Οι Σημερινές Εξελίξεις από τον Αγώνα των Χαλυβουργών

Posted on 3 Ιανουαρίου, 2012 7:50 μμ από

17


Άκαρπη για μία ακόμη φορά η τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας

Σύμφωνα με το newsit, oι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν από τις 13:00 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο διανύοντας την 65η ημέρα της απεργίας τους ζητώντας την επαναπρόσληψη 50 απολυμένων συναδέλφων τους και την επιστροφή όλων στην 8ωρη εργασία. Για αρκετή ωρα παρέμεινε κλειστή η Πειραίως ενώ λίγο μετά τις 14:45 ο δρόμος άνοιξε αφού η συνάντηση τους με τον υφυπουργό δεν έβγαλε αποτέλεσμα. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενώ αύριο θα πάνε στον Βόλο για να κλείσουν το εργοστάσιο που υπάρχει στην περιοχή.

Αδιάλλακτη η εργοδοσία

Όπως μας πληροφορεί το blog Αντιγειτονιές ήδη από χθες η εργοδοσία άρχισε να «στέλνει» τα μηνύματά της προειδοποιώντας τους απεργούς ότι η στάση τους θα οδηγήσει σε «αναδιάρθρωση» του εργοστασίου με απολύσεις, αν όχι σε κλείσιμο. Τα ίδια επανέλαβαν και σήμερα στη τριμερή. Οι εκπρόσωποι – νομικοί σύμβουλοι του Μάνεση προσήλθαν χωρίς πρόταση, ενώ το υπουργείο τους πρότεινε επαναπρόσληψη των 50 με κρατική επιδότηση χωρίς όμως να γίνουν απολύσεις για 18 μήνες. Δεν απάντησαν με τη δικαιολογία ότι δεν ήταν ενήμεροι και ακολούθησε μια προκλητική τοποθέτηση σε σχέση με την απεργία όπου κατηγόρησαν τους εργάτες ότι θέλουν να κλείσουν το εργοστάσιο.

Αυτό εξόργισε τους απεργούς οι οποίοι έλεγαν ότι ενώ προσπάθησαν να είναι διαλλακτικοί η εργοδοσία σκληραίνει τη στάση τους. Δεν τους μένει πλέον κανένας άλλος δρόμος από τα να συνεχίσουν απαιτώντας 5νθήμερο – 8ωρο και επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων τους.

Να θυμίσουμε πως οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία βρίσκονται στην 65η ημέρα απεργίας, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των 50 απολυμένων συναδέλφων τους, την εκ περιτροπής απασχόληση και την ανάκληση της μείωσης μισθών, στην οποία έχει προχωρήσει μονομερώς η επιχείρηση. Στις 17 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί Παναττική Απεργία συμπαράστασης στον Αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας, για την οποία έχουν λάβει απόφαση τα εργατικά κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου και Θριασίου.

Φωτορεπορτάζ από τη σημερινή συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Δηλώσεις του πρόεδρου του σωματείου Γιώργου Σιφωνιού, μετά τη λήξη της συνάντησης

Σύντομο URL: http://wp.me/p1pa1c-ffQ