Συλλαλητήρια Πέμπτη και Παρασκευή (3-4 Νοε)

Posted on 2 Νοεμβρίου, 2011 1:22 μμ από

129


Με αφορμή την εξαγγελία δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση, αλλά και την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τα κόμματα της κοινοβουλευτικής Αριστεράς, ΚΚΕ και Σύριζα, καλούν σε μαζικές διαδηλώσεις το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου και Παρασκευής 4 Νοεμβρίου 2011.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου

ΑΔΕΔΥ

Σε συλλαλητήριο την Πεμπτη στις 18:00 στην Πλατεία Κλαθμώνος καλεί τα μέλη της η ΑΔΕΔΥ,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυβέρνηση, που με την πολιτική της, εδώ και ενάμιση χρόνο έχει στραφεί κατά ολόκληρης της Κοινωνίας, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση, τους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τους νέους, ζητά σήμερα Ψήφο Εμπιστοσύνης από τη Βουλή για να συνεχίσει την πολιτική των εκατοντάδων χιλιάδων απολύσεων, της διαρκούς μείωσης μισθών και συντάξεων, την πολιτική που υπερχρεώνει τη χώρα και οδηγεί σε εκχώρηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων σε ξένα συμφέροντα και σε ξεπούλημα τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου σε επενδυτές «αρπακτικά», στην εκχώρηση των Δημοσίων Υπηρεσιών σε ιδιώτες – κερδοσκόπους, στο ξεπούλημα των Επιχειρήσεων του Δημοσίου σε εξευτελιστικές τιμές και στη διάλυση κάθε έννοιας εναπομείναντος Κοινωνικού Κράτους.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, συνεκτιμώντας τις νεότερες εξελίξεις

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

την πραγματοποίηση νέου μεγάλου Συλλαλητηρίου, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 6:00μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, προκειμένου να στείλει νέο ηχηρό και αδιαπραγμάτευτο μήνυμα στην Ελληνική Βουλή ότι η ελληνική κοινωνία στη συντριπτική της πλειοψηφία είναι αντίθετη με τις πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης και έχει ήδη άρει τη δική της ψήφο εμπιστοσύνης.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να διατρανώσουν αγωνιστικά την αντίδρασή τους απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που οδηγούν στον αφανισμό τον κόσμο της εργασίας και στην απόλυτη απελπισία συνταξιούχους, ανέργους και νέους, συμμετέχοντας μαζικά και δυναμικά στο αυριανό Συλλαλητήριο.

Καλούμε όλες τις Οργανώσεις – μέλη μας, σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο, να ενεργοποιήσουν όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της συγκέντρωσης.

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΣΥΡΙΖΑ

Στις 6 μ.μ. της Πέμπτης καλεί ο Σύριζα σε μαζική διαδήλωση στο Σύνταγμα. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΟ λαός ενωμένος θα νικήσει την τρομοκρατία, τον εκβιασμό και την επίθεση στα δικαιώματά του από την κυβέρνηση, την τρόικα, το αστικό πολιτικό κατεστημένο και τις δυνάμεις του κεφαλαίου. 

Η λαϊκή οργή για τις εφαρμοζόμενες βάρβαρες και κατεδαφιστικές πολιτικές και για τη νέα δανειακή σύμβαση με τους ακόμα πιο σκληρούς και ανθρωποκτόνους μνημονιακούς όρους και την ταπεινωτική επιτροπεία της χώρας μας που τη συνοδεύουν, δεν εκτονώνεται με δημοψηφίσματα, εκφοβισμούς και εκβιασμούς του λαού.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και αγρότες με τους αγώνες και την ψήφο τους θα διώξουν την κυβέρνηση, την τρόικα και τις πολιτικές τους και θ’ ανοίξουν μία θετική διέξοδο για το λαό και τη χώρα μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

 ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΣΤΙΣ 6 ΜΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

———————————————————————————————————————————————————————–

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα

Όλοι στο δρόμο! Παρασκευή 4 Νοέμβρη, 7.00 μ.μ., Πλ. Κλαυθμώνος

 Το ποτάμι δεν θα γυρίσει πίσω! Οι εργαζόμενοι και ο λαός θα νικήσουν την τρομοκρατία, τον εκβιασμό και την επίθεση στα δικαιώματά του από τη χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου και όσων πολιτικών δυνάμεων τη στηρίζουν!

ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Με το αναγγελθέν δημοψήφισμα, η κυβέρνηση των μνημονίων, της εργασιακής εξόντωσης και του ξεπουλήματος της λαϊκής δημόσιας περιουσίας κλιμακώνει τον εκβιασμό της. Για τα «ιερά και όσια» της διεθνούς των τοκογλύφων, των ευρωπαϊκών πολυεθνικών και των ντόπιων εκμεταλλευτών δεν διστάζει να οδηγήσει το λαό στην ανοιχτή χρεοκοπία, έρμαιο των τοποτηρητών της τρόϊκα.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω

Η λαϊκή οργή δεν εκτονώνεται με δημοψηφίσματα, εκβιαστικά διλήμματα και αναμονή για κάλπες. Η οργή του λαού θα τους διώξει άμεσα μαζί με κάθε επίδοξο διαχειριστή του κοινωνικού πολέμου, τεχνοκράτη ή πολιτικό.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ σε ένα εργατικό και λαϊκό μέτωπο αγώνα, ρήξης και ανατροπής .

Για να φύγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η τρόικα, η Εποπτεία και κάθε διαχειριστής της επίθεσης.

Για να ανατραπεί το μνημόνιο, η επαίσχυντη δανειακή σύμβαση και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έφερε μαζί της.

Για στάση πληρωμών στους τοκογλύφους και διαγραφή του χρέους.

Για ρήξη με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Για εθνικοποίηση τραπεζών και στρατηγικών επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο.

Για ριζική αναδιανομή του πλούτου υπέρ του εργατικού εισοδήματος σε βάρος των κερδών.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.


Μπορούμε ΤΩΡΑ, με αποφασιστική δράση και συντονισμό να τους ρίξουμε οριστικά.


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.

Για να βγει νικητής ο λαός και όχι ο φόβος!

KKE

To ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή το απόγευμα της Παρασκευής (ημέρα συνεδρίασης για την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης). Σύμφωνα με δημοσίευμα/ανακοίνωση του Ριζοσπάστη:

Μεγάλη συγκέντρωση, με το σύνθημα «Τώρα πρέπει να παρέμβει ο λαός πιο αποφασιστικά», διοργανώνει το ΚΚΕ την Παρασκευή, 4 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καλεί όλο το λαό στη μεγάλη συγκέντρωση και τονίζει:

«Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους της Αττικής σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Παρασκευή 4 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα. Καλεί σε συμπόρευση, ώστε να παρέμβει ο ίδιος ο λαός πιο αποφασιστικά στις εξελίξεις. Να αποτύχουν τα εκβιαστικά τρομοκρατικά διλήμματα που θέτουν η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας, η ΕΕ.

Τώρα πρέπει να ακουστεί δυνατά:

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΙΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ, ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ.

Ο λαός πρέπει να δυναμώσει τους ταξικούς λαϊκούς αγώνες, να αξιοποιήσει τις εκλογές, για να αποδυναμώσει ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ. Ταυτόχρονα, να προχωρήσει πιο αποφασιστικά η λαϊκή οργάνωση στους τόπους δουλειάς και τις συνοικίες.

Αυτός είναι ο δρόμος, για να εμποδίσει τα χειρότερα που θα του φέρουν, καθώς η κρίση στην ΕΕ και την Ευρωζώνη βαθαίνει και οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις.

Ο λαός πρέπει τώρα να εμπιστευτεί το δίκιο και τη δύναμή του, για να αποκρούσει τα χειρότερα. Να ξεμπερδεύει με τις αυταπάτες, τα καλέσματα για συναίνεση και κοινωνική συνοχή, τα ιδεολογήματα, τα διλήμματα που καλλιεργούν τα αστικά κόμματα.

Λύση υπέρ του λαού υπάρχει μόνο με ΚΚΕ ισχυρό και οργανωμένο λαό.

Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για τη λαϊκή εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση της χώρας απ’ την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους».

Ζαphod 

http://wp.me/p1pa1c-dVj