Ζωές στο δρόμο

Posted on 15 Νοεμβρίου, 2011 11:25 μμ από

5


5 καταξιωμένοι έλληνες φωτογράφοι εστιάζουν στην πιο ακραία μορφή φτώχειας: το τραγικό φαινόμενο των αστέγων συμπολιτών μας, που πλέον έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και στο ελληνικό τοπίο.«Ζωές στο δρόμο» είναι ο τίτλος μιας ξεχωριστής όσο και –δυστυχώς- επίκαιρης έκθεσης φωτογραφίας που θα φιλοξενηθεί τον επόμενο μήνα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας «Γκολ στη Φτώχεια» και της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων.

Πέντε σύγχρονοι έλληνες φωτογράφοι στρέφουν το φακό τους στην πιο ακραία έκφραση της φτώχειας: Το φαινόμενο των αστέγων, που πλέον παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και στην χώρα μας.

Ο Δημήτρης Μιχαλάκης, η Μυρτώ Παπαδοπούλου, ο Νίκος Πηλός, ο Άγγελος Τζωρτζίνης, ο Ιάκωβος Χατζησταύρου και ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου εστιάζουν στους συμπολίτες μας εκείνους που η ζωή τους έβγαλε εκτός εστίας.
Ακολουθούν τις διαδρομές τους, αποτυπώνουν τις αγωνίες, τον αγώνα και, εν τέλει, την αξιοπρέπεια ανθρώπων της διπλανής πόρτας κάποτε, που σήμερα αναζητούν τον δρόμο της επιστροφής σε μια ζωή φυσιολογική.

Πρόκειται για μια έκθεση που η σημερινή οικονομική και κοινωνική συγκυρία την φέρνει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Άγγελος Σικελιανός» (Δ4) στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι από τη Τρίτη 15 έως Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011
.

Την επιμέλειά της έχει αναλάβει η κ. Ρενάτα Κωνσταντίνου / LIGHTROOM projects.com

Παράλληλα, οι δουλειές των ελλήνων φωτογράφων θα πλαισιωθούν από την προβολή έργων μιας άλλης ξεχωριστής έκθεσης.
Η έκθεση «Ματιές στον δρόμο» (“Eyes on the Street”) είναι μία σύνθεση φωτογραφιών που τράβηξαν άστεγοι, πωλητές της εφημερίδας δρόμου «The Big Issue», στα δικά τους μοναχικά βρετανικά μονοπάτια.
Η έκθεση φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο στη Γλασκόβη, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων του Δρόμου (INSP). Είναι δε η πρώτη φορά που τα έργα θα εκτεθούν και στην Ελλάδα.

Ζωές στο δρόμο
Τρίτη 15 – Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011
«Τεχνόπολις» Δήμος Αθηναίων (Αίθουσα Άγγελος Σικελιανός)
Πειραιώς 100 – Γκάζι

Εγκαίνια: Τρίτη 15.11 ώρα 20:30
Ωράριο: Δευτέρα – Κυριακή 12:00 – 22:00

αναδημοσιεύει από το stereoworld η Νarrator

short link http://wp.me/p1pa1c-efa