Απεργιακές Κινητοποιήσεις – 17 Ιανουαρίου 2012

Posted on 17 Ιανουαρίου, 2012 1:12 μμ από

169


Το ποστ θα ενημερώνεται με τα νέα από τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Μπορείτε να αφήνετε στα σχόλια ό,τι είναι σχετικό με το θέμα.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων 🙂

=========

Τα Εργατικά Κέντρα Αττικής καλούν σε παναττική απεργιακή κινητοποίηση

και διάφοροι κλάδοι ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν σε αυτήν.

Εργατοϋπαλληλικό της Αθήνας 24ωρη

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωράει το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) στις 17 Ιανουαρίου. Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του:

«Οι εργαζόμενοι της Αθήνας δέχονται ανηλεή επίθεση τόσο στο εισόδημα όσο και στις εργασιακές τους σχέσεις. Η προσπάθεια από την εργοδοσία ακύρωσης κάθε εργατικού δικαιώματος, υπαγορεύοντας στην Τρόικα και την Κυβέρνηση τις νομοθετικές ρυθμίσεις που χρειάζονται για να μας μετατρέψουν από εργαζόμενους σε δούλους, μας καθιστούν θηράματα στην ζούγκλα της κερδοφορίας τους. Αποτέλεσμα αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής είναι οι 2 στους 5 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να εκβιαστούν για την καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων. …

Το ΕΚΑ με απόφαση της Εκτελεστικής του Επιτροπής, σήμερα 29/12/2011. μετά από ομόφωνη εξουσιοδότηση του Δ.Σ για αγωνιστική κινητοποίηση στο δεύτερο 10ήμερο του Ιανουαρίου , σε συνεννόηση με τα άλλα Εργατικά Κέντρα της Περιφέρειας Αττικής με την κάλυψη της ΓΣΕΕ, προκηρύσσει 24ωρη Παναθηναϊκή απεργία στις 17/1/2012 και προγραμματίζει σειρά συνδικαλιστικών δράσεων ώστε να μαζικοποιήσει την απεργιακή κινητοποίηση.

Νοσοκομειακοί Γιατροί 24ωρη

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ κάλεσε τις Ενώσεις και τις γενικές συνελεύσεις των Νοσοκομείων να συμμετάσχουν στην 24ωρη παναττική απεργία που προκήρυξαν για την Τρίτη τα Εργατικά Κέντρα Αττικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα μέτρα της κυβέρνησης με αιχμή τα εργασιακά.

ΓΣΕΕ 24ωρη

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην παναττική απεργία που πραγματοποιούν τα Εργατικά Κέντρα Αττικής στις 17 Ιανουαρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση των Συνδικάτων στις 11.00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, απευθύνει η ΓΣΕΕ

Όπως επισημαίνει η Συνομοσπονδία, η απεργία της 17ης Ιανουαρίου είναι ένα «ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, την τρόικα και τους εργοδότες, που επεξεργάζονται νέα ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, με παρεμβάσεις ή ακυρώσεις των ΣΣΕ».

ΟΜΕ-ΟΤΕ 24ωρη

Τη στήριξή της στην απεργιακή κινητοποίηση των Εργατικών Κέντρων Αττικής στις 17 Ιανουαρίου εκφράζει η ΟΜΕ-ΟΤΕ και καλεί τα σωματεία – μέλη της με αποφάσεις τους να συμμετέχουν δυναμικά τόσο στην απεργία όσο και στη συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος. Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ τονίζει ότι «κυβέρνηση και τρόικα συνεργάστηκαν συστηματικά και περιέκοψαν δραστικά μισθούς και συντάξεις. Υπονόμευσαν την κοινωνική ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επέβαλλαν την χωρίς ιστορικό προηγούμενο φοροεπιδρομή σε βάρος των εργαζομένων. Διαλύουν κομμάτι -κομμάτι τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες και αφανίζουν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά με τις προκλητικές και απανωτές αυξήσεις στο φως, στο νερό, στη μεταφορά. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι απολυμένοι, οι άνεργοι πλημμυρίζουν τη χώρα. Η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι στη πόρτα όλων μας. Η απόγνωση των νέων οδηγεί στο δρόμο της ξενιτιάς».

Υπάλληλοι Τραπεζών 24ωρη

Επίσης σε απεργία προχωρεί και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας.

Σε ανακοίνωση της σημειώνει μεταξύ άλλων ότι οι «εργαζόμενοι στις Τράπεζες έχουν τους δικούς τους λόγους να αντιδράσουν μαζικά και αποφασιστικά στις κυβερνητικές και εργοδοτικές επιθέσεις και να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, με τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία».

Καθηγητές 11:00 έως 14:00 & 14:00 έως 17:00

Η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει για την Τρίτη δύο παναττικές στάσεις εργασίας από τις 11.00 – 14.00 και από 14.00 – 17.00 και καλεί τα μέλη της στην συγκέντρωση της πλατείας Κλαυθμώνος.

Παράλληλα και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος έχει προγραμματίσει για την Τρίτη δίωρη στάση εργασίας «προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εκπαιδευτικών του Λεκανοπεδίου στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται την ίδια ημέρα. Οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι μπορούν να κηρύξουν επιπλέον στάση εργασίας για τη διευκόλυνση των συναδέλφων».

======

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης -Απεργίες

ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ:  48ωρη

Την απόφαση να απεργήσουν οι δημοσιογράφοι στις 17 και 18 Ιανουαρίου έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής : «Με τέσσερις χιλιάδες χαμένες θέσεις μέχρι τώρα, με απολύσεις και «λουκέτα», στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, με πρωτοφανές «τσεκούρεμα» στους μισθούς και τις συντάξεις, με την ολιγωρία στην υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την παράλληλη πίεση στους μισθωτούς συναδέλφους για υπογραφή ατομικών συμβάσεων, με την ανασφάλεια των εργαζομένων στο ζενίθ και με όλα τα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων που έχουν ληφθεί σύμφωνα με επιταγές της Τρόικας και έχουν εγκλωβίσει όχι μόνο το χώρο της Ενημέρωσης σε εργασιακό μεσαίωνα, αλλά το σύνολο των εργαζομένων και συνταξιούχων, συνθέτουν μια ζοφερή προοπτική για την επιβίωση του λαού μας αλλά και για τη λειτουργία της Δημοκρατίας και την κατοχύρωση της Ελευθεροτυπίας.

Μπροστά σ’ αυτή την τραγική κατάσταση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) αποφάσισαν να κηρύξουν 48ωρη απεργία, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, από την Τρίτη 06.00 της 17ης Ιανουαρίου μέχρις την Πέμπτη 06.00 της 19ης Ιανουαρίου, παράλληλα με την απεργιακή κινητοποίηση για τη 17η Ιανουαρίου που κήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα της Aττικής.

========

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Συμμετοχή στην παναττική απεργία

Συμμετοχή των Εργαζομένων στα ΜΜΜ στην Παναττική απεργία της Τρίτης 17 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Εργαζομένων στα ΜΜΜ, λόγω της συμμετοχής τους στην Παναττική απεργία που προκήρυξε το ΕΚΑ, οι Αστικές Συγκοινωνίες την Τρίτη 17 Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν ως εξής:

         Λεωφορεία & Τρόλλεϋ:     από 07:30 έως 22:00

Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος:      από 09:00 έως 21:00

Προαστιακός Σιδηρόδρομος:  από 07:00 έως 22:00

                          Τραμ                       από 08:00 έως 22:00

Το Μετρό Θα παραμείνει εκτός λειτουργίας λόγω 24ωρης απεργίας 

========

Σε συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας καλούν:

ΠΑΜΕ: στις 11 στην Ομόνοια

Δικηγόροι – Πανελλαδική Αποχή

Σύμφωνα με την απόφαση που είχαν πάρει πριν λίγες ημέρες, απέχουν και σήμερα 17/1/2012 και θα συνέλθει η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων για να αποφασίσουν παράταση της αποχής ή μη.

«Έως την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιανουαρίου θα συνεχίσουν την αποχή τους οι δικηγόροι όλης της χώρας, σύμφωνα με σημερινή ομόφωνη απόφαση των προέδρων της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, η οποία συνήλθε στην Αθήνα.

Την ερχόμενη Τρίτη, θα συνέλθει η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων για να επανεκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για την παράταση ή μη της αποχής.

Οι δικηγόροι αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, στο περαιτέρω «άνοιγμα» των δικηγορικών εταιρειών, στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις, αλλά και στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.»

Update: 13.20′

από radiobubblenews

Όσον αφορά τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες ενδεχομένως να προκύψουν προβλήματα από την συμμετοχή στην απεργία 5 ναυτεργατικών σωματείων. Της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο Στέφενσων», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών- Ναυαγοσωστικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ , σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Να σημειώσουμε ότι στην απεργία δεν συμμετέχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο.) Στην συνεδρίαση της 15μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής 8 ψήφισαν κατά της απεργίας ενώ υπήρξαν και 2 λευκά.

Σε κάθε περίπτωση οι επιβάτες που θα ταξιδέψουν την Τρίτη, πρέπει πρώτα να επικοινωνήσουν είτε με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά 210-4226000 και 210-4147800 ή με τις ναυτιλιακές εταιρείες και τα πρακτορεία.

=======

Συγκεντρώσεις:

Η κεντρική συγκέντρωση των απεργών θα πραγματοποιηθεί στις 11.00’ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο την ίδια ώρα στην Ομόνοια.

Update: 13.50′

Οι δικηγόροι απέχουν έως και 19 του μηνός με σημερινή απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προεδρείων των Δικ. Συλλόγων.

φωτογραφίες από Προπύλαια, Κλαυθμώνος αλλά και από την πορεία προς το Σύνταγμα

http://lockerz.com/s/175262184

Update: 15.25′

αφέθηκε σε σχόλιο

Σύμφωνα με το Πρώτο θέμα:

Αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής, σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας, είναι ο άνδρας που δέχθηκε επίθεση, το μεσημέρι της Τρίτης, στην πλατεία Συντάγματος, από ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων. Μάλιστα, οι δράστες της επίθεσης κατάφεραν να του αποσπάσουν και το υπηρεσιακό του όπλο.

Το περιστατικό συνέβη στις 13:45, μετά την ολοκλήρωση της πορείας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας προς τη Βουλή. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο άνδρας, που φορούσε πολιτικά, δέχθηκε επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων, οι οποίοι φώναζαν ότι είναι αστυνομικός.

Στο σημείο έπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ στον τραυματία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και, στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όντας σε σοβαρή κατάσταση.

Update 16.40′

Βίντεο-πλάνα μετά τον τραυματισμό του

===========

Πηγές: oasa.gr, apergia.gr, radiobubble.gr, Ναυτεμπορική

http://www.diamedia.gr/index.html

SHORT LINK: http://wp.me/p1pa1c-fpy