Πως το λέγαν; Σπουδαστικό της ασφάλειας…

Posted on 18 Φεβρουαρίου, 2012 1:51 μμ από

1


Και από το Alterthess:

Τα στοιχεία του Πρύτανη, του Προέδρου και των μελών του ΔΣ του ΕΣΔΕΠ, του Προέδρου των Διοικητικών ΑΠΘ και των φοιτητών από ΜΑΣ, ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝ, που παρενέβησαν στην  συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής ζητάει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης από την Πρυτανεία του ΑΠΘ όπως φαίνεται σε έγγραφο που κυκλοφόρησε και αναφέρεται σε προκαταρκτική εξέταση που γίνεται για να σχηματιστεί δικογραφία.

Η συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής στις 8/2 διεκόπη από φοιτητές και εκπροσώπους εργαζομένων του ΑΠΘ και αποτέλεσε το πρώτο βήμα για τη ματαίωση των εκλογών στις 15/2 και 17/2 και τη μη εφαρμογή του νόμου-πλαισίου.

«Αναμενόμενη» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού Θεσσαλονίκης την «αντίδραση της εκτελεστικής εξουσίας απέναντι στο φοιτητικό και συνδικαλιστικό κίνημα. Ο αγώνας της ΑΡΕΝ και των άλλων φοιτητικών παρατάξεων ενάντια στην πολιτική της «δημοκράτισσας» υπουργού Παιδείας συνεχίζεται μέχρι να ανατραπούν όλες οι νεοφιλελεύθερες και αντιδραστικές αποφάσεις. Η πανεπιστημιακή κοινότητα με την άμεση κινητοποίησή της έδειξε ότι οι αντιστάσεις απέναντι στην εμπορευματοποίηση της δημόσιας παιδείας, την απαξίωση του δημοσίου πανεπιστημίου και της ίδιας της δημοκρατίας είναι ισχυρές και θα παραμείνουν ισχυρές μέχρι το τέλος».

Σε δήλωσή του ο Γραμματέας της ΝΕ Συνασπισμού Α’ Θεσσαλονίκης, Νίκος Σαμανίδης, καταγγέλλει «την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων που αποτελεί πλέον πάγια τακτική της κυβέρνησης προκειμένου να επιβάλει τις πολιτικές της στο σύνολο της κοινωνίας».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει «τις απειλές, την τρομοκράτηση του κινήματος και την εισαγγελική παρέμβαση, που ζητάει να (κατα)δοθούν τα ονόματα του προεδρείου του ΕΣΔΕΠ, των σωματείων και των φοιτητών που πρωτοστάτησαν και πρόσκεινται στα σχήματα της ΕΑΑΚ, το ΜΑΣ και την ΑΡΕΝ. Η κίνηση αυτή αποτελεί κατάφωρη παρέμβαση στο πολιτικό και συνδικαλιστικό εκπαιδευτικό κίνημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία δεν έδειξε αντίστοιχη «ευαισθησία» για την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τις δυνάμεις των ΜΑΤ στο τέλος της μεγαλειώδους συγκέντρωσης της Κυριακής».

Μεταφέρει η Jaquou Utopie

http://wp.me/p1pa1c-g5O