Ελληνικό Αρχείο Τσε Γκεβάρα

Posted on 3 Ιανουαρίου, 2012 4:12 μμ από


Το πρώτο ελληνικό site που αφορά τη ζωή και το θεωρητικό έργο του μεγάλου επαναστάτη Che Guevara είναι πλέον γεγονός. Διαβάζουμε σχετικά στην αρχική σελίδα:

Το Ελληνικό Αρχείο Τσε Γκεβάρα © Guevaristas αποτελεί την πρώτη διαδικτυακή προσπάθεια συγκέντρωσης υλικού στην ελληνική γλώσσα γιά τον κορυφαίο επαναστάτη της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας – τον Ernesto Che Guevara.

Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να φωτήσει, κατά το δυνατόν περισσότερο, τις γνωστές αλλά και τις άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας του Τσε, όπως αυτή σκιαγραφείται μέσα από τα δικά του γραπτά, τις δικές του διηγήσεις αλλά και μέσα από βιβλία, άρθρα, γνώμες και αναλύσεις τρίτων. Απώτερος στόχος είναι η μελέτη του φαινομένου “Τσε”, όχι υπό το πρίσμα των κανόνων που επιτάσσει το σύγχρονο καπιταλιστικό μάρκετινγκ, αλλά μέσα από τη κριτική παρουσίαση, ανάλυση και εκτίμηση της πραγματικής συνεισφοράς του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στην πολιτική επιστήμη και την επαναστατική θεωρία, σκέψη και δράση.

Ευελπιστούμε το Ελληνικό Αρχείο Τσε Γκεβάρα © Guevaristas να αποδειχθεί ενδιαφέρον και κυρίως χρήσιμο, όχι μόνο σε όσους πιστεύουν στα ιδανικά που κληροδότησε ο σπουδαίος επαναστάτης, αλλά και στους ιστορικούς του παρόντος και του μέλλοντος που θα θελήσουν να μελετήσουν εις βάθος το βίο και τη δράση του ΤΣΕ.

Το Ελληνικό Αρχείο Τσε Γκεβάρα περιλαμβάνει μία σειρά από θεματικές ενότητες όπως:

Ευχόμαστε στους διαχειριστές της ιστοσελίδας καλή επιτυχία στο εγχείρημά τους…

Τους Guevaristas μπορείτε να τους βρείτε εδώ

Σύντομο URL: http://wp.me/p1pa1c-ff3