Στη μνήμη Χριστούλα (φωτογραφικό)

Posted on 8 Απριλίου, 2012 7:11 μμ από

9


Ημέρα Αιωνιότητας

Λήψη φωτογραφιών από Δημήτρη Β. Γερονίκο στο πρώτο νεκροταφείο και στην πλατεία Συντάγματος των Αθηνών, κατά τη διάρκεια των ημερών 4, 5 και 7 Απριλίου 2012. Οιφωτογραφίες είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Δημήτρη Χριστούλα.

 Ο Δημήτρης Χριστούλας, ένας συνταξιούχος φαρμακοποιός 77 ετών αυτοκτόνησε την Τετάρτη 4 Απριλίου, στην πλατεία Συντάγματος των Αθηνών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η λέξη αυτοκτονία μοιάζει ειρωνική. Στην πραγματικότητα πρόκειται για πράξη πολιτική. Οι απάνθρωπες συνθήκες ανασφάλειας και αστάθειας, η φτώχεια και η οργή που έχει παράξει το σύστημα των επαίσχυντων οικονομικών πολιτικών, οδηγούν τους ανθρώπους στην απελπισία και το θάνατο. Είναι μία ιδιαίτερη αυτοκτονία από τις πάμπολλες που έχουν συμβεί λόγω της αξιοθρήνητης κατάστασης που έχουν περιέλθει οι πολίτες τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα.

Τα τελευταία λόγια του Δημήτρη Χριστούλα έχουν ως εξής:
“H κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένησε κυριολεκτικά την δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι’αυτήν.
Επειδή έχω μία ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικωφ ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου.
Πιστεύω πώς οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (πλατεία Λορέτο του Μιλάνου).”

Δ. Γερονίκος

Zaphod

Short Link: http://wp.me/p1pa1c-gL8