Η Βόρεια Κορέα χωρίς παρωπίδες

Posted on 20 Δεκεμβρίου, 2011 11:54 μμ από

116


του  Καπυμπάρα

Καλό ταξίδι σύντροφε Κιμ…

Ο αταλάντευτος υπερασπιστής της παγκόσμιας εργατιάς, που με τους ακάματους και ανιδιοτελείς αγώνες του κατάφερε να διαδεχτεί τον πατέρα του στην ηγεσία της Λαοκρατικής Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, ο δικός μας άνθρωπος, ο σοσιαλιστής ηγέτης, ο σύντροφος Κιμ Γιονγκ-Ιλ σύμφωνα με απόφαση της Κ.Ε. του Κόμματος Εργασίας της Κορέας είναι νεκρός. Σαν ύστατο φόρο τιμής στο μεγάλο εκλιπόντα των ημερών (ειλικρινά σας το λέω, συγκινήθηκα περισσότερο απ’ ότι για τον Χίτσενς ή τον Χάβελ) νομίζω πως ήρθε ο καιρός κάποιος να υπερασπιστεί το όραμα και το έργο του και να ξεκουκουλώσει κάποιες από τις γεμάτες εμπάθεια συκοφαντίες ενάντια στη Λ.Λ.Δ. Κορέας που χαλκεύονται εδώ και χρόνια στα υπόγεια των μυστικών υπηρεσιών του παγκόσμιου καπιταλισμού.

Ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ σε ηλικία 5 ετών. Γιατί και οι Μεγάλοι, ήταν κάποτε παιδιά...

Μια ιδεολογικά προκατειλημμένη αυθαίρετη ερμηνεία

Χαρακτηριστική περίπτωση τέτοιου είδους συκοφάντησης -και αφορμή γι’ αυτό το άρθρο- είναι μια εικόνα που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο και αποτελεί όπλο στα χέρια της καπιταλιστικής προπαγάνδας. Πρόκειται για μια δορυφορική φωτογραφία της Κορεατικής Χερσονήσου τραβηγμένη τη νύχτα, όπου φαίνεται το νότιο τμήμα της κατάφωτο, ενώ το βόρειο σκοτεινό, με την εξαίρεση μιας μικρής κουκκίδας φωτός. Επειδή δεν είμαστε οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας, δεν αρνούμαστε ότι η φωτογραφία αποτυπώνει την πραγματικότητα. Αυτό που αρνούμαστε είναι την ιδεολογικά προκατειλημμένη και ολότελα αυθαίρετη ερμηνεία της.

Η προπαγανδιστική μηχανή του ιμπεριαλισμού προσπαθεί να μας πείσει πως αυτό που βλέπουμε είναι η απόδειξη ότι η Νότια Κορέα είναι αναπτυγμένη, ενώ η Βόρεια υποανάπτυκτη, στην εποχή ακόμα του ξύλινου αρότρου και της βοϊδάμαξας ή (πιο ιδεολογικά) ότι ο καπιταλισμός είναι το φως και ο σοσιαλισμός το σκότος. Όμως σύντροφοι, δεν μας ξεγελούν. Ένας καλόπιστος και αμερόληπτος παρατηρητής και όχι κάποιος αστός με κίτρινα τα μάτια από το μίσος για τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού και της ιδεολογίας τζούτσε θα έβλεπε αυτό που είναι και η πραγματικότητα:

δορυφορική φωτογραφία της κορεατικής χερσονήσου

Ένα σύστημα με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον

Στο νότο είναι σαφές πως η ανεργία καλπάζει και οι ατυχείς Νοτιοκορεάτες δεν έχουν τι να κάνουν και ξοδεύουν το χρόνο τους στα μπαρς, στα πορνεία, στα ναρκωτικά και σε λοιπές βλαβερές έξεις της νυχτερινής ζωής (εξού και τόσα φώτα), ενώ στο βορρά όπου υπάρχει μηδενική ανεργία, όλοι την ώρα που τραβήχτηκε η φωτογραφία, είναι στα κρεβάτια τους καθώς την επόμενη έχουν να ξυπνήσουν νωρίς γιατί έχουν δουλειά. Το φωτάκι στην περιοχή της Πυονγιάνγκ είναι προφανώς το στρατηγείο του συντρόφου Κιμ, όπου ακατάβλητα εργαζόταν μέρα και νύχτα για τον σχεδιασμό του περάσματος στον κομμουνισμό και την προκοπή του λαού. Η ανιδιοτελής αυτή υπερεργασία άλλωστε, τον οδήγησε στο μοιραίο.

Η πληθώρα των φωταψιών στη Νότια Κορέα μαρτυρά ένα σύστημα που σπαταλά ενέργεια και μολύνει το περιβάλλον, που ο «πολιτισμός» του σταματά όταν κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, που η φωτορύπανση δεν αφήνει τα παιδιά να δουν τα άστρα και να ονειρευτούν. Αντίθετα, στη Βόρεια Κορέα δεν εκπέμπονται τόσοι ρύποι χωρίς λόγο και είναι φως φανάρι πως υπάρχει ένα σύστημα, που εκτός από τον άνθρωπο, έχει στο επίκεντρό του και το περιβάλλον. Κοιτώντας ξανά και ξανά τη δορυφορική φωτογραφία δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί κανείς, πόσα καρέττα-καρεττάκια στη Νότια Κορέα, μόλις βγήκαν από το αβγό δεν παρασύρθηκαν από τα ηλεκτρικά φώτα προς το δρόμο χάνοντας το δρόμο για τη θάλασσα, αλλά και τη ζωή τους κάτω από τις ρόδες ενός «hyundai», τη στιγμή που λίγα χιλιόμετρα βορειότερα, στο σοσιαλιστικό βορρά τα αντίστοιχα χελωνάκια καθοδηγούνται από το φως της σελήνης και των άστρων προς τη θάλασσα. Άλλωστε στο βορρά, αν -ο μη γένοιτο- κάποιο από αυτά μπερδευτεί και τραβήξει στην αντίθετη κατεύθυνση κινδυνεύει σαφώς λιγότερο γιατί δεν υπάρχει καταναλωτισμός και Ι.Χ.

______________________________________________________________________________________________

Σόρτλινκ: http://wp.me/p1pa1c-f6g