Αγγελος Σκορδίλης R.I.P.

Posted on 6 Νοεμβρίου, 2011 11:30 πμ από

11


«Εσβησε» στα 52 ο ρόκερ Αγγελος Σκορδίλης

απο enet.gr

Στις γειτονιές των αγγέλων ταξιδεύει από το απόγευμα της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου, ο Αγγελος Σκορδίλης, ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς της ροκ στην Ελλάδα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ σε όσους γνώριζαν τον ίδιο και το έργο του. Ο Άγγελος Σκορδίλης ήταν όχι μόνον ένας εξαιρετικός κιθαρίστας αλλά και ένας σημαντικός ροκ τροβαδούρος.

Η χρονιά που τον έκανε ιδιαίτερα γνωστό ήταν το 1986. Τότε, είχε συνεργαστεί στην ταινία «Νοκ άουτ», όπου τραγούδησε το «Μην κλαις για μένα Ελλάδα» των Παύλου Τάσιου και Γιώργου Χατζηνάσιου. Στην ίδια δουλειά συνεργάστηκαν  τότε και οι  αείμνηστοι Παύλος Σιδηρόπουλος και Βλάσσης Μπονάτσος.

Την ίδια χρόνια κυκλοφόρησε και ο δίσκος  «Στο δρόμο για την Ιθάκη», ενάντια στα ναρκωτικά, όπου συμμετείχε με το τραγούδι του: «Φευγάτη». Εξω από συμβάσεις και δεσμεύσεις, ευαίσθητος και ρομαντικός, ο Αγγελος Σκορδίλης ήταν γνήσιος εκφραστής πόθων και συναισθημάτων.

Ταξίδευε τους ακροατές του σε εξαίσιους ροκ ήχους, αποδίδοντας από κλασικά ροκ τραγούδια μέχρι ρεμπέτικα. Τα οχτώ τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν τακτικός επισκέπτης των Χανίων στα οποία έδινε συναυλίες.

==============================================================================

μανικάκος

http://wp.me/p1pa1c-e0A