Αφιέρωση #6 – the Xray-way…

Posted on 12 Ιανουαρίου, 2012 5:07 μμ από

22


[Αναδημοσίευση]

από το Wooster Collective

THE NEFELEJCS PROJEKT BY MERGE INVISIBLE

«Μένουμε στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. Το project έλαβε χώρα στην 8η συνοικία, σε μια περιοχή με ύποπτες ανακατασκευές. Όμορφα, παλιά κτίρια κατεδαφίζονται για να αντικατασταθούν με νέα, άσχημα κτίρια, φτιαγμένα από φθηνά και κακά υλικά. Η ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε μια ζωγραφιά-μνημείο ενός κατεδαφισθέντος κτιρίου. Υπάρχουν πολλά άδεια σπίτια και γιγάντιοι τοίχοι πυρασφάλειας στην περιοχή, οπότε δεν ήταν δύσκολο να επιλέξουμε την τοποθεσία.

Κάναμε λίγη έρευνα, συλλέξαμε στοιχεία από τα Αρχεία της πόλης της Βουδαπέστης σχετικά με το κτίριο και επίσης, ρωτήσαμε και τους γείτονες. Έτσι, φτιάξαμε τα σχέδια για τη ζωγραφιά έχοντας τις πραγματικές διαστάσεις για τους τοίχους του κτιρίου, την ταράτσα και κάθε λεπτομέρεια, όπως ήταν στο παρελθόν. Αποφασίσαμε να το κάνουμε ασπρόμαυρο, σα να είναι η όψη του με ακτίνες Χ. Προσπαθήσαμε να εξετάσουμε τις δυνατότητες για να το κάνουμε πράξη. Είχαμε λίγη βοήθεια από μια τοπική γκαλερί και με την βοήθειά τους ρωτήσαμε μερικούς χορηγούς για τα υλικά, για χρήσιμους εθελοντές και σκαλωσιές.

Ο τοίχος ήταν σε άσχημη κατάσταση, οπότε η δουλειά ήταν πραγματικά δύσκολη και ήταν πολύ μεγαλύτερος από όσο είχαμε πιστέψει. Συνεπώς, οι αναμενόμενες 4 ημέρες δουλειάς έγιναν ολόκληρη εβδομάδα, αλλά άξιζε τον κόπο. Η ζωγραφιά άρεσε πολύ στους γείτονες, ακόμη και περαστικοί ερχόντουσαν και μας βοηθούσαν να ζωγραφίσουμε.»

Merge Invisible

Skalwsia Link: http://wp.me/p1pa1c-fmw

koula, the trell…

Αφιερωμένο στα τρόλια, που «κοιτάζουν» σπίτια αυτόν τον καιρό…

«πτσάκτσε συ στα ενοίκια,

κι αν τα ευρώ σου «λείψουν»,

θα’ρθουνε τα κλιμάκια,

των trell να ζωγραφίσουν!»

Παρακαλείται ο μανικακος να επιστρέψει τη μπατανόβουρτσα στη ρεσεψιόν.