Night On Earth

Posted on 7 Μαρτίου, 2012 4:14 μμ από

20


Μετά από σχεδόν δύο χρόνια συναυλιακής απουσίας –με τελευταία εμφάνιση προ μνημονιακής λαίλαπας- οι Night On Earth επιστρέφουν στην ηχητική δράση.
Σε πλήρη απαρτία επί σκηνής και μαζί με φίλους μουσικούς, κάνουν μια αναδρομή σε ό,τι τους έχει λείψει όλο αυτό το διάστημα, καθώς και σε αναμνήσεις από το άμεσο μέλλον, δοκιμάζοντας μια τελετουργία εν είδει καθαρτηρίου ήχων, εικόνων και λέξεων.
Ακολουθώντας τη σημειολογική τάση των καλλιτεχνικών παρεμβάσεων της εποχής, επιλέγουν την 25η Μαρτίου -μέρα εθνοσωτήρια, μέρα ανάτασης, με ιδιαίτερο συμβολισμό, αλλά προπαντός μέρα αργίας, μέρα Κυριακή- και το φιλόξενο χώρο του δρόμου με τα δέντρα, Baumstrasse στο Βοτανικό (Σερβίων 8).
Η καθαρτική εμπειρία αρχίζει στις 21.30 και το αντίτιμο μύησης ανέρχεται στα 10 ευρώ.

παίζουν
Costinho: πιάνο, πλήκτρα
Juanito: βιολί
Lagos: ηλ.κιθάρα
Πέτρος Λαμπρίδης: μπάσο
digital alkemist: drums
Σοφία Σαρρή: φωνή

συμμετέχουν
Κλείτος Κυριακίδης: σαξόφωνο, φλάουτο
Γιώργος Κοντογιάννης: κρητική λύρα

Δημήτρης Μυγιάκης: ήχος
Νίκος Νικολόπουλος: εικόνα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι Night On Earth είναι ένα γκρουπ που προέκυψε μέσα από έναν αυτοσχεδιασμό της μετα-μουσικής ηχο-τρομοκρατικής κολλεκτίβας των Paracroussis, τον Απρίλιο του 2004. Το μουσικό τους ύφος μπορεί να περιγραφεί ως ένα παζλ από trip hop και blues noir, κουρδισμένο σε μια jazz ατμόσφαιρα, κάτω από ένα αυτοσχεδιαστικό πνεύμα –που εισχωρεί σε ταξιδιάρικα και μελαγχολικά ηχοτόπια και αντανακλά κινηματογραφικές αναφορές. Ο ήχος τους είναι περισσότερο διαμορφωμένος από τις εικόνες του Jim Jarmusch και του Wong Kar-Wai, παρά από ένα συγκεκριμένο μουσικό ιδίωμα. Παρ’όλα αυτά, στο παίξιμό τους συναντιούνται ετερόκλητα ακούσματα: από τη μελαγχολία των βινυλίων του Bristol και των progressive κιθαριστικών ταξιδιών των 70’s μέχρι το πνεύμα των avant-garde συνθετών του 20ου αιώνα, τα Filmworks του John Zorn και τους πιανιστικούς αυτοσχεδιασμούς του Keith Jarrett.
Τον Οκτώβριο του 2006 κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο τους σε διπλό CD από την ανεξάρτητη Outlandish Recordings σε παραγωγή του ίδιου του γκρουπ και με συμμετοχές μουσικών όπως ο Νίκος Βελιώτης, η Natryx και ο Nokalypse. Το Δεκέμβρη του 2008, κυκλφόρησε το δεύτερο album τους με τίτλο ‘Second Hand’ –κάτω από την ετικέτα της Sony και την εταιρεία παραγωγής Αχός. Πρόκειται για τη δισκογραφική συνεργασία τους με το Θανάση Παπακωνσταντίνου, πάνω σε παλιότερο δικό του υλικό, με την επιμέλεια και την παραγωγή του ίδιου του συνθέτη και εκλεκτές συνεργασίες με προσκεκλημένους μουσικούς όπως οι: Φώτης Σιώτας, Παντελής Στόικος, Σοφία Ευκλείδου, Μαριλύ Μήλια, Γιώργος Γεωργιάδης, Λάμπης Κουντουρόγιαννης, Δημήτρης Αρώνης κ.α.
Οι συναυλίες τους πλαισιώνονται συνήθως εικαστικά είτε με video είτε με κινηματογραφικό υλικό. Παράλληλα, έχουν υπογράψει τη μουσική επένδυση της ταινίας μικρού μήκους Hoy No Vengo A Cenar των Θανάση Τότσικα και Γιώργου Πανταζόπουλου, ενώ έχουν παραχωρήσει τρεις συνθέσεις τους για τη μουσική επένδυση των ταινιών Κλέφτες (2007) του Μάκη Παπαδημητράτου και Ροζ (2006) του Αλέξανδρου Βούλγαρη.
Επίσης, τα μέλη των Night On Earth δραστηριοποιούνται σε ποικίλα και ετερόκλητα side projects με δημιουργική παρουσία, συναυλιακά και δισκογραφικά.

Crocus

Hotel – [a story…]

Prisons

Λάφυρα (Θανάσης Παπακων/νου)

Nightshift

Απο το site των Night on Earth  http://nightonearth.gr/  και τον Δρόμο με τα δέντρα

και τον Μανικάκο

http://wp.me/p1pa1c-gnL