10 Χρόνια Indymedia – Εκδήλωση Σάββατο 12-11 18:00 στο Πολυτεχνείο

Posted on 11 Νοεμβρίου, 2011 3:25 μμ από

48


Το πρώτο indymedia center ξεκίνησε στα τέλη του Νοέμβρη του 1999, ως ένα εργαλείο που θα βοηθούσε το συντονισμό των ομάδων και των δράσεων του κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης των αγορών ( ή όπως αποκαλείται «το κίνημα της εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης») που λάμβαναν μέρος στις διαδηλώσεις στο Σιάτλ στη συνδιάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Μέχρι το 2002 υπήρχαν 89 τοπικά IMC σε όλο τον κόσμο σε 31 χώρες (μαζί με την Δυτική Όχθη του Ιορδάνη) και σε 6 Ηπείρους.

Το «δικό μας» indymedia ξεκίνησε τη λειτουργία του το Νοέμβριο του 2001 και γιορτάζει τα δέκα χρόνια λειτουργίας του το Σάββατο με μια  «εκδήλωση – συζήτηση με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του imc athens. Παρουσίαση της ιστορίας του μέσου και συζήτηση για το παρόν, το μέλλον και την λειτουργία του σε συνθήκες εκτεταμένης καταστολής.»

Παρ’όλες τις επιμέρους πολιτικές μου διαφωνίες με το IMC της Αθήνας σε επιμέρους θέματα, το μόνο που έχω να ευχηθώ είναι μακροημέρευση και ενημέρωση στους δύσκολους καιρούς που έρχονται 🙂