Είναι απλά ένα φυτό

Posted on 29 Νοεμβρίου, 2011 11:48 πμ από

76


«It’s just a plant» (»Είναι απλά ένα φυτό»)-Ricardo Cortes

Ένα παιδικό παραμύθι αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Η ιστορία του έχει ως κεντρικό άξονα την χρήση της μαριχουάνα.

*κειμενο απο το news247

Στα ράφια των βιβλιοπωλείων βρίσκεται ένα παιδικό βιβλίο αρκετά διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Με τίτλο «Είναι απλά ένα φυτό» πραγματεύεται την σχέση μίας κοπέλας με την κάνναβη εγείροντας πολλά ερωτηματικά σχετικά με το μήνυμα που μεταφέρει.

Η ιστορία ξεκινά, όταν η δυνατή όσφρηση της Jackie, της κεντρικής ηρωίδας του βιβλίου, την οδηγεί στο υπνοδωμάτιο των γονιών της, όπου καπνίζουν ένα τσιγάρο από μαριχουάνα.

Την επόμενη μέρα, η μητέρα ξεναγεί την κόρη της στον κόσμο της μαριχουάνας μέσα από ένα ταξίδι, όπου συναντούν έναν αγρότη, ένα γιατρό και έναν αξιωματικό της αστυνομίας.

Συγγραφέας του ανατρεπτικού βιβλίου είναι ο Ricardo Cortés, ο οποίος επιμελήθηκε και την εικονογράφηση του, ενώ δηλώνει παράλληλα σθεναρός υπέρμαχος της νομιμοποίησης της μαριχουάνας.

Ωστόσο, από την μεριά τους αρκετοί πολιτικοί και αρθρογράφοι άσκησαν δριμύτατη κριτική στην στάση του Cortés απέναντι στην κάνναβη. Τόνισαν, πως με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνει τα παιδιά προς τον σκοτεινό δρόμο της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

===================================================================================

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο και στο διαδίκτυο στη σελίδα www.justaplant.com

μανικάκος

μυρωδάτο λινκ: http://wp.me/p1pa1c-eBL