Οι Anonymous «ρίχνουν» μεγάλα σάιτ στις ΗΠΑ

Posted on 20 Ιανουαρίου, 2012 12:49 μμ από

25


[Αναδημοσίευση] [Μετάφραση]

Τι καταλαβαίνω ότι συμβαίνει: επίθεση διαδικτυακή σε έναν ιστότοπο-σάιτ σημαίνει ότι καταρρέει το σάιτ (βγάζει μήνυμα ότι «δεν υπάρχει» ή ότι «έχει πρόβλημα») ή/και καταφέρνει ο επιτιθέμενος (χάκερ) να εμφανίσει εκείνος ό,τι θέλει στην ιστοσελίδα (μήνυμα-βίντεο-εικόνα)

Απλή περίπτωση για να καταρρεύσει ένα σάιτ, ακόμα και αν δε γίνει εκούσια από κάποιους, είναι να προσπαθήσουν ταυτόχρονα πάρα πολλοί χρήστες να μπουν στο σάιτ (EDIT: σε σχόλιο μας ενημέρωσαν ότι αυτό ονομάζεται flooding/υπερχείλιση). Κι αυτό γιατί υπάρχει πάντα ένας μέγιστος αριθμός χρηστών που μπορεί να αντέξει συγκεκριμένος ιστότοπος «την ίδια στιγμή»… χμμμ.. θυμάστε τι είχε γίνει μετά τον σεισμό στην Αθήνα? που είχαν καταρρεύσει όλες οι κινητές τηλεφωνίες για ώρες? ε.. μάλλον κάτι τέτοιο 😉 => ταυτόχρονα όλοι μαζί προσπάθησαν να καλέσουν και δεν άντεξε το «δίκτυο». Αντίστοιχα, σα να χτυπάνε, ήρεμα (αλλά να χτυπάνε ) ταυτόχρονα την πόρτα σου 500 άτομα…

Σχόλιο: είναι προφανώς πολύ πιο δύσκολο να «ρίξει» κάποιος ένα σάιτ μεγάλης εταιρείας (γιατί προφανώς έχουν προγράμματα και δυνατότητες να αποφεύγουν/αντιμετωπίζουν τέτοιες διαδικτυακές επιθέσεις) και ακόμα πιο δύσκολο, όπως καταλαβαίνουμε όλοι, να συμβεί κάτι τέτοιο σε σάιτ της κυβέρνησης των ΗΠΑ… όπως του υπουργείου Δικαιοσύνης τους ή του FBI… το αποτέλεσμα μετράει (που’λεγε και η διαφήμιση :D)

Denial of Service επίθεση = DoS attack (προσπάθεια να καταστεί ένας υπολογιστής μη-διαθέσιμος για τους χρήστες)

Ακολουθεί η αναδημοσίευση  (Μετάφραση by koula)

από το RT.com

Οι Anonymous «ρίχνουν» σάιτ κυβερνητικά αλλά και σάιτ της μουσικής βιομηχανίας, στη μεγαλύτερη διαδικτυακή επίθεση που έχει γίνει ποτέ

Οι χάκερ-ακτιβιστές (hacktivists) με τη συλλογική ονομασία «Anonymous» διεξάγουν μια επίθεση στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου μετά από την επιτυχή κατάρρευση των αντίστοιχων σάιτ του FBI, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της Universal Music Group, της RIAA (σ.μ.: σαν το ΑΕΠΙ στην Ελλάδα) και της Motion Picture Association of America.

Σε απάντηση της σημερινής επιδρομής των ομοσπονδιακών στον ιστότοπο που διεξάγονταν ανταλλαγές αρχείων μεταξύ χρηστών, το Megaupload, οι χάκερ με την διαδικτυακή συλλογική ονομασία «Anonymous» επιτέθηκαν (σ.μ. ηλεκτρονικά) και «χάλασαν» τους ιστοτόπους του FBI, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της Universal Music Group, της RIAA και της Motion Picture Association of America και της Warner Music Group.

«Ήταν τα αντίποινα για το Megaupload, όπως ήταν και η ταυτόχρονη επίθεση στον ιστότοπο του υπουργείου Δικαιοσύνης – Justice.org», λέει  ένα ενεργό μέλος των Anonymous, ο Barett Brown, στο RT την Πέμπτη το απόγευμα.

Μόνο μερικές ώρες πριν οι ιστότοποι  του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Universal «καταρρεύσουν», είχε μαθευτεί η είδηση ότι το Megaupload, ένα μεγάλο σάιτ ανταλλαγής/κοινής χρήσης αρχείων μεταξύ χρηστών με αναφερόμενο αριθμό χρηστών τα 50 εκατομμύρια καθημερινά, είχε «κλείσει» από ομοσπονδιακούς πράκτορες. Τέσσερις άνθρωποι που συνδέονταν με το Megaupload συνελήφθησαν στη Νέα Ζηλανδία και μια διεθνής καταστολή οδήγησε πράκτορες να επιδώσουν τουλάχιστον 20 εντάλματα έρευνας σε όλη την υδρόγειο.

Από τα τελευταία σάιτ που «κατέρρευσαν» ήταν το FBI.gov, το οποίο τελικά «έσπασε» γύρω στις 7.40′ μμ (EST time) το απόγευμα της Πέμπτης.

Λιγότερο από μια ώρα μετά την «κατάρρευση» των σάιτ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Universal, το σάιτ της RIAA ή αλλιώς του Συνεταιρισμού των Δισκογραφικών της Αμερικής, σταμάτησε τη λειτουργία του επίσης.

Λίγο πριν τις 6μμ (EST time), το κυβερνητικό σάιτ Copyright.gov (σ.μ. copyright = τα πνευματικά δικαιώματα) επίσης «κατέρρευσε». Τριάντα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του σάιτ του BMI (αλλιώς Broadcat Music, Inc), του οργανισμού παροχής αδειών, ο οποίος αντιπροσωπεύει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της μουσικής.

Επίσης την Πέμπτη, στο σάιτ MPAA.org εμφανιζόταν ένα μήνυμα ότι υπάρχει πρόβλημα «error» καθώς οι χάκερ-ακτιβιστές Anonymous κατάφεραν να «κατεβάσουν» τον ιστότοπο αυτόν, της Motion Picture Association της Αμερικής (όμιλος κινηματογραφικών εταιρείων). Ο όμιλος αυτός, που έχει επικεφαλής τον πρώην γερουσιαστή Chris Dodd, είναι αμετανόητος υποστηρικτής και του νομοσχεδίου PIPA και του SOPA.

Ο Όμιλος Universal Music (UMG), είναι η μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία στις ΗΠΑ και υπό την προστασία της είναι και οι «φίρμες» Interscope-Geffen-A&M, η Island Def Jam Motown Music Group και η Mercury Records.

Ο Brown προσθέτει ότι έρχονται κι άλλα και οι ευθυγραμμισμένοι με τους Anonymous χάκερ-ακτιβιστές, επιδιώκουν μια από κοινού προσπάθεια με άλλους για να «καταστρέψουν τις δυνατότητες ενίσχυσης των εκστρατειών των εναπομείναντων υποψηφίων των Δημοκρατικών, οι οποίοι υποστηρίζουν το SOPA«.

Αν και πολλά μέλη του Κονγκρέσου έχουν μόλις αυτή την εβδομάδα αλλάξει τη στάση τους στο αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο Stop Online Piracy (SOPA- «Σταματήστε την Διαδικτυακή Πειρατεία») η επιδρομή στο Megaupload την Πέμπτη, απέδειξε ότι οι ομοσπονδιακοί πράκτορες δε χρειάζονται το SOPA ή το «αδελφό νομοσχέδιο», το PIPA, ώστε να γίνουν απειλητικοί προς το Διαδίκτυο.

Ο Brown προσθέτει ακόμα ότι τα ενεργά μέλη που συμμετέχουν στο σχέδιο θα χρησιμοποιήσουν μια «πειραματική εκστρατεία» και τεχνικές βελτιστοποίησης των μηχανών αναζήτησης «σύμφωνα με τις οποίες να φορτωθούν για πάντα, μερικοί από αυτούς τους γερουσιαστές, το ιστορικό τους για αυτό το θέμα».

(τέλος αναδημοσίευσης)

Στο βιντεάκι που ακολουθεί, αναφέρονται τα παραπάνω εν τάχει (την διαδικτυακή επίθεση που ήταν εκδίκηση για το κλείσιμο του Megaupload και για την καταγγελία των προωθούμενων SOPA/PIPA) αλλά σημειώνει ότι το συγκεκριμένο σάιτ ανταλλαγής-κοινής χρήσης αρχείων το στήριζαν και ορισμένοι καλλιτέχνες.

Επίσης, αναφέρει ο παρουσιαστής πληροφορίες ότι ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν προσπαθεί να βρει μια φόρμουλα συνεργασίας των βιομηχανιών μουσικής-κινηματογράφου και των εταιρειών τεχνολογίας, όσον αφορά στα νομοσχέδια κατά της «πειρατείας», αλλά ότι προς το παρόν, συμβαίνει ένας «κυβερνο-πόλεμος» μεταξύ των Anonymous και των ομοσπονδιακτών πρακτόρων που «έκλεισαν» το σάιτ Megupload.

Service Link-osoantexoume: http://wp.me/p1pa1c-ft9

koula, the trell…