Ιδρύει κόμμα ο Παπαδήμος (!)

Posted on 1 Απριλίου, 2012 10:52 μμ από

20


Πολλοί θα νομίσουν ότι πρόκειται για Πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά φαίνεται πως η είδηση κάθε άλλο παρά ψευδής είναι…

 

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια από ανώτατη κυβερνητική πηγή πως ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος βούλεται να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κομματικού φορέα αμέσως μετά τις προσεχείς εθνικές εκλογές. Αν και οι πληροφορίες που διαρρέουν είναι συγκεχυμένες, όλες φαίνεται να συγκλίνουν στο ότι το νεοσύστατο κόμμα θα έχει στις τάξεις του πολλές προσωπικότητες που χαίρουν ευρείας αναγνώρισης και κύρους και που ως τώρα δεν είχαν ασχοληθεί με την πολιτική. Μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα ονόματα των Γ.Μπαμπινιώτη , Γιώργου ΠροβόπουλουΣτέλιου Ράμφου ,Πάσχου Μανδραβέλη , Νίκου Πορτοκάλογλου ,  και αυτό της Κικής Δημουλά. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με στενό συνεργάτη του Λουκά Παπαδήμου από την περίοδο ακόμα που επιτελούσε πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος (μας παρακάλεσε να μη δημοσιοποιήσουμε το όνομά του και αυτή του την επιθυμία θα τη σεβαστούμε) , μας ειπώθηκαν τα εξής:

» Δε θα είναι ένα ακόμα κόμμα στην πολιτική σκηνή· θα είναι μια τομή στα κοινά . Όλοι όσοι θα στελεχώσουμε αυτό το κόμμα πιστεύουμε βαθιά πως ο μόνος δρόμος για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο είναι να υπάρξουν επιτέλους γενναίοι και ικανοί τεχνοκράτες ώστε να παρθούν να απαραίτητα μέτρα και να έρθει η Ανάπτυξη. Δε θεωρούμε πως η Πολιτική πέθανε, απλά πιστεύουμε πως σε τέτοιες κρίσιμες συγκυρίες οι πρακτικές λύσεις είναι αυτές που δείχνουν το δρόμο της σωτηρίας,της ευημερίας και της ευμάρειας. «

Όσο για το όνομα του κόμματος, πολλά έχουν ακουστεί ,με τα πιο πιθανά όμως να είναι τα «Ώρα Ευθύνης» , «Τέχνη του Κράτους» και «Ανάπτυξη Τώρα».

 

*Πηγή: www.tovlima.gr