Διεθνής Δήλωση Αλληλεγγύης στον Αγώνα του Αιγυπτιακού Λαού

Posted on 25 Νοεμβρίου, 2011 2:22 μμ από

11


Μετάφραση – αναδημοσίευση από το anarkismo.net

***

Διεθνής Δήλωση Αλληλεγγύης στον Αγώνα του Αιγυπτιακού Λαού

Το Σαββατοκύριακο  19-20 Νοεμβρίου ένα νέο κύμα μαζικών διαδηλώσεων ξέσπασε σε όλη την Αίγυπτο, εξαιτίας της συνεχιζόμενης βίας του Ανώτατου Συμβουλίου Ενόπλων Δυνάμεων(SCAF) ενάντια στις Αιγυπτιακές μάζες, Ο λαός κουράστηκε από τη δικτατορική συμπεριφορά του, τη χρήση ακραίας βίας εναντίων διαδηλωτών, τις στρατιωτικές δίκες που σε διάστημα δέκα μηνών κατέληξαν να στείλουν 12.000 συντρόφους-ες να σαπίσουν στη φυλακή, τη λογοκρισία τους, τους βασανισμούς, τις απαγωγές και τις επιλεγμένες δολοφονίες ακτιβιστών. Ο λαός κουράστηκε από τη πειρατεία των λάβαρων της επανάστασης από το στρατιωτικό συμβούλιο, ώστε να συνεχιστεί η ίδια δικτατορία από τα παλιά με άλλα μέσα. Ο λαός κουράστηκε από το σεχταρισμό που προωθούν ώστε να μας αποσπάσουν από τον πραγματικό αγώνα για δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία.

Ο ιμπεριαλισμός διέταξε μια «ήσυχη μετάβαση» προς τη δημοκρατία στην Αίγυπτο. Ο στρατός έδειξε υπακοή στην εφαρμογή αυτού του σχεδίου. Ο λαός στην Αίγυπτο απαιτεί το τέλος της δικτατορίας και το ξερίζωμα όλων των κατάλοιπων του μισητού καθεστώτος Μουμπάρακ. Οι άνθρωποι στην Αίγυπτο θέλουν να νιώσουν ότι έχουν, επιτέλους, μια χώρα που διοικείται από αυτούς για αυτούς.

Οι αναρχικοί στην Αίγυπτο, και το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης με τους ελευθεριακούς επαναστάτες, υποστηρίζουν από τα βάθη της καρδιά τους το δίκαιο αγώνα του Αιγυπτιακού λαού να συνεχίσει την επανάσταση του και καταδικάζει τη σφαγή διαδηλωτών που δείχνει πως το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων(SCAF), δεν έχει καμιά διαφορά από τον Μουμπάρακ.

Σε αντίθεση με άλλους τομείς που διατηρούν τις αυταπάτες τους για την αστική δημοκρατία, πιστεύουμε ότι η δημοκρατία και το κράτος είναι έννοιες ασυμβίβαστες. Η αληθινή δημοκρατία εφαρμόστηκε από τον Αιγυπτιακό λαό όταν συγκρότησε λαϊκές επιτροπές και διαχειρίστηκε τις δικές του κοινότητες, τις πόλεις του, τις δικές του υποθέσεις, από τα κάτω. Kαλούμε στην ενδυνάμωση των λαϊκών επιτροπών, καλούμε στην αποκέντρωση της χώρας, στο να καταστεί κάθε μια πολιτική θέση των επιτροπών ανακλητή, αν αυτές αποτυγχάνουν στο να εκφράσουν τη λαϊκή εντολή.

Επίσης, πιστεύουμε, ότι η θέληση για δημοκρατία είναι ασύμβατη με το καπιταλιστικό σύστημα, που βασίζεται στον έλεγχο της οικονομίας και των μέσω διαβίωσης από τις ελίτ, οι οποίες καταδικάζουν 25.000 ανθρώπους να πεθαίνουν στον κόσμο από τη πείνα κάθε μέρα. Η πραγματική δημοκρατία είναι δυνατή μόνο όταν το σύνολο της κοινωνίας διαχειρίζεται την οικονομία και τη βιομηχανία μιας χώρας. Αυτό απαιτεί συλλογική ιδιοκτησία και αυτοδιαχείριση της γης και των εταιριών, από τους ίδιους τους εργάτες και τους αγρότες. Αν οι λίγοι ελέγχουν το πλούτο του κόσμου, αυτοί οι λίγοι θα συνεχίσουν να εξουσιάζουν τη πλειοψηφία. Η «ελεύθερη αγορά» είναι μια πιο λεπτή μορφή δικτατορίας.

Για αυτό και κάνουμε κάλεσμα στα συνδικάτα και στους εργάτες να πάρουν ηγετικό ρόλο στον αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, να καταλάβουν τους χώρους εργασίας, να τους μετατρέψουν σε κοοπερατίβες και να προετοιμαστούν για   την ολοκληρωτική αυτοδιαχείριση της Αιγυπτιακής οικονομίας.

Η κρίση στην Αίγυπτο δεν θα λυθεί με μεσοβέζικες λύσεις. Χρειαζόμαστε την αφοσίωση της νεολαίας, των γυναικών, της εργατικής τάξης, ώστε να ξεριζωθούν οι ρίζες της τυραννίας και της βίας στη χώρα μας – το καπιταλιστικό σύστημα και το Κράτος. Ας ενωθούμε όλοι κάτω από το λάβαρο του αντιμιλιταριστικού αγώνα, αλλά αφήστε μας να υπερασπιστούμε μια επαναστατική, ελευθεριακή επιλογή για τις Αιγυπτιακές μάζες.

25 Νοέμβρη 2011

Ελευθεριακό Σοσιαλιστικό Κίνημα ( Αίγυπτος )

Ομοσπονδία Ελευθεριακών Κομμουνιστών ( Ιταλία )

Οργάνωση Ελευθεριακών Σοσιαλιστών ( Ελβετία )

Κίνημα Εργατικής Αλληλεγγύης ( Ιρλανδία )

Αναρχοκομμουνιστικό Μέτωπο «Ζαμπαλάζα» ( Νότια Αφρική )

Συμμαχία Εργατικής Αλληλεγγύης ( Ηνωμένες Πολιτείες )

Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία «Εργατική Αλληλεγγύη» ( Ισπανία )

Ελευθεριακή Ομάδα «Ελέυθερη Ζωή» ( Κολομβία )

Κέντρο Ελευθεριακών Ερευνών και Λαϊκής Επιμόρφωσης ( Κολομβία )

Ινστιτούτο οικονομικών και Αυτοδιεύθυνσης ( Ισπανία )

Ομοσπονδία Ελευθεριακών Κομμουνιστών ( Χιλή )

***