Κατάληψη στο αμφιθέατρο του υπ. Υγείας

Posted on 2 Νοεμβρίου, 2011 2:51 μμ από

1


Απο τηλεφωνική επικοινωνία γιατρών σε μέλος του μπλογκ

Με απόδραση της πολιτικής ηγεσίας από την πίσω πόρτα και βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ με πολλούς γιατρούς τραυματίες απάντησε πριν από λίγο η κυβέρνηση στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ειδικευόμενων και φοιτητών για το επίμαχο απαράδεκτο νομοσχέδιο περί ειδικοτήτων. Οι συγκεντρωμένοι δεν κάμφθηκαν, μπήκαν στο υπουργείο και πραγματοποιούν κατάληψη στο αμφιθέατρο.

Απο StopCartel

Η κατάληψη στο Αμφιθέατρο του υπουργείου πραγματοποιείται μετά από την κινητοποίηση του Κινήματος νέων γιατρών ενάντια στο νομοσχέδιο για εξετάσεις για την είσοδο στη ειδικότητα, για τη μείωση των θέσεων των ειδικευομένων και της γενικότερες αλλαγές στην δημόσια υγεία. Η αρχική κινητοποίηση ήταν υπό την σκέπη του Ι.Σ.Α.

Απο facebook

Μετά από σύγκρουση με τα ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στην είσοδο, οι συγκεντρωμένοι γιατροί και φοιτητές (με τη συνδρομή των εργαζομένων του Υπουργείου) μπήκαν στο κτήριο.
Από τη βία των ΜΑΤ, υπάρχει ένα παιδί με σπασμένο καρπό και αρκετοί με μώλωπες.
Τα ΜΑΤ απείλησαν ανοιχτά τους εργαζομένους του Υπουργείου που συμπαραστάθηκαν στους συγκεντρωμένους.
Αυτή τη στιγμή γίνεται συνέλευση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου όπου έχουν κατέβει ο Γ.Γ. Κατριβάνος και Πολύζος, ως εκπρόσωποι της πολ. ηγεσίας και τους κατακεραυνώνουν οι γιατροί και φοιτητές.
Αφού φύγουν οι πολιτικοί, θα γίνει προσπάθεια να γίνει συντονισμός σωματείων και συνελεύσεων του υγειονομικού χώρου για να αποφασιστεί η μορφή της συνέχισης του αγώνα (π.χ. κατάληψη του Υπουργείου).
Όσοι μπορούν ας κατέβουν.
Σημ: Σήμερα το πρωί έπεσε το μπλογκ των εργαζομένων (http://aristotelous17.wordpress.com/), πιθανότατα μετά από παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας.