posted in: Ελλάδα