Σήμερα: blackout ενάντια σε SOPA και PIPA (updated)

Posted on 18 Ιανουαρίου, 2012 10:53 πμ από

48


[Αναδημοσίευση]

από τα λογοκριμένα και τα παραλίγον… λογοκρυμμένα του διαδικτύου…

δηλαδή, από το Καλειδοσκόπιο της catalternative 🙂

Update: υπάρχει και το βιντεάκι με ελληνικούς υπότιτλους: http://youtu.be/0P9kes2edAU

Σημερινό blackout ενάντια SOPA και PIPA

Ένα έντονο κύμα διαμαρτυρίας έχει ξεκινήσει ενάντια στα νομοσχέδια Stop online piracy act (SOPA) και Protect IP Act (PIPA), που έχουν κατατεθεί στο Κογκρέσο και στην Γερουσία των ΗΠΑ αντίστοιχα.

Σκοπός των νομοσχεδίων είναι η ενίσχυση αρμοδιοτήτων του δικαστικού και αστυνομικού σώματος των ΗΠΑ, καθώς και τον κατόχων copyright στην καταπολέμηση του online trafficking  προϊόντων πνευματικής ιδιοκτησίας που προστατεύονται από copyright και πλαστών προϊόντων.

Αν διαβάσει κανείς προσεχτικά τα νομοσχέδια, θα παρατηρήσει ότι τελικά οδηγούμαστε να συσταθεί ένας πανίσχυρος μηχανισμός διαδικτυακής λογοκρισίας, οι επιπτώσεις του οποίου θα επεκταθούν πέρα από τα σύνορα των ΗΠΑ και θα αλλάξουν για πάντα το διαδίκτυο όπως το ξέρουμε.

Το κύμα αντιδράσεων κορυφώνεται σήμερα με πολλές ιστοσελίδες και εταιρίες να αντιδρούν ενάντια στα δυο κατατιθέμενα νομοσχέδια SOPA και PIPA είτε μπαίνοντας σε black-out, όπως η αγγλόφωνη Wikipedia(δείτε εδώ την ανακοίνωση τύπου) και το Reddit, είτε απλά προωθώντας sign petitions, όπως η Google.

Δείτε το παρακάτω βίντεο που εξηγεί την λογική λειτουργίας των δύο νομοσχεδίων και τις επιπτώσεις που θα έχει την ίδια την δομή του διαδικτύου τελικά…

(τέλος αναδημοσίευσης)

StOPA Link: http://wp.me/p1pa1c-fqw

koula, the trell…

τα blacks, δικά μου… για να τονιστεί το black-out 😀

Σχετικό ποστ: SOPA can ban’ya – η SOPA μπορεί να σε αποκλείσει 

και πιασάρικο βιντεάκι του Dan Bull, αλλά με ελληνικούς υπότιτλους 😉